kümes yapımı için tavsiyeleriniz lütfen

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
şu an kuşlarımı evimin kapalı balkonunda bakmaktayım, 4 takım kuşum var ve koku ve tüy problem olmaya başladı. bu yüzden terasa kapalı bi odacık yapmayı düşünüyorum.
2li 2 tane pevc kafes ve yavrular için de küçük bir salma koyacağım. bunun için yaklaşık 2,5-3 metrekare genişliğinde bir alanı kapatmayı düşünüyorum. yükseklik 2 metre olacak.
malzeme için dış tarafa OSB. çatının yarısı OSB diğer yarısı şeffaf oluklu onduline kullanacağım (aydınlatmaya faydası olsun diye). iç tarafa da strafor döşemeyi düşünüyorum. kış ayları için yeterli olur mu. evim 6. katta ve biraz rüzgar alıyor ama yalıtımın iyi olacağını düşünüyorum. bu şekilde kuşları kışın yeterli sıcaklıkta tutabilir miyim.
gerek bu planım gerekse de tavsiyelerinize ihtiyacım var. özellikle çatıda bakanlar bilgi verirse ısıtma, soğuktan koruma konusunda minnettar olurum.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bence 4 takımınz varsa ayrıyeten yer yapmanıza gerek yok aradabir havalandırma ve düzenli bir temizlikle bu sorununuzun üstesinden gelebilirsiniz genede karar sizin hayırlı olsun

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
bence 4 takımınz varsa ayrıyeten yer yapmanıza gerek yok aradabir havalandırma ve düzenli bir temizlikle bu sorununuzun üstesinden gelebilirsiniz genede karar sizin hayırlı olsun

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Arkadaşlara katılıyorum eğer takımların sayısını arttırmayacaksanız ayrı bi yer yapmanıza gerek yok ayrıca yapacaksanız bile kışın ısıtıcı kullanmanız gerekecek

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bende arkadaşlara katılıyorum ama eğer yapıcaksanda bence gaz betondan ördürebilirsin duvarları yukarıda ayrıca bende izocam kaplamanda da fayda varçatı çünkü soğuda özelliklede yaz günleri sıcağıda çok alır bence

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
4 takım icin gerek yok ama sen yapmak istiyorsan bence binaların catısına genelde fabrikaların catısına döşenir sandavic panel denilen malzeme var ortası köpükstrafor ikiyantarafıda aleminyum sac bunlar yanyana gecme oluyor duvar gibi örebilirsin hem sıcak ve soğuga karşı etkili.bundan yaparsan görüntüde güzel olur .yagmurda etkilemez.3 cm den 9 cm kalınlıga kadar olanları var .

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Murat KABAYEL' Alıntı:
4 takım icin gerek yok ama sen yapmak istiyorsan bence binaların catısına genelde fabrikaların catısına döşenir sandavic panel denilen malzeme var ortası köpükstrafor ikiyantarafıda aleminyum sac bunlar yanyana gecme oluyor duvar gibi örebilirsin hem sıcak ve soğuga karşı etkili.bundan yaparsan görüntüde güzel olur .yagmurda etkilemez.3 cm den 9 cm kalınlıga kadar olanları var .
duvarları gaz beton yapabilirsin . bir pencere açman daha iyi olur . çatıyı sandoviç panel kullanabilirsin . ve iç kısımdada kullanırsan sese soğuğa ve sıcağa karşı daha iyi randıman alırsın . pencereyide havalandırma için aspiratör takma ve aydınlanma açısından yapmanda fayda var.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
sa kardeş bulabileceğini sanırım sandaviç paneller var 6 mlik ölçülerine göre kestir birbirlerine vidala diğer şekillerde betopan 10luk strafor ve alçıpan 3 lü olarak ağoç tutkalılla dışına betopan içine alçıpan ortadada strafor birleştir kolay gelsin buyuk yap 4 tkda kalmazsın kolay gelsin

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Bende balkonda üretim yapıyorum 15 adet kuşum var yavru çiftleri kendi yaptığım büyük salma kafes içine attım.yükseklik 1.5 enine 90 genişlik 1.5 yüksekli süper oldu kafesin içnede birkaç oyuncak taktım kışın yavru alamıyacağım için hepsi bir duruyorlar içersinde jumbosuda var yavrusuda çok da güzel oldu bir havalar biraz daha soğuduğnda içine lamba koyacağım ve atrafınıda birörtüyle kapattımı tamamdır.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. bi değerlendireceğim bakalım. fiyat/performans en iyi tercih hangisi olacak. balkonda tüy çok olmaya başladı ve 2 aylık da bebeğim var her ne kadar boş odanın balkonu olsa da ister istemez üstümüze falan yapışıyor tüyler. çok dikkat ediyorum kasıyorum kuşlarla ilgilenirken de keyif alamıyorum böyle olunca. dışarda kapalı bi yer yapayım da ne zararı olsun ne de keyiften geri kalayım dedim. dediğiniz gibi bi taraftan da artık kuşları arttırmayı düşünüyorum 2 senedir koyacak yer yok diye elimdeki yavruyu veriyordum sağa sola yok pahasına. şimdi artık alacağım yavruları kendime ayırayım istiyorum. saygılar.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
tavsiyeler doğrultusunda gazbeton ile duvarları hallettim, üstünü bi şekilde kapatıp bi kapı ayarlayacagim, ictarafada strafor dosemeyi planlıyorum bunlardan sonra, malum istambul kisini düşünerek 2mkare yeri ısıtmak icin tavsiyeniz nedir, çok isitmasa bile sıcaklığı bu izolasyon sonrası 15-20 derece arasında tutacak en ekonomik çözüm nedir sizce,

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Fatih ÇEVİK' Alıntı:
istambul kisini düşünerek 2mkare yeri ısıtmak icin tavsiyeniz nedir, çok isitmasa bile sıcaklığı bu izolasyon sonrası 15-20 derece arasında tutacak en ekonomik çözüm nedir sizce,
En güzeli yağlı elektrikli radyatörlerden kullanman. Stabil bir hava sıcaklığı elde edersin. Ufo gibi canlıyı aşırı ısıtıp rahatsız etmez, havayı fazla kurutmaz, yani her yönden uygun.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
En iyi ısıtma yöntemi yağlı radyatör ile olur