kuluçkada problem...

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Merhaba arkadaşlar ben Hatay'dan Mevlüt 2 çift muhabbet kuşum var. Biri yumurtlamaya başladı geçen hafta ve ilk yumurtadan itibaren yatıyordu. Fakat dün baktığımda erkek dişinin beslenmesine izin vermiyordu.(Bu daha önce var gibiydi ama kendi besliyordu.) Kısaca dişi kaçıyor erkek kovalıyordu. Şiddeti artınca ve dişinin beslenmesine hiç bi şekilde izin vermeyince bugün ayırdım erkeği ve diğer çifitmin erkeğiyle değiştirdim. Bu arada dişi dünden beri yumurtalara yatmıyordu. Diğer erkeği kabullendi yani kavga vs. yok ve dişi tekrar yumurtalara yatmaya devam ediyor. İlk 2 yumurta yatmaya ara verdiği için çıkmaz ama bundan sonrası ne olur size sormak istedim. Bu arada bakımları yerleri gayet iyi mama buğday çimlendirme vs. eksik olmuyor, rahatsız eden kimse yok. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

mardin

Uzman Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YAKOMAZ
bundan sonra eğer erkek ile anlaşıp çiftkleşirse ve yumurtalara yatrsa çıkar ama büyük ihtimal çiftleşmezlerse boş çıkabilir .

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
eski yumurtaların işi bitmiştir. yeni eşe attığın kuşların eşleşip yumurtaya yatmasını bekleceksiniz. biraz zaman alacak buda.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Habil TANTA' Alıntı:
eski yumurtaların işi bitmiştir. yeni eşe attığın kuşların eşleşip yumurtaya yatmasını bekleceksiniz. biraz zaman alacak buda.
Habil bey dişideki göstergeler yumurtlamaya devam edecek gibi 2 yumurtanın devamı olarak.  Yatmamasının nedeni diğer erkekti. Yuvaya girdiğinde hemen geri çıkartıyordu. Şuan tekrar yatıyor ve yeni erkek de yuva girişinde genelde. Kısmet artık gerisi..

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
yeni erkek ile çiftleşip yumurtlamasını bekleyeceksin. önceki yumurtalardan hayır gelmez.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Dişi yumurtlamaya ve yatmaya devam ediyor, bugün bir yumurta daha vardı.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Son durum; Yeni erkek ile çiftleşiyor kuş yumurtalara da yatıyor ama az önce baktığımda bir yumurta vardı yuvalıkta bir yumurta da kafes içindeydi 3. yumurta da yok ortalıkta. Bugün de yumurtlayacaktı normalde 2. günüydü galiba eskileri atmış. Nedeni boş oldukları için midir sizce?

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Merhabalar.. Dişi kuş ilk 2 yumurtayı attıktan sonra, ara vermeden 7 yumurta yaptı. Son yumurtayı dün yaptı ve daha da yumurtlayacak gibi duruyor icon_think Erkekle anlaşmaları iyi yalnız çiftleştiklerine pek denk gelemedim. Doluluk kontrolü de yapmadım fazla rahatsız etmemek için. Fazla net olmasa da fotoğrafını ekledim.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
yuvalığınızın içine talaş koyabilirsiniz. plastik folluk kullanabilirsiniz. yada yuvalık ölcüsünde bir ağaca oyuk yaptırarak içine monte edebilirsiniz. yoksa yuvalığınızın içi düz olduğu için kuş yumurtaları toplamada zorlanır yavrular cıkarsa bile sakat doğma olasılığı yükselir ona dikkat edin. yumurtaların dolumu boşmu olduğu resimden anlaşılmıyor kesin bir sey demek mümkün değil.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Habil TANTA' Alıntı:
yuvalığınızın içine talaş koyabilirsiniz. plastik folluk kullanabilirsiniz. yada yuvalık ölcüsünde bir ağaca oyuk yaptırarak içine monte edebilirsiniz. yoksa yuvalığınızın içi düz olduğu için kuş yumurtaları toplamada zorlanır yavrular cıkarsa bile sakat doğma olasılığı yükselir ona dikkat edin. yumurtaların dolumu boşmu olduğu resimden anlaşılmıyor kesin bir sey demek mümkün değil.
İlginiz için teşekkürler...
Talaş eklemiştim ama hazırlık aşamasında atmıştı. Yavrular çıkarsa ekleyeceğim şuan sorun çıkmaması için eklemiyorum. Yuvalık geniş olsa da tam olarak uygun değil biliyorum, hazır olanlar maalesef bu şekilde bile değil diğer kuluçkası olursa yeni birtane yaptıracam artık.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Bugün kontrol ettim yumurtalardan dört tanesini. 2 tanesinde damarlanma vardı. Sanırım bunlar son yumurtalardan. Diğer iki tanesinde ise yumurtanın bir tarafında hava odacığı gibi bir kısım vardı ortam aydınlık olduğu için başka birşey göremedim.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
inşallah erkek doldurmuştur sizde o yavruları görürsünüz

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Merhaba arkadaşlar, değerli üstatlar ilk yavru gece yumurtadan çıkmış çok şükür.  alkisd Bir aydır kuluçkada yatan dişi kuşumun haline üzülmeye başlamıştım artık. İlgi ve yardımlarınız çok teşekkürler arkadaşlar.