kuluçkada problem yardım...

HaLıL Ay

Üyemiz
Adı
Halıl
Soyadı
Ay
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. 1 çift muhabbet kuşumda bir sorunla karşılaştım. hobi olarak 2-3 çift kuş bakıyorum evimde. 1 çift kuşumdan ilk ağızda 7 yumurtada 5 yavru aldım büyüttüler. ondan sonraki sürelerde hep yumurtaların ilk 1 veya 2 yavrusu çıktı geri kalanlar çıkmadı. 6 yumurtadan sonrasını atıyorum. ve yumurtaları 25-30 gün geçtikten sonra altlarından alıyorm kırıyorum ve yavru var içinde acaba bu sorun neden kaynaklanıyor ? 2-3 kuluçkadır böyle bu olay. oda sıcaklığı 18-22 derece. nem 50-60 derece sorun nedir anlayamadım niye böyle yapıyor. 15 gün dinlendirdim şimdi tekrar birleştirdim 3. yumurtadalar şimdi acaba ne kadar yumurta yaparlarsa yapsınlar ellemiyim mi ? bu konu hakkında fikri düşüncesi veya önerisi olan varsa lüften açıklama yaparsa sevinirim.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
yavru ilk aşamada yumurtanın içinde oluşuyordur ama sonradan gelişemeyip ölmüş olabilir, yada yumurtanın kabuğu aşırı kalsiyumdan dolayı çok serttir yavru çıkamıyordur içinden, yada dişi ilk başta yumurtalara oturuyordur gerekli sıcaklık oluşunca yavru oluşuyor içinde ama sonradan yumurtaların bazılarına oturmayıp bozuyordur. Birçok neden aranabilir. Yumurta mamasını hangi periyotlarla veriyorsunuz kuşlarla. Dişi kuluçkada iken kontrol edin bi bütün yumurtalara yatıyor mu.

HaLıL Ay

Üyemiz
Adı
Halıl
Soyadı
Ay
Mahsun ECE' Alıntı:
yavru ilk aşamada yumurtanın içinde oluşuyordur ama sonradan gelişemeyip ölmüş olabilir, yada yumurtanın kabuğu aşırı kalsiyumdan dolayı çok serttir yavru çıkamıyordur içinden, yada dişi ilk başta yumurtalara oturuyordur gerekli sıcaklık oluşunca yavru oluşuyor içinde ama sonradan yumurtaların bazılarına oturmayıp bozuyordur. Birçok neden aranabilir. Yumurta mamasını hangi periyotlarla veriyorsunuz kuşlarla. Dişi kuluçkada iken kontrol edin bi bütün yumurtalara yatıyor mu.
hocam gaga taşını çok tüketiyorlar. mama olarak haftada 2 kez veriyorm 2-3 gün arayla. kuş yatıyor bütün yumurtalara dikkat ediyorum kuluçkada oluyor erkek de arada yanına gidiyor oda yatıyor bazen. ama neden anlamıyorum. haftada gün aşırı taze nane marul ıspanak veriyorum 1 kere haftada. elma sirkesi koyuyorum sularına  haftada 1 kere. haftada 2 kere avi vit kullanıyorm sularına. yani vitamin mama hiç bişeyleri eksk değil. ama neden böyle yapıyorlar