Kuramaya Giren Kuşta Ne Kullanılır

sadi35

Yeni Üyemiz
Adı
sadi
Soyadı
alkan
Kuramaya Giren Kuşta Ne Kullanılır naıl kurtarabiliriz.

horozkentli

Yeni Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
şen
öncelikle şunu belirteyim kuruma son safhadır yani kuşun bağışıklık sistemi zayıfladığı an (ishal ,nezle ) vb. hastalıklardan dolayı zaten kuşun bünyesinde bulunan megabakteriler devreye girer ve kuşun yağ dokusu kaybolmaya başlar ve en sonunda jilet göğüs diye tabir ettiğimiz durum ortaya çıkar tedaviye gelince: yanında başka kuş varsa onlardan ayır hijyen kurallarına uy ve biteral tableti 8 eşit parçaya böl hergün bir parçayı suda eritip ver geçmiş olsun

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
benimde kurumaya giren bi kuşum var hergün dahada ufalıyor yürümeye mecali kalmıyor ölümüde geciktiktçe gecikiyor çok üzücü bir durum gerçekten.. inşallah en kısa sürede bu hastalığın ilacı çıkarda içimizdeki acıyı dindirir.. :(

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bende oldu bir kaç kere malesef tedavisi yok sonunda ölüyor ne vitamin kaldı ne ilaç geçmiş olsun

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yavuz ALPTEKİN' Alıntı:
Kardeş Öncelikle türkiyenin en büyük paylaşım sitesine hoş geldin kardeşlik bağımızın güçlü olması amaçıyla kendini tanıtmanı isterim;kuşunuza geçmiş olsun kuruma hastalığı üreticilerin en çok üzüldüğü hastalıkların başında gelir ve ne yazık ki tedavisi yoktur eğer ki kuşunuz tam olarak kuruma hastalığına yakandığından eminseniz yapacağız tek şey hasta kuşunuzu diğer kuşlardan ayırmanız olacaktır her geçen gün kuşunuzda halsizlik iştahsızlık zayıflık ve içten içe kurucaktır ve üzülerek söylüyorum ki kuşunuz gerçekten kurumaya girdiyse ölücektir umarım kuşunuz kuruma hastalığına yakalanmamıştırda ben yanılırım tekrar geçmiş olsun

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Arkadaşlar bu beladan 3 tane kuş kaybettim.Hele bir tanesi aslan parçasıydı.Şuan bir tane aynı durumda kuş var.Bu sefer çok müdahale etmeyeceğim bakalım ne olacak.Çünkü hastalığın özellikle ileri safhalarında ilaç tedavisi kuşu iyice sersemletiyor.Ölümü hızlandırıyor.Bakım beslenme gıda takviyeleri deneyeceğim.Ancak entresan olanı hayvanın yedikleri fayda etmiyorki...Zor ve sonu sancılı bir hastalık.Zaten en gözde kuşları vurur nedense.Şuankide öyle ne yazıkki.

Bu arada dip not olarak söyleyeyim,hasta olan kuşların tamamı kümese dışardan dahil olmuş kuşlar.Kendi yavrularımdan büyüttüklerime hiç bir şey olmuyor.İthal kuş sakat iş biraz;sıkıntılı oluyor her konuda.Bak aklıma ithal yerli arası tecrübelerin aktarılacağı bir makale daha geldi. :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Arkadaşlar kuruma mega bakteri bütün kuşlarda hazırolda bekleyen bir mantar hastalığıdır.Bu bakteri asitik ortamı sevmemektedir.O yüzden bu bakteriyi harekete geçirmemek için önlemini önceden almamız gerekir.Haftada bir verdiğimiz elma sirkesi  veya quiko med, naturbıotık ve buna benzer ürünlerle kuşlarımızı haftalık koruma altına almış oluruz.Bu bakteriye yakalanmış kuş yemin başından ayrılmaz.Yemi un gibi yapar.Pisliği sulu hafif yem kırıntılı olur.Çünkü yediği yem yaramaz.Tedavisi hayli zordur ve zahmet gerektirir.Haftalarca elle direk kursağa mama vermeniz gerekecek.FUNGİZONE Amfoterisin B bu ilaç mantar hastalıklarında kullanılmaktadır.Kuşa 5 gün süreyle kursağa 2cc açık sarı olacak şekilde verilir.Beşgün bittikten sonra elma sirkeli su ve elle besleme aparatı ile kursağa sabah akşam 3cc mama vermemiz iyi olur.Geçen sene iki kuşta bunları uyguladım birisi tedavi sonrası başka bir hastalığa yakalandı öldü diğeri türkiye yarışmasında birinci oldu.Bu hastalıkla uğraşmaktansa koruma amaçlı ürünleri kullanmak daha kolay olacaktır.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Arkadaşlar kuruma mega bakteri bütün kuşlarda hazırolda bekleyen bir mantar hastalığıdır.Bu bakteri asitik ortamı sevmemektedir.O yüzden bu bakteriyi harekete geçirmemek için önlemini önceden almamız gerekir.Haftada bir verdiğimiz elma sirkesi  veya quiko med, naturbıotık ve buna benzer ürünlerle kuşlarımızı haftalık koruma altına almış oluruz.Bu bakteriye yakalanmış kuş yemin başından ayrılmaz.Yemi un gibi yapar.Pisliği sulu hafif yem kırıntılı olur.Çünkü yediği yem yaramaz.Tedavisi hayli zordur ve zahmet gerektirir.Haftalarca elle direk kursağa mama vermeniz gerekecek.FUNGİZONE Amfoterisin B bu ilaç mantar hastalıklarında kullanılmaktadır.Kuşa 5 gün süreyle kursağa 2cc açık sarı olacak şekilde verilir.Beşgün bittikten sonra elma sirkeli su ve elle besleme aparatı ile kursağa sabah akşam 3cc mama vermemiz iyi olur.Geçen sene iki kuşta bunları uyguladım birisi tedavi sonrası başka bir hastalığa yakalandı öldü diğeri türkiye yarışmasında birinci oldu.Bu hastalıkla uğraşmaktansa koruma amaçlı ürünleri kullanmak daha kolay olacaktır.
Üstad;
Bu düzelen kuşu hatırlamaya çalışıyorumda,hafta sonu geldiğimde bana göstermiş miydin bu kuşu?

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
kuruma hastalığına önlem olarak kekik kullanılıyor.ben kuşlarımın mamasına sürekli olarak ilave ediyorum.

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
çok geçmiş olsun ben iki kuşumu bkurumadan kaybettim.şu an bir tane daha hasta var ona  günlük iki damla baktrim şurup ve antifungal mikostatin veriyorum biraz zayıflamıştı hareket etmiyordu ilaca başalyalı iki gün oldu bugün biraza daha hareketli idi İnşaallah düzelecek.ayrıca diğer kuşlarada haftada bir kez elma sirkesi ve mamalarına kekik ilave ediyorum.

aksaray23

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
ÖZÜBİR
aynı hastalıga yakalanmıs 2. kuşum bu hastalık  bulaşıcı  :-[ umarım diger kuşlarıma bulaşmamıştır. kurtarmayı deniyecem anti bakteriyel tedavisi yapıyorum  olmazsa  artık  yapcak bisi yok