kümes havalandırma acil yardım!!!!

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
herkese selamlar arkadaslar ben bu siteye yeni uye oldum ve muhabbet kusu uretimi yapmak ıstıyorum bunun ıcın sımdılık 2,80-2,30 kenarları 1,70 yukseklıgi olan tahtadan ıcı dısı straforla kaplı dıs cepheside kara kagıt dedıgımız kagıttan bır kumes yaptım kumesım dısarda oldugu ıcın pencere acmadım kumesı aydınlatmak amaclı bır pencere var fakat sabıt acılmıyor ben ızmırde oturuyorum ve sımdılerde gunduzlerı gunes cıktıgı zaman kumesın ıcı cok sıcak oluyor 40 derecelere cıkıyor sıcaklık.kumese daha kus koymadım onumuz kıs fazla ısı kaybı olmadan nasıl bır havalandırma seklı onerırsınız acıl yardımlarınızı beklıyorum bır an oncekusları kumese almam gerekıyor fakat gunduzlerı bunaltıcı sıcaktan dolayı alamıyorum kumesı lambayla ısıtmayı dusunuyorum kısın fazla ısı kaybınında olmaması gerekıyo fakat havalandırmayada ıhtıyac var gunesın oldugu zamanlarda acıllll yardım.

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Önce Kişisel bilgilerinizi düzenleyin daha sonra yardımcı oluruz. İsminiz nedir. Yaş nedir . İş nedir herkezin imzalarına ve bilgilerine bakın.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
dediğniz gibi bir yerse orda kesinlikle yavru alamazsınız yetişkin kayıpları bile yaşarsınız

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Kuşlar için  oda sıcaklığı en az olmalı  havalandırma konusundada ısıyı koruyacağın akabinde havalandırmadan sıkıntı görmicen bi düzenek veya  sistem yapmalısın

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
ARKADASLAR KUMES TAHTADAN ICI DISI STRAFOR DISARDA ICI SOGUK OLMUYO AMA GUNES CIKINCA ASIRI SICAK OLUYO BEN BUNUN ICIN SIZDEN COZUM BEKLIYORUM SOGUK OLMASIN DIYE HAVALANDIRMA DELIGI PENCERE VS KOYMADIM KUMESE.

MODOGLU

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KONCUK
Yaptığın düzenekle çok güzel muhabbet kközleme yapılır kışın bile öğlen vakti 30 dereceyi geçer eyer bakabilirsen açılıp kapanabilen tel örgülü bi sistem yapabilirsin gündüz 10 dan öğlen 3 e kadar açıkk kallıp hava alabilicek bi sistem başka türlü onun fırından farkkı kallmamış

muahmet

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
TUNA
Yaptığın düzenekle çok güzel muhabbet kközleme yapılır kışın bile öğlen vakti 30 dereceyi geçer eyer bakabilirsen açılıp kapanabilen tel örgülü bi sistem yapabilirsin gündüz 10 dan öğlen 3 e kadar açıkk kallıp hava alabilicek bi sistem başka türlü onun fırından farkkı kallmamış

+1111

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
acaba bir havalandırma sistemi olmazmı hicmi bu sekılde kumes yapan kımse yok yahu

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
içeride doğrudan straformu var yani straforun etrafınımı tahtayla çevirdin  eğer öyle değilse bir hafta kümesten strafor parçaları toplarsın 2. haftaya içerideki strafor biter :)

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
tahtadan bır kumes yaptım ıcını ve dısına strafo kapladım dısardakı straforun ustunede kara kagıt dedıgımız malzemıyı kapladım kıs ıcın saglam olsun dıye yaptım fakat gunes oldugu zamanlar cok sıcak oluyor ıcerısı havalandırma delıgı pencere falan bırakmadım hıc soguk olmasın dıye sımdı problemım gunduzlerı gunes cıktıgında ıcerıdekı sıcak ve bunaltıcı hava onerılerınızı beklıyorum

burakkuşcu

Yeni Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
kuşcu
kardes eger kafes dışarıdaysa onu içeri al kuşlarını hava değişiminden hsatanalıbilir ve kaybede bilirsin

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Boyle birşey olmaz ani hava değişimlerini engellemezsin birgün 40 dereceye cıkacak gelip aman cok ısındı deyip havalandırma yapacaksın bu sefer  20ye inecek dolayısıyla taş olsa çatlar. Artı 40 dereceye cıktığında kuşların patır patır kalp krizi geçirmeye başlarlar.. Havalandırmayla ısıyı sabit tutamazsın. Tutarsın şöyle büyük bir mekan olursa tutarsın. En iyi ihtimalle şunu yapmanı öneririm. Bir derece al , kümesine koy. Kümesede bir bilgisayar fanı koy 3 yada 5 liradır max.  o fanı çalıştır 2, 3 saat aralıklarla git kontrol et dereceyi sabit tutacak düzeyde havalandırma yapman lazım ve kümeste birtek havalandırmanın olduğu duvarda  delik olacak çünkü bu seferde ceyran olur kuşlar çarpılır. gerekirse 2 havalandırma yap son olarak içerideki straforları sök yada 2 3 mm ahşapla kapla çünkü onları parçalamayı çok severler.

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
bende fan la havalandırmayı dusunuyorum fakat pc fanı kucuk kalır gıbı cunku kumesde kucuk degıl 2,80-2,30 yukseklıkte 170 az degıl yanı kumesın ıcınde kafeste olucak kuslar straforu o yuzden koydum daha guclu bı fan olurmu acaba