kümesime virüs mü girdi bi bakın lütfen

Mehmet333

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
can
arkadaşlar 40 çiftim var bi kaç çiftimde kanat kuyruk dökülmesi var fakat en kötü olanıda bu yavrular.anne babayı elden çıkardım.yavruları diğerlerinden ayırdım.anaç yolması kesinlikle deil.yavruların tüy dipleri siyah çürümüş gibi ve hemen kopuyo.bu bir virüsmüdür.ne yapmam gerekiyo diğer çiftlere bulaşırmı.çok korkuyorum.lütfen ustalar yardım edin..

Mehmet333

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
can
yokmu yardım edecek fikir verecek bir bilen arkadaş???

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
Bence tuy yoluyorlar arkaas benkilerdede oluyo sonra kebdiliginden duzeliyor cok arastrdim ama bi ilac soyleyen yok sonuca ulasamadm ama bu konuda bilgisi olan arkadaslar yonlendirir bize bir cozum soylerlerse tesekkur ederiz

Mehmet333

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
can
Yok tüy yolma değil abi bu annesini daha kucuklerken ayirdim fakat tüyleri yaprak gibi dokulmeye devam ediyor pbdf virusunden korkuyorum. Yokmu formda bu olayla ilgili bilgisi olan.ayrica bir kaç ciftimdede yavrularinda kanat kuyruk tüyleri çıktıktan sonra dökülüyor. Ama en belirgin olani fotodaki ciftin yavruları

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Daha öncede söylediğim gibi bunun bi ilacı yok tek ilaç baştan sıkı temizlik,follukların en geç 3 günde bi temizlenip parazit spreyiyle ilaçlanması ve talaşların tazelenmesi,bu mevcut yavrularıda diğer yavrularla bir araya getirmeden düzenli bakımlarını yaparak tüy diplerine yerleşen parazitin yok olmasını beklemek bi süre sonra biter ama zmanı yapılan bakıma temizliğe beslenmeye bağlı. Kuşlara elma sirkesi damlatılmış banyo verin yada spreyle sıkın.Bu arada bi önceki mesajınızda yazmışsınız bu yavruları lütfen İTLAF falanda etmeyin, Allahın verdiği canı Allah alır. Bu virüs kuşu öldürmüyor sadece görünümü bozuyor acı falan çekmiyor yani ve dediğim gibi bi müddet sonra eskİsi gibi olmasada uçmalarını sağlayacak tüy kalitesine kavuşuyorlar.Buraya foto atmakta zorlanıyorum tedavi ettiğim yavruların resimleri var özelden atabilirim.