Kurruğun üstündeki Tümör nasıl tedavi edilir?Resimli

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuyruk tarafında olması çıkamamış bir tüyden kaynaklanıyor hissi uyandırdı bende...

engink

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
köprülü
      Resimlerden tam anlaşılmıyor fakat.Sanırım kuşun kuyruk üstü yağ bezinin tam çıkış noktasında oluşmuş gibi duruyor.Yağın çıktığı nokta tıkanmış olabilir.

İkinci alternatif ise kuşun tüy yapısının sorunlu olmasından kaynaklı ur olması.
Muhabbet kuşlarında varmı bilmiyorum ama Bende kanarya beslediğim ve acemi olduğum dönemde yanlış tüy eşlemesinden dolayı ( kalın tüy x kalın tüy ) bir çiftimin yavrularında bu ur ile karşılaştım.
Tam 3 kere sırtından ve kanat altından fındık büyüklüğünde ur çıkardım.Çıkardım derken bistüri , cımbız yardımı ile kuşa küçük operasyonlar yaptım.

Bence yakınlarınızda deneyimli ve bu işten anlayan birileri çıplak gözle görmeli.Bu resim çok aydınlatıcı değil maalesef...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Ilık suyla hafifçe bastırarak,beze üzerine sıcak konpleks yapmalı daha sonra bu kısım kurutularak yumuşatıcı bir yağ örneğin vazelin veya bademyağı sürülmelidir.
Hastalığın tedavisi için bu yeterli bir önlemdir.Daha evvel başıma gelmedi ama bir araştırdım bu çıktı karşıma.Bu olayda böyle sonuç alınıyormuş.İnş sende alırsın...
Ayrıca ur değil kuyruk üstü bezesinin şişmesi gibi geldiği için bu tedaviyi yazdım.