KURSAĞI SARKMIŞ VE AŞIRI ŞİŞ

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
yeni aldıgım bu kuşta şişkinlik var . benim bildiğim (yanlış biliyorsam özür dilerim) kursak boyununda olur . ama bunun kursagı aşagıya doğru sarkmış şekilde. dün yem vermedim şişlik baya baya inmişti zor farkediliyordu . bu sabah yem verdim yine şişti . elimle bakıyorum kontrol ediyorum şişliğin içinde yem var .

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
kardeş bunun aynısına 2 kez daha rastladım, açıkçası neden böyle oluyor bilmiyorum, kimisi çok fazla yavru beslemekten diyor, kimisi genetik birşey diyor, kimisi de besin eksikliğinden kaynaklandığını söylüyor, ben de bunların tümü üst üste gelince çevre faktörleri ve genetiğin etkisiyle olduğunu düşünüyorum, bildiğim kadarıyla bir sorun oluşturmuyor kuş için o durum sadece anatomik bir farklılık, göze biraz garip görünüyor o kadar.

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
kardeş bunun aynısına 2 kez daha rastladım, açıkçası neden böyle oluyor bilmiyorum, kimisi çok fazla yavru beslemekten diyor, kimisi genetik birşey diyor, kimisi de besin eksikliğinden kaynaklandığını söylüyor, ben de bunların tümü üst üste gelince çevre faktörleri ve genetiğin etkisiyle olduğunu düşünüyorum, bildiğim kadarıyla bir sorun oluşturmuyor kuş için o durum sadece anatomik bir farklılık, göze biraz garip görünüyor o kadar.
kuş zor uçuyor üstadım peki bununla bir ilgisi var mı yada bu kuş ağlanmış mı ?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
e tabi haliyle o anormal şişkinlik uçmasına engel oluyordur dengesini bozuyordur, yağlanmış olması bununla ilgili değil, bu kursak ve söylediiğine göre içi yem dolu yağ kuşun başka vücut bölgelerinde birikir kursakta değil.

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
e tabi haliyle o anormal şişkinlik uçmasına engel oluyordur dengesini bozuyordur, yağlanmış olması bununla ilgili değil, bu kursak ve söylediiğine göre içi yem dolu yağ kuşun başka vücut bölgelerinde birikir kursakta değil.
peki çiftleşmesine engel olur mu ?

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
birde tedavisi olur mu , yani neyse beslemeliyim ?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kafesinizde kuş kumu yoksa bir miktar kuş kumu ekleyin sindirimi kolaylaştırsın. Gaga da oldukça uzamış, sanırım kafeste gaga taşı da yok...bir gaga taşı da alın.

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
kafesinizde kuş kumu yoksa bir miktar kuş kumu ekleyin sindirimi kolaylaştırsın. Gaga da oldukça uzamış, sanırım kafeste gaga taşı da yok...bir gaga taşı da alın.
kuşu yeni aldım 3 gün oldu alırken farketmemiştim bu durumu herhalde açmış ondan fazla şişkin olmayınca farketmemişim

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
bu bir sorun değil bazı kuşların karnı böyle şiş oluyor benimde böyle şiş olan bir ingilizim var hiç bir sıkıntısı yok

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
bu bir sorun değil bazı kuşların karnı böyle şiş oluyor benimde böyle şiş olan bir ingilizim var hiç bir sıkıntısı yok
Eyvallah hocam teşekkürler, peki zor uçması sizce nedendir ?

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Kardeş benim aldığım dişi kuşta da aynı sorun vardı. Aynı senin kuş gibi uçamıyordu. Üstadlar yağlanmış olabileceğini söyledi. Haftanın üç günü sularına bir kaç damla limon damlatıp günlük değiştirdim. Kuşu zorla uçurup stese hiç sokmadım. Kuşu yeni almışsın onun stresi ona yeter yağlarını eritsin diye zorla uçurmaya kalkışma bence. Geniş bir kafese koyarsan yağlanmayı hızlı şekilde atıyor.  Geniş bir kafesim vardı zaten (60x40x40) 1 ay içerisinde yağdan eser kalmadı. Çiftleşmeye engel oluyormu orasını pek bilmem ama yağlanmış kuşun hareketleri kısıtlı oluyor canlı olamıyor o yüzden çiftleşmeye yanaşmayabilir.