Kumun yararları zararları

Adı
metin
Soyadı
Oruç
Merhaba ,

Kuşlara yemeleri için kum koymak şartmı ? Koyacaksak nasıl bir kum olmalı ? Koyulacak kum kuşlarda ur yaparmı ?

tşk

Veli IRMAK

Üyemiz
Adı
Veli
Soyadı
IRMAK
Kum koymak şarttır.Siz nasıl yiyecekleri çiğnemek zorundaysanız kuşlarda yediklerini sindirebilmek için kuma ihtiyaç duyarlar.
İnşaat kumunu alın,önce ince elekle eleyin.Sonra, 8-10 sefer yıkayın.Daha fazla da olabilir.Bir kez de kaynar suyla yıkayın.5-10 dakika yıkansın kaynar suyla da.1-2 sefer tekrar normal suyla yıkayın ( ölen canlı mikroorganizmalar gitsin diye ). Sonra bir güzel güneşte kurutun.
Kuşlarınıza afiyet olsun.
Parayla kum mum almaya kalkmayın.Bunlar para tuzağı.Fazla ise paranız buna sözüm yok tabi.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
kum haftanın 7 günü kafesde kuşun sağlığı için bulunmak zorunda arkadaşın dediği gibi inşaat kumunu iyice yıkadıktan sonra verebilirsiniz yada petshoplardan kum temin edebilirsiniz
ben ne olur olmaz diye petshoplardan witte melon markalı kuş kumu alıyorum
kullanıyorum
gayet memnunum
tavsiye ederim

horozkentli

Yeni Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
şen
salmada üretim yapıyorum salmanın tabanını kaplayacak şekilde komple ince sıva kumuyla kapladım ve gözlemlediğim kadarıyla kuşlar için kumun önemi çok fazla doğada kuşlar toprağı nasıl  seviyorsa muhabbet kuşlarıda bence kumlu ortamda olmalı diyorum tabi bu benim görüşüm...

loves_oi

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
faruk
peki kumu yemle karışık mı vermek lazım(böyle yapınca kum dibe çöküyor sanki kumu yiyemiyorlar gibi geliyor:S)? yoksa ayrı bir yemliğe mi koymak lazım (bu sefer de kuşlar kanat çırpınca kumlar uçuyor - hem de kumu bilmiyorlar yemiyorlar)? bir de bir yemliğe ne kadar kum koymak lazım? ben de küçük paketlerdeki hazır kumlardan var onların ne kadar gitmesi lazım ??

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
loves_oi' Alıntı:
peki kumu yemle karışık mı vermek lazım(böyle yapınca kum dibe çöküyor sanki kumu yiyemiyorlar gibi geliyor:S)? yoksa ayrı bir yemliğe mi koymak lazım (bu sefer de kuşlar kanat çırpınca kumlar uçuyor - hem de kumu bilmiyorlar yemiyorlar)? bir de bir yemliğe ne kadar kum koymak lazım? ben de küçük paketlerdeki hazır kumlardan var onların ne kadar gitmesi lazım ??
ben yemle beraber vermektense küçük mamalıkta vermeyi tercih ediyorum bilerek yiyorlar.Yememeleri gibi bi kuşkun varsa dediğim gibi mamalıkta ver :)

loves_oi

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
faruk
Oğuzhan ÜGLÜ' Alıntı:
ben yemle beraber vermektense küçük mamalıkta vermeyi tercih ediyorum bilerek yiyorlar.Yememeleri gibi bi kuşkun varsa dediğim gibi mamalıkta ver :)
Ben de mamalıkta verdim ama yemediler :(

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Petşoplarda gerekli dezenfektanı yapılmış kumlarda satılıyor. Kuşların sindirimi için olmazsa olmazlardandır. Ayrı bir yemlikte vermeniz daha iyi olur

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Petşoplarda gerekli dezenfektanı yapılmış kumlarda satılıyor. Kuşların sindirimi için olmazsa olmazlardandır. Ayrı bir yemlikte vermeniz daha iyi olur
şahin abiye katılıorum

E

elaziz2316

Guest
    Kafesin içinde sürekli ayrı bir kapta bulunması gereken bir şey. Kuşlar ihtiyaç duydukça yerler. Sürekli kum yiyecek halleri de yoktur. Yani yem yer gibi gidip sürekli kumu yemezler.