kuluçkadaki dişi

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
selamlar üretici abilerim, arkadaşlarım 2 sorum olucak 1.si dişi kuş ilka yuurtadan sonra bir gün araylamı yumurtlamaya devam eder 2.si kuluçka döneminde dişi kuşun dışkı ve göğüs bölgesine doğru tüy seyrekliği gözlemlenirmi şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin.

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
merhaba kardeşim. evet kuş bir gün arayla yumurtlar. kuşun karın ve göğüs bölgesinde tüy dökülmesi ve kıvrılması normaldir

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
benim kuşum 12 sinde umurtladı ama hala 2. yumurta gelmedi yumurta bölgesinde şişlik var bir problem mi var?

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Normalde 1 gün ara ile yumurtlar. ama bazen 2 gün sonrada yumurtlayan kuş olablir.

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
eğer dişi genç ve ilk kez yumurtluyorsa bazen gecikme olabilir, acemi nede olsa =) şişlik olması normal çünkü ikinci geliyor.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kardeşim öle durumlar görülebiliyor kuşun popo kısmına bir iki damla zeytin yağı damlat inşallah yumurtlayacaktır.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Kuşun ilk kuluçkası mı hareketli mi yoksa yürümede de zorluk çekiyor mu? belki yumurta sıkışması olabilir.

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
ilk kuluçkası yürümesinde bir problem yok bir de şu zeytin yağı konusunda petshop da ki adam zeytin yağ asitlidir ve hayvanı yakar sürme dedi kafam karıştı napıyım?

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
yok kardeşim ben çok sürdüm. şimdi kulak temizleme çöpleri var ucu pamuklu, onu zeytin yağına batır hayvanın poposununağız kısımlarına sür. hatta yapabilirsen birazdaha ileri git içinede sür. yol yumuşayıp kayganlaşacak ve yumurtlaması kolaylaşacaktır. yalnız bunu herzaman değil böyle yumurtanın ters döndüğü durumlarda yapacaksın. zaten bundan sonraki yumurtalar muhtemelen sorunsuz yumurtlayacaktır. geçmiş olsun

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
teşekkür ederim bu akşama kadar yumurtlamazsa yaplıycam artık başka çare yok

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Hayırlı olsun. Benim de bir çift jumbomda başıma geldi böyle bir durum. Ama zeytin yağı sürmedim. 3 gün sonra devam etti hayvan yumurtlamaya.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Muhabbet kuşları 2 günde bir yumurtlar. Yumurtada yattığı için göğüs bölgesinde tüy seyrelmesi normaldir

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
kuşu biraz önce yağladım inşalla çıkartır 2. umurtayıda.

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
yardımlarınız için çok teşekkür ederim biraz önce 2. yumurtada geldi yağ işe yaradı herhalde çok saolun