Kümeste Önlenemeyen Salgın

necrofx

Yeni Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
KARATAŞ
Değerli arkadaşlar merhabalar,

2-3 senedir kendi çapımda muhabbet kuşu üretimi yapmaktayım. Yaklaşık 10 çift muhabbet kuşum vardı. Salmalardaki damızlık ayırdıklarım ve büyüttüğüm yavrularımla birlikte toplam 50 civarı kuşum vardı. Yavru kuşları büyük kuşlarla bir arkadaşımla takas ettikten sonra kuşlarım ne olduğunu tam olarak belirleyemediğim bir salgın hastalığa kapıldı. Bir kaç ay içerisinde yarısı telef oldu ve yavru üretimi durdu yumurtlayan 2-3 çift var ve 2 yavru ya veriyor ya vermiyor. En son 2 yavrusu olan çiftimin 2 yavrusundan birisi ayrı yere almama rağmen öldü diğeri de hasta.

Buradaki yazıları araştırdım, sağa sola baktım ama ne olduğunu tespit edip bir çözüm bulamadım. İstanbul Bayrampaşa'dayım. Doğru tedavi ne olur bilmiyorum. Yazılanları okuyarak hastalık şudur şunu kullansam bu kuşlar tedavi olur diyemedim. Sizlere gördüğüm belirtileri ve yaptığım uygulamaları yazacağım. Bilgisi olan abilerimiz kardeşlerimiz tecrüblerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Gördüğüm hastalık belirtileri,

- Ölen kuşların bir çoğu ishal olarak ölüyor.
- Hiç ishal olmasa da ölen kuşlar olabiliyor. Örneğin bir yavru kuşum 1 aylık olduktan sonra karnında bir kist oluştu ve öldü. Hiç ishali yoktu. Kümesten ayırıp eve getirmiştim. Ancak bir hafta içinde hastalanarak öldü.
-Bir çok hasta kuşta olduğu gibi tüylerini kabartıyorlar. Bire bir hiç temas etmemiş kuşlara bile aynı hastalık bulaştı.

Yaptığım işlemler,

Doğrusu bu güne kadar ne yapıyorsam yine aynısını yaptım. Hafta 2 ya da 3 kere kafeslerin altlarını temizledim. Sularına vitamin ve pet shoplarda satılan ishal ilacı takviyesi yaptım. Bunun dışında özel bir ilaç olarak ne kullanırım bilemiyorum. İnternette çok fazla bilgi var ve aradan bana lazım olanı tespit edemiyorum. Çünkü hastalığı tespit edemiyorum.

Bu sebeple kuşların bir kaç resmini çektim. Değerli tavsiyeleriniz benim için hayati önem taşıyor. Hepinizden Allah razı olsun.

http://imageshack.us/photo/my-images/690/imag0039gs.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/855/imag0038ny.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/854/imag0037kt.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/828/imag0036k.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/831/imag0035nu.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/155/imag0033cr.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/233/imag0029yw.jpg/

horozkentli

Yeni Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
şen
kardeşim öncelikle geçmiş olsun ayrıca kuşlarında çok güzel maşallah senin kuşların koksidioz olmuş tedavisi esb3 yada baycox ilacını  bul 2 günlük kür olarak uygula 3.gün temiz su ver 4.gün yine temiz su ver 5.gün vitaminli su ver bu süre sonunda koksidoz devam ederse baycox  vermeye 3 gün daha devam et sonra yine temiz su ve vitamin takviyesi birde mamalarına haşlanmış patates koyabilirsin tedavi süresince yeşillik verme önemli uyarı:esb3 yada baycox kürü yaparken ilaçlı su hergün değiştirilecek yeniden ilaçlı su yapılıp verilecek yani bi kere verdiğin ilaçlı su 2 gün sulukta beklemeyecek hadi geçmiş olsun

necrofx

Yeni Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
KARATAŞ
Hocam çok teşekkürler. Söylediğiniz ilaçları internette araştırdım. Baycox'u daha çok öneriyorlar. Ancak henüz nereden satın alabileceğimi bulamadım. Biraz araştırıyorum. Detaylı bilgi bulursam buradan da paylaşırım. Tekrar çok çok teşekkürler.

nazım

Takipçi Üyemiz
Adı
Nazım
Soyadı
CİNOĞLU
Öncelikle çok geçmiş olsun.Ölümle sonuçlanan ishallerde iki üç ihtimal var ki cocsidios iyi olanı;mega bakteri de olabilir,adını şu an anımsayamadığım bir teklikeli ishal daha var.Sana tavsiyem en kısa zamanda bir veterinere gidip test yaptırman.Bu doğrultuda tedaviye başlarsan faydalı olur.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Arkadaşım geçmiş olsun elma sirkesine 2 ye 1 oranında su kat kuşların üstüne kümesin her tarafına fıs fısla ilaçlama yap yılların üretimini yapan bir arkadaşın tavsiyesi etraftaki mikropları öldürüyor denemekten zarar gelmez selamlar...

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
Kardeşim geçmiş olsun.Aynı sorunu bende yaşadım ve çok araştırdım. yaptığım kürlerde en iyi sonuçları biteral tablet ve esb3 ile aldım. biteral tablet aynı zamanda mega bakterilerin sebeb oldudugu kuruma hastalığında da çok etkili. hatta en iyisi. her iki ilacı da beş gün uyguluyorum ve 3 gün vitamin veriyorum.sorun devam ederse üç gün daha uyguluyorum. bu süre boyunca patates diyeti uyguluyorum. ayrıca bütün kümesi püskürtme ile dezenfekte edebilirsen daha iyi olur. vanodin veya sirke kullanabilirsin.geçmiş olsun ve kolay gelsin.

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
s.a geçmiş olsun arkdasım aynı durumu yasadım bende daha yenı 20 takım kuşum öldü 2 hafta içinde yavruları yumurtaları ile beraber önce isal oluyor sonra karın kemiği cıkıyor zayıflıyor kus 2 gunde ölüyor acilen hastalıgın nerden bulastıgını öğrenın bence ilaç falan fayda etmıyor en azından benım kuslarda oyle oldu tekrar gecmıs olsun...

necrofx

Yeni Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
KARATAŞ
Yardım ve önerileriniz için teşekkürler. Tek sıkıntım bahsettiğiniz ilaçları piyasada bulamamak. Biteral tablet, Baycox, esb3 gibi. Bunlar için ben bir veterinere gideceğim. Fiyatlar da öyle sanıyorum ki oldukça yüksek. Ortak girişime açığım aynı tip ihtiyacı olan İstanbul/Bayrampaşa yakınlarındaki arkadaşlarla paylaşım yapabilirim. İlginiz ve destekleriniz için çok teşekkürler.

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
bu ilaçları sahibinden.com'da mertvet isimli satıcıdan temin edebilirsiniz. Bende Cihan Aytan sayesinde öğrendim. Adana'da veteriner aynı zamanda petshop. İlaçları anında gönderiyor ve çok ilgili. Hatta ona hastalıklar konusunda danışabilirsiniz. Aynı zamanda eğer yakınınızda varsa veteriner hekimden kolayca temin edebilirsiniz.

necrofx

Yeni Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
KARATAŞ
Tülin AYDIN' Alıntı:
bu ilaçları sahibinden.com'da mertvet isimli satıcıdan temin edebilirsiniz. Bende Cihan Aytan sayesinde öğrendim. Adana'da veteriner aynı zamanda petshop. İlaçları anında gönderiyor ve çok ilgili. Hatta ona hastalıklar konusunda danışabilirsiniz. Aynı zamanda eğer yakınınızda varsa veteriner hekimden kolayca temin edebilirsiniz.
Kendisine ulaştım. Bilgileri ilettim. Yardımcı olacak. Değerli görüşlerini paylaşan tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.

haritaci26

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
TOKGÖZ
Benım basımdanda benzer bır olay gectı yavrudan aldıgım 50 kusun 20 sını kaybettıkten sonra ne denedıysem olumler durmadı baytril % 10, Oral Solüsyon ile bu sorunu cozdum

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
necrofx' Alıntı:
Yardım ve önerileriniz için teşekkürler. Tek sıkıntım bahsettiğiniz ilaçları piyasada bulamamak. Biteral tablet, Baycox, esb3 gibi. Bunlar için ben bir veterinere gideceğim. Fiyatlar da öyle sanıyorum ki oldukça yüksek. Ortak girişime açığım aynı tip ihtiyacı olan İstanbul/Bayrampaşa yakınlarındaki arkadaşlarla paylaşım yapabilirim. İlginiz ve destekleriniz için çok teşekkürler.
BİTERAL TABLET İNSANLAR İÇİN KULLANILIR YANİ BEŞERİ ECZANELERİN HEPSİNDE VAR.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
EN GÜZELİ ÖLEN KUŞLARINIZDAN BİRİNİ TESTE GÖTÜRÜN ÜÇRETSİZ TEST YAPIYORLAR SİZE DÖNÜYORLAR PENDİKTE KANATLI HAYVANLAR LABORUTAVARINA HER İLACI KULLANMAYIN KUŞLARDA NE OLDUĞUNU ÖĞRENİN ÖYLE KULLANIN

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
ilker ERTÜRK' Alıntı:
EN GÜZELİ ÖLEN KUŞLARINIZDAN BİRİNİ TESTE GÖTÜRÜN ÜÇRETSİZ TEST YAPIYORLAR SİZE DÖNÜYORLAR PENDİKTE KANATLI HAYVANLAR LABORUTAVARINA HER İLACI KULLANMAYIN KUŞLARDA NE OLDUĞUNU ÖĞRENİN ÖYLE KULLANIN

necrofx

Yeni Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
KARATAŞ
gökay tatar' Alıntı:
kuşların karnı mor renk mi? göğüs kemiğinin bu resimdeki gibi mi       

Uploaded with ImageShack.us
Bu şekilde sadece bir yavru kuş öldü. O da bu kadar büyük değil  ufak ve koyu renkliydi.