KÜMESTE İLK YAVRU ÖLÜMÜ

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Hayırlı gunler.. bugun ilk yavru cıkaran ciftlerden 4 tane yavrudan en kucugunun ölüsüyle karsılastım.. kursagı doluydu.. beslemede kümeste vs hicbir sıkıntı yok.. yavrunun kursagını neşterle acip baktım.. iri darı taneleri gördüm icinde.muhtelemen anne direk darıyı kusmus diye dusunuyorum.. darıları önünden alip sadece mama takviyesi yapmayı dusunuyorum.. yorumlarınız.?

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Kümeste bit varmı onu kontrol edin darıdan olacağını düşünmüyorum. Kursağında boğazında değilki darılar çoktan yutmuş bile. Onun dışında 4 yavru var bakmaktada zorlanacak bir durum yok. Anne yuvaya girmeden ışığı kapatmış olabilirsiniz dolayısıyla soğuktanda ölebilir. Onun dışında enfeksiyon durumuda var kümesin genel temizlik durumunuda düşünün... Geçmiş olsun.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bit bire kesinlikle yok.. yuvalık icine opigal 5 ve kümesede ardapın orjinalini kullanıyorum.sıcaklık 24< ila 27 arasi < 3 saate bir havalandırma 15 dk otomatik calisiyor.. ışıkta aynen öle sabah sekiz otuzda yanar aksam sekiz otuzda kapanır.. gece lambası devreye girer ışık kapanınca. yuvalıkların icide temiz..gözlemledigim şu.. anne baba fazla mama yemiyor.. ve dolayısıyla darıyı kusuyor yavruya.. yavruda darıyı ögütemedigi icin öldü.tabi herkesin yorumunu almak lazım.. daha bilgili abilerimiz de var.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
behsat kardeşim darı yemekten yavru ölseydi dünyada muhabbet kuşunun nesli kalmazdı.darı yemekten yavru ölmez.her üretimhanede bu tarz yavru ölümleri olur.geneldede en küçük yavru ölür.önemli olan bunun sürekli ve çok miktarda olmamasıdır.diger yavrular saglıklıysa ve kursagı dolu olarak öldüyse büyük ihtimalle annesi veya babası veya diger yavrular üzerine basarak ölümüne sebep olmuşlardır.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bi iletişim yanlısı oldu sanırım.. darı yedi diye yavru öldü demiyorum.. sadece darıdan dolayı hazımsızlık yaşadı diye demek istedim..

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
ölen yavrunun derisinin rengi kırmızımsı mora bakan bi renktemi?ve kursağındaki besin sertmiydi?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
aynı durum dün benimde basıma geldi nedensiz çiftlerimden birisinin en küçük yavrusu ödmüş kursak yem ve mama dolu 6 günlük yavruydu daha önceleride böyle nedensiz ölümler oldu bi ayrıntı yakalıyamadım temizlik tamam soğuk yok besin eksikliği yok anne baba şefkatli ama genede oluyo Allah ın emri diyecez artık yalnız bu çiftte bi durum dişi yumurtadan çıkan yavrulara bazen yardım etmiyor ben soymak zorunda kalıyorum buda o yavrulardan biriydi zamanındada çıkardım sağlam bi şekilde ama işte bizim gücümüzün yetmediği durumlar oluyo diğer yavrularınız sağlıkla büyür inşallah

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
selahattin abi tsk ederim o topiği okumuştum.. yemleri kaldırıp mama bırakıcam.. sadece ama bu yavrusu ölen cift mamayı fazla yemiyor kafama takılan bu..

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
bende mamlıkları bırakıp yemlikleri çıkardım ama sabah kalktığımda anne ve baba kuş yerdeki düşmüş yem tanelerini ayıklıyorlardı gene dayanamayıp yemlikleri taktım yem ve mama takılı devam etsin bakalım ikinci kuluçka daha deneyimli olurlar imşallah

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
söylenilen mantıklı fakat sırf mama kuşların ana besini olan yemin yerini tutmuyor yemlikler kaldırılınca anne ve babab tüyleri kabartıp tipik aç kalmış muhabbet  moduna giriyo yavrularıda önemsemiyo çözüm ya yemde bi değişiklik yada bu çiftlri üretmemek diye düşünüyorum saygılar.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Behsat bey yavrularınızın ölümünden şüphelendiğiniz konuda haklısınız direk darıyı kusmuş sindirememiş kuşlar çiftlerinizin acemiliğinden kaynaklanıyor aslında acemiliklerinden değilde asıl yedikleri  yemi sindirememiş olmaları diye düşünüyorum

benim ayrıca merak ettiğim durum kum kullanıyormusunuz ? mamayı kuru olarak mı veriyorsunuz sularına ilaç katıyormusunuz (ilaç katmamalısınız)  yem karışımınızı biliyormusunuz ?..

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Cihan AYTAN' Alıntı:
Behsat bey yavrularınızın ölümünden şüphelendiğiniz konuda haklısınız direk darıyı kusmuş sindirememiş kuşlar çiftlerinizin acemiliğinden kaynaklanıyor aslında acemiliklerinden değilde asıl yedikleri  yemi sindirememiş olmaları diye düşünüyorum

benim ayrıca merak ettiğim durum kum kullanıyormusunuz ? mamayı kuru olarak mı veriyorsunuz sularına ilaç katıyormusunuz (ilaç katmamalısınız)  yem karışımınızı biliyormusunuz ?..

cihan bey arkadaşın 4 yavrusu var 1 tanesi ölmüş sizin ve diger cevaplara bakarsak ebeveynleri sag olan 3 yavruda acemilik yapmamış dogru yemi kusmuş son  yavruda acemilik yapmış ve dogru yem kusamamış......3 yavruda yemi sindirmiş ölen yavruda sindirememiş.....bu nasıl olmuş benide aydınlatırsanız mutlu olurum..

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
behsat' Alıntı:
selahattin abi tsk ederim o topiği okumuştum.. yemleri kaldırıp mama bırakıcam.. sadece ama bu yavrusu ölen cift mamayı fazla yemiyor kafama takılan bu..
Merhaba,
Behzat bey Mamayı yemiyorsa sevmedikleri içindir.Farklı mamalarla denemenizi ve kuşlarınızın sevdiği mamayı kullanmanızı öneririm.
Saygılar.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
BORA DERİCİ' Alıntı:

cihan bey arkadaşın 4 yavrusu var 1 tanesi ölmüş sizin ve diger cevaplara bakarsak ebeveynleri sag olan 3 yavruda acemilik yapmamış dogru yemi kusmuş son  yavruda acemilik yapmış ve dogru yem kusamamış......3 yavruda yemi sindirmiş ölen yavruda sindirememiş.....bu nasıl olmuş benide aydınlatırsanız mutlu olurum..

Bora abi  ben çiftlere acemi diyecek oldum ama sonradan yazdığım yazıya dikkat edin bu üretimde kum kullanılıp kullanılmadığını merak edip sordum  asıl problem zaten belli kuşlar mamaya alışkın değiller sanırım mama yemedikleri için problem oluşmuş olabilir hatta bu sorun darıdan bile kaynaklanmıyor olabilir ölüm sebebi farklıda olabilir ben hiçbirşeyi iddaa etmedim yanlış anlaşılmasın sadece Behsat arkadaşımızın kafasına takılan bir kaç konuya fikirlerimle destek vermeye çalıştım ona bakarsak 3 ü yaşıyor 1i yaşamıyor diye düşünürsek 5 parmağın 5 i bir olmuyor her çift 4/4 lük yavru bakamıyor ....

eğer sizin bir fikriniz varsa bizmerakla bekliyoruz abi bende merak ettim belkide çoğu üreticinin kanayan yarasını durduracaksınız  saygılar sunuyorum

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
cihan kardeşim konulara cevap yazarken en başından sonraki verilen  cevaplar okunmadan yorun yapıldıgı zaman bu karışıklıklar maalesef hep oluyor...lütfen tüm konuyu ve verilen cevapların tümünü okursan ne demek istedigimi anlarsın.benim bu konudaki fikriminde 3. sıradaki cevapta oldugunu göreceksin.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
BORA DERİCİ' Alıntı:
behsat kardeşim darı yemekten yavru ölseydi dünyada muhabbet kuşunun nesli kalmazdı.darı yemekten yavru ölmez.her üretimhanede bu tarz yavru ölümleri olur.geneldede en küçük yavru ölür.önemli olan bunun sürekli ve çok miktarda olmamasıdır.diger yavrular saglıklıysa ve kursagı dolu olarak öldüyse büyük ihtimalle annesi veya babası veya diger yavrular üzerine basarak ölümüne sebep olmuşlardır.

evet abi haklısın aslında tek tek kim ne demiş okurum sonrada kendi fikrimi söylerim senin verdiğin cevaba sonuna kadar hak vermiştim hatta alıntı yaparak katıldığımı belirtecektim bir kaç satırla ama aklımdan bir an konuya verdiğiniz ilk cevap çıkmış demekki kusruma bakmayın olabilir abi butür şeyler maksat birbirimize yardımcı olmak bizi bizden başkası anlamaz tecrübeler paylaşıldıkça değerlenir ortaya güzel eserler çıkar bu sitenin amacıda bir nevi bu abi saygılar :)