Kuluçkadan kaldırmak.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Üstadlarım bir sorum olacaktı belki saçma ama aklıma geldi sorayım dedim. mesela çok iyi bir çiftimiz var onların yavrularını fazlasıyla almak istiyoruz. Aynı dönemlerde kuluçkaya gelen diğer bir çiftin yumurtalarının yerine bu yumurtaları koysak bizim çok iyi olarak tabir ettiğimiz çiftimiz tekrardan nezaman yumurtlar veya böyle birşey ters tepermi güvercinlerde yapıldığını bildiğimden aklıma geldi mesela şow yumurtalarını iri bir çifte baktırsak ve onlardan tekrar yumurta alsak gibi olurmu acaba. deneyen varmı veya çokmu saçma oldu squint

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
çağlar bey yumurtalarını aldığınız çift yuvalıkta yumurta yok diye hemen yumurtlamaz 1 ay yine beklersiniz değişen hiçbirşey olmaz yumurtasını aldığınız çifti strese sokarsınız belkide yumurtlamaz artık yumurtaları altına koyduğunuz çift yavrular çıkarken yumurtlarsa durum hepten çıkılmaz olur  yani iki çiftide çok yorararsınız istenmeyen sonuçlara varmanız olasılığı %90 

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bunu yapanlar var ancak şöyle bir sakıncası var. Dişi kuş kısa zaman içerisinde fazla yumurtladığından dolayı popo kısmı kasları esneme özelliğini kaybediyor ve yumurta kanalları zarar görebiliyor ve daha fazla yavru alabileceğiniz dişi yumurtlamaz oluyor. Deneyenlerin genelinde rastlanan bir durumdur. Bence her şeyi normal seyrine bırakmanız en iyisi

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
kazanacağınız zaman en fazla 1 ay olur ama kuşu harap etmiş olursunuz

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
hepsi çok açıklayıcı oldu sadece aklıma gelmişti henüz yumurta aldığım bi çiftim yok ama ilerde böyle bişey denersek ne olur diye bi sorayım dedim en iyisi herşeyi kendi haline bırakmak çok teşekkür ederim.

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
napalım hilmi abi öğreniyoruz  squint :D

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
ÇAĞLAR SAVKAT' Alıntı:
mesela şow yumurtalarını iri bir çifte baktırsak ve onlardan tekrar yumurta alsak gibi olurmu acaba. deneyen varmı veya çokmu saçma oldu squint
Yumurtalarını aldığınız çifti büyük bir ihtimal ile strese sokmuş olacaksınız... ve diğer çiftide çok yormuş olacaksınız belkide çiftiniz uzun bir süre yumurtlamayacak...

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
kemal akbulut' Alıntı:
BENDE DÜN J KIRIĞI 4 YUM 2 SİNİ KIRDI BENDE YERLİLERE KAYDIRDIM BAKALIM HAYIRLISI AYNEN YUMURTA ARIYOR YA KIRACAK YADA YATACAK YENİ TUR YENİ BİLET SLM
hayırlısı olsun bide öyle bir durum var ya kırıyorsa

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
kemal akbulut' Alıntı:
BENDE DÜN J KIRIĞI 4 YUM 2 SİNİ KIRDI BENDE YERLİLERE KAYDIRDIM BAKALIM HAYIRLISI AYNEN YUMURTA ARIYOR YA KIRACAK YADA YATACAK YENİ TUR YENİ BİLET SLM