Yavuz ALPTEKİN' Alıntı:Kardeş Öncelikle türkiyenin en büyük paylaşım sitesine hoş geldin kardeşlik bağımızın güçlü olması amaçıyla kendini tanıtmanı isterim;kuşunuza geçmiş olsun kuruma hastalığı üreticilerin en çok üzüldüğü hastalıkların başında gelir ve ne yazık ki tedavisi yoktur eğer ki kuşunuz tam olarak kuruma hastalığına yakandığından eminseniz yapacağız tek şey hasta kuşunuzu diğer kuşlardan ayırmanız olacaktır her geçen gün kuşunuzda halsizlik iştahsızlık zayıflık ve içten içe kurucaktır ve üzülerek söylüyorum ki kuşunuz gerçekten kurumaya girdiyse ölücektir umarım kuşunuz kuruma hastalığına yakalanmamıştırda ben yanılırım tekrar geçmiş olsun
Üstad;Şahin GÜNGÖR' Alıntı:Arkadaşlar kuruma mega bakteri bütün kuşlarda hazırolda bekleyen bir mantar hastalığıdır.Bu bakteri asitik ortamı sevmemektedir.O yüzden bu bakteriyi harekete geçirmemek için önlemini önceden almamız gerekir.Haftada bir verdiğimiz elma sirkesi veya quiko med, naturbıotık ve buna benzer ürünlerle kuşlarımızı haftalık koruma altına almış oluruz.Bu bakteriye yakalanmış kuş yemin başından ayrılmaz.Yemi un gibi yapar.Pisliği sulu hafif yem kırıntılı olur.Çünkü yediği yem yaramaz.Tedavisi hayli zordur ve zahmet gerektirir.Haftalarca elle direk kursağa mama vermeniz gerekecek.FUNGİZONE Amfoterisin B bu ilaç mantar hastalıklarında kullanılmaktadır.Kuşa 5 gün süreyle kursağa 2cc açık sarı olacak şekilde verilir.Beşgün bittikten sonra elma sirkeli su ve elle besleme aparatı ile kursağa sabah akşam 3cc mama vermemiz iyi olur.Geçen sene iki kuşta bunları uyguladım birisi tedavi sonrası başka bir hastalığa yakalandı öldü diğeri türkiye yarışmasında birinci oldu.Bu hastalıkla uğraşmaktansa koruma amaçlı ürünleri kullanmak daha kolay olacaktır.