kursağı dolu fakat ölüyorlar

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
s.a  1 haftalık yavrularım kursakları ful dulu olduğu halde teker teker ölüyor yardım lütfen

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
geçmiş olsun yavrularınız hasta ola bilir yuvalık temizliğne dikkat ediyormusun yuvalığnız pisse yaz günü malum sıcakta bakteriler çabuk ürüyor pis olan yuvalıklar yavruların hastalanmasına neden olabilir

jesstr

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.gkkyd.com
Adı
Özkan
Soyadı
Göktuna
Geçmiş olsun bende aynı şeyi yaşadım dişi 9 yumurta yaptı yavruların hepsi çıktı fakat 6 tanesi kursağı dolu olmasına ramen 3-5 günlükken ölü buldum hep 3 tanesi hayatta kaldı benim yuvalığım küçük olduğu için yerdarlığından ezilerek öldüklerini tahmin ediyorum ve sıcak yüzünden bir arkadaşımında 2 çifti var ve 5 er yumurta yapmışlar fakat 2 şer tane yavru kalmış oda aymı şekilde 3-5 günlükken ölü bulmuş  onunda yuvalıkları küçük ben ondan ve sıcaktan olduğunu tahmin ediyorum tabiki ustalar daha iyi bilirler benimki bi tahmin iyi günler.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Merhaba,Erhan bey Kuşlarınızın büyük ihtimalle E Coli bulaşmış olmalı.Baytril oral çözelti alıp 1 lt.suya 3 fıs fıs sıkarak 5 gün kullanın.2 gün vitamin+probiyotik+mineral karışımlı su verin.5 gün normal su verin,sonra 4 gün yine Baytril + 2 gün Vitamin+Probiyotik+mineral Karışımlı su verin.21 gün normal su verin,Sonra 4 gün daha aynı uygulamayı yapın.
Önemli not; Baytril verirken sıvı ise 1 cc , Toz ise yarım çay kaşığı vitaminle karıştırarak verin.
Saygılar.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yavuz Usta' Alıntı:
Merhaba,Erhan bey Kuşlarınızın büyük ihtimalle E Coli bulaşmış olmalı.Baytril oral çözelti alıp 1 lt.suya 3 fıs fıs sıkarak 5 gün kullanın.2 gün vitamin+probiyotik+mineral karışımlı su verin.5 gün normal su verin,sonra 4 gün yine Baytril + 2 gün Vitamin+Probiyotik+mineral Karışımlı su verin.21 gün normal su verin,Sonra 4 gün daha aynı uygulamayı yapın.
Önemli not; Baytril verirken sıvı ise 1 cc , Toz ise yarım çay kaşığı vitaminle karıştırarak verin.
Saygılar.

Damned1131

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çelik
öncelikle geçmiş olsun. değerli arkadaşım belirtiler hakkında bize bilgiler verebilirsen daha iyi bir değerlendirme yapmış oluruz. kafes tabanındaki dışkıların fotoğrafları gibi. Baytril konusuna da gelince, bir çok üretici Baytril %2.5 yada Baytril K son çare olarak kullanır. kuşlarda çözümü olmayan bir kısırlığa neden olduğunu söyleyenlerin sayısı oldukça fazladır. Bence güvercinler için kullanılan ilaçları tercih edersen daha uygun olacağını düşünüyorum. kafes tabanının fotolarını eklediğinde daha fazla yardımcı olabiliriz.

tabiki dışkıların görünüşlerine bakarak tam bir teşhisin konulması imkansız. kan tahlili yada dışkı analizi yaptırmanız şart. bunu da küçük bir not olarak ekleyeyim.

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Geçmiş olsun.Bu aralar sıcaklıklardan dolayı kuşlarımın çoğunu ayrıdım ve yumurtaya yatan kuşlarımında yumurtalarını aldım havaların sıcak olması hem yumurtaya hemde anneye zarar verebiliyo.Anne yumurta üzerindeyken bir kaç dişimi bu şekilde kayıp ettim.Yavrularınızda sıcaklık yüzünden ölmüştür.Tekrar geçmiş olsun