KURSAK DOLU FAKAT YAVRU ZAYIFLAYRAK ÖLDÜ SEBEBİ NEDİR ?

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
DEĞERLİ ARKADSLAR ARALIK AYINDA BİR TAKIM KUŞUMDA YAVRUNUN ÇIKISI BESLENMESİ HERŞEY GÜZEL GİDİYORDUKİ 10 UNCU GÜN BİLEZİK TAKARKEN GÖRDÜMKİ KUŞ KURSAĞI DOLU OLDUGU HALDE ZAYIFLADI VE ÖLDÜ

SEBEBİ NE OLABİLİR İÇ HASTALIK DEMİŞ BAZI ARKADSLAR AMA BENDE BU BİT VE PARAZİTLERİN ETKİSİ OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

ŞİMDİ 30 GÜNLÜK YAVRU KUŞUM KURSAK DOLU TÜYLER FELANDA CIKTI PAZARİZTLERDEN KURTARDIK AMA BU BİTLER HASTALIK BULAŞTIRMIŞ OLABİLİRMİ ÇÜNKÜ BUDA COK ZAYIF BAKTINMI KURSAK PATLIYACAK GİBİ AMA GÖVDE ÇOK ZAYIF VEDE BÜZÜŞÜK DURUYOR CANLILIK YOK HAYVANDA

DAHA ÖNCE BÖYLE BİŞEYLE KARŞILAŞMIŞ OLAN VARSA ACİL TAVSİYELERİ NELERDİR

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  İlaç/vitamin kullanıyor musunuz ?
  Üretim ortamındaki ısı düşük olabilir mi ?  (Isının sindirim sistemine etkileri)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
BENDE ISIYA BAĞLIYORUM ANİ ISI DEĞİŞİKLİKLERİNDEN KAYNAKLANABİLİR

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  İlaç/vitamin kullanıyor musunuz ?
  Üretim ortamındaki ısı düşük olabilir mi ?  (Isının sindirim sistemine etkileri)
yılmaz hocam kalorifer sürekli açık 20-24 derece arası oda cok nadir 19 u gösterir..ilaç vitamin kullanmıyorum ne tavsiye edersiniz genelde sebze türü şeyler veriyorum

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ali bey ilaç vitamin kullanmayınız zaten.
    Üretim kafeslerine alınmış kuşlara ilaç/vitamin vermek bir kadının hamilelik döneminde ilaç kullanması gibidir. İlaç satıcıları sizin yavrularınız ölüyormuş, yetişkinleriniz hastalanıyormuş düşünmezler, onların tek düşündüğü kazanacakları 2-3TL dir. Kuşlarınızı ilaç, vitaminlerle zehirlemeyiniz.
    Siz sebze türü gıdalar verdiğinizi yazmışsınız; Beslenmede çeşitliliğe yönelip doğal olan her şeyi verebilirsiniz. Onlar ihtiyacı kadar yiyeceklerdir. Kuşlarımız son derece zeki canlılardır..

Ali bey, ilaç kullanmıyor ve ısıdan şüphelenmiyorsanız, yazabileceğim bir faktör kalmadı.
    Sindirim sistemini bir huniye benzetebiliriz; Kursak/mide huni nin en geniş yeri olsun; En dar noktası da karaciğer ve böbrekler.
    Sistemi yavaşlatan/durduran sizce ne olabilir ?
    Dilerim çözüm tez zamanda bulunur.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Ali bey ilaç vitamin kullanmayınız zaten.
    Üretim kafeslerine alınmış kuşlara ilaç/vitamin vermek bir kadının hamilelik döneminde ilaç kullanması gibidir. İlaç satıcıları sizin yavrularınız ölüyormuş, yetişkinleriniz hastalanıyormuş düşünmezler, onların tek düşündüğü kazanacakları 2-3TL dir. Kuşlarınızı ilaç, vitaminlerle zehirlemeyiniz.
    Siz sebze türü gıdalar verdiğinizi yazmışsınız; Beslenmede çeşitliliğe yönelip doğal olan her şeyi verebilirsiniz. Onlar ihtiyacı kadar yiyeceklerdir. Kuşlarımız son derece zeki canlılardır..

Ali bey, ilaç kullanmıyor ve ısıdan şüphelenmiyorsanız, yazabileceğim bir faktör kalmadı.
    Sindirim sistemini bir huniye benzetebiliriz; Kursak/mide huni nin en geniş yeri olsun; En dar noktası da karaciğer ve böbrekler.
    Sistemi yavaşlatan/durduran sizce ne olabilir ?
    Dilerim çözüm tez zamanda bulunur.
tşk yinede ilgi ve alakanız için

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeş kesinlikle bit veya iç parazit hastalığıdır onun için süpervit diye bi vitamin ilacı var onu deneyin büyük bi ihtimal ile geçecektir

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
kardeş kesinlikle bit veya iç parazit hastalığıdır onun için süpervit diye bi vitamin ilacı var onu deneyin büyük bi ihtimal ile geçecektir
valla bende bitlerden şüphe ediyorum büyük ihtimalle yavruyu yiyip bitiriyorlar aralık ayında gerçekten çok çektim şimdi bütün boxlar temiz artık tek tük kaldı bu bitler bugün son bir öldürüc darbe daha vuracagız sonra yolumuza bakacagız yinede başka fikri olan varsa söylesin...daha öncede yavru aldım hiç böyle bişeyle karşılaşmamıştım..