ixirseviyo
Uzman Üyemiz
İşin komik tarafı türevi bu tarz yazılarda hakkında olumsuz referanslarla dolu kişi ve kişilerde benzeri fikirlere hak veriyor ve savunuyor ne yaman çelişki ya içimizdeki irlandılıları ortaya çıkarmadan sonuç almak çok zor
Yazılanları okuduktan sonra bende birşeyler yazmak istedim. Özellikle Salih isimli arkadaşın söyledikleri dikkatimi çekti. Birşeylerin su yüzüne çıkmasını istiyorsunuz ama yazı yazarkende X' li Y'li matematik bilinmeyenleriyle yazıyorsunuz. Bence siz kendi içinizde çelişkiye düşmüşsünüz. X arkadaşınızın yada Y arkadaşınızın ismi nedir telefonu nedir. Madem açıklık istiyorsunuz açıklığı kendiniz yapmalısınız ki aynı şekilde karşılığını bekleyesiniz. Bana kalırsa siz birilerinin isimlerini kullanarak kendine platform yaratmaya çalışan gözü açıklardansınız. Ben bu forumda ara sırada olsa girip konuları takip ederek birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Bundan birkaç defa öncede sizin yazılarınız dikkatimi çekmişti. Sivri konuşmayı marifet görüyorsunuz sanırım ama daha öncede belirttiğim gibi bütün yazılarınızı alıp dikkatli okurlarsa sadece ama sadece kendisiyle çelişen, söyledikleri tutarsız, kendine istediği ortamı yaratmaya çalışan biri olarak görünüyorsunuz. Saygı duyarsınız yada duymazsınız bu sizin bileceğiniz iştir. Forum üyeleri daha önceki yazılarınız duruyorsa ve okursa benim gördüklerimden başkasını göreceklerini sanmıyorum. Bence kendinize sabit bir yol edinin ve o yolda mücadele verin mücadeleniz öyle daha anlamlı olacaktırSalih ÖZDEMİR' Alıntı:Bu konuda söylenecek çok söz var ama söylemler, öğütler genel olarak bilinçlendirici olsada bir noktayı işaret etmediği için standart oluşturmakta mümkün olmuyor. Hilmi abinin yazdıklarındada ne etliye ne sütlüye dokunan bir yazı var.. Tamam yazdıkları güzel doğru ama işaret eden bir yön yok.. Tabiki hedef alan bir yazı olursa şahıs kendini korumak için karşılık verecektir buda tatrışma yerine kavga otramını doğuracak seviyeye kadar gidebilir. Üreticininde x İthalatçınında yanlışları var doğru olanları vardır muhakak ama bunları bence bir anket formu altında toplayıp değerlendirmeye sunmaktan geçiyor.
Örnekse şöyle birşey olabilir.
Damızlık kuşunuzun ırkı nedir :
Kimden ve ne zaman aldınız :
Yumurta aldınızmı doluluk oranından memnunmusunuz:
Satış sonrasında sıkıntı yaşadınızmı ?
Fiyat kalite orantısından memnunmusunuz ?
Satıcıyı önerirmisiniz nedenleri ile belirtiniz ?
gibi böyle bir uygulamaya gidersek referanslarımız daha düzgün ve objektif olup kulaktan dolma olmayacaktır diye bir düşüncem mevcut umarım böyle bir uygulamamız olur.
Ek olarakta şunu belirtmeliyim x bir üretici ile konuştuğumda şahin güngörün kuşları çok iyi değil diyor öyle abartıldığı kadar yine x bir arkadaşım kümesini ziyaret ettikten sonra telefonda konuştuğumda mükemmel vasıflı kuşları olduğunu söylüyor. Biri karalayabilir biri övebilir ama bunlar hep saman altı oluyor su üstüne çıkmalı artık.
Ben kimsenin koruyuculuğunu üstlenmiyorum. Sanmıyorum ki bahsettiğiniz kişide benim koruyuculuğum altına girsin. Uslubumda sizinki kadar yerlere düşmüş değildir. Eleştirmekten hoşlanıyorsunuz ama eleştirilmeye gelince gerçek karakteriniz ortaya çıkıyor. Herkesten açık net olmasını bekliyorsunuz. Cesurca yazmasını bekliyorsunuz. Kendiniz arayana söylerim diyorsunuz. Hala çelişki içindesiniz. Niye sizinle aşık atıyım siz kendi kendinize atıyorsunuz işte. Belirttiğinize göre kalibrenizde gayet geniş atarınızda iyi.Salih ÖZDEMİR' Alıntı:öncelikle uslubunuzu düzeltmenizde fayda var ama illada senin çıtana düşmemi istiyorsan hayhay.. kişiselleştirmekse maksadın yanlış yapıyorsun senin kalbiren yetmez benimle aşık atmaya benim fayda sağlayacağımı düşündüğün mevzu nedir ilerizekanla bunada açıklık getirirsen sevinirim bir kişi gelip yazsın ben salihten kuş aldım kuş satmaya çalıştı bana diye.. başkalarına dalkavukluk yapmayı bırakmalısın şahin güngörü koyuyacağım diye alçalmana gerek yok telefon numarama ulaşmak çok zor değil merak eden kim ise o kişilerin kim olduğunu arayana söylerim. Benim yolum yok bu arada yolu olan düşünsün ..
Kalibre genişletmek yerine, aşık atmak kaşık sallamak yerine öğrenime açık olun bence. İyi akşamlar.....Salih ÖZDEMİR' Alıntı:seninle dialog kurmak istemiyorum sitede dolaşmaya devam edebilirsiniz.
+++++Günay DÖNMEZ' Alıntı:Katılıyorum. Beni esasen daha da gıcık eden olay, birçok üretici samimiyetsiz olması...örneğin, hasta olan kuşlarını iyileştirmek yerine eften-püften bahanelerle kümesini komple satılığa çıkarması. Kardeşim kuşlarını neden sattığını neden samimi olarak söylemiyorsun ;D
Başka bir örnek...(bu sitede bu örnekle çok sık karşılaşılıyor artık)... Adamda 200 takım yerli var ve bir kısmından veya tümünden kurtulup onlardan gelen para ile jumboya girmeyi planlıyor...buraya kadar bir sorun yok. Sorun ilanlarında...Bu adamların ilanları genellikle üretimi brakıyorum gibi başlıklar altında oluyor. Aradan 1 ay geçiyor, bir bakmışsın bu sefer ayni adamlar kümesime gelen yeni jumbolarım diye topic atıyorlar...çok saçma beyler, karşınızda aptallar ordusu yok. Madem öyle bir niyetin var açıkça neden kuşlarını sattığını samimice yaz ki hakkında insanlar yanlış izlenim kazanmasın...bunun yarını-öbürgünü var. icon_naughty
Sezgin ANIL' Alıntı:Tek kelimeyle eline sağlık Hilmi abi ne eksiğin var ne fazlan mükemmel özetlemişsin olayı evil_idea
alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisdŞahin GÜNGÖR' Alıntı:Arkadaşlar konu hakkında arkadaşlarımız birşeyler yazdı herkeze teşekkür ederim.Hilmi beyede yazdığım gibi görmekle ve bukonularda bilinçlenmekle olduğunu yazdım.Kıvrık gagalılar derneğinin kurulmasının asıl gayesinin bir araya toplanmak kaliteli arkadaşlıklar dürüst doslukların oluşması ve pekişmesi bunların kalıcı olması içindir.Bugün biz varız yarın bizim çocuklarımız bu işleri yürütecektir.Bu dernek hepimizindir.Budernek çamur atma derneği değildir.Dünyanın en iyikusu bende olsa ne olur olmasa ne olur. Bu sene ben birinci olurum gelecek sene bir baskası olur.Önemli olan herkesin birbirini tebrik etmesi ve dostluklardır.2O11 sezonunda KÜTAHYA,MANİSA,KONYA,ANKARA,İSTANBUL yarısmalarına katıldım,bir sürü madalya kupa aldım.İnanın hangi kuş bir hangi kuş ikinci hatırlamıyorum.Tek hatırladığım güzel dostluklar ve arkadaşlıklar,attığım stres ve aldığım maneviyattır.Benim bilinmeyen x kişilerle hiç bir zaman işim olmadı olmazda.Bir konuyu araştırım uygularım iyi olursa devam ederim. ve bunu herkesle paylasırım.SAPLA SAMANI hiç bir zaman karıştırmadım.herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.
tecrübe konuşuyor arkadaşım teşekkürler hilmi abi aynen dediğin gibi geçen sene feshaneden aldım jumbo çifti bir arkadaşım siteden kuşlar kısırmı diye sormuştu pek mana verememiştim nasıl bildi bir bildiğimi vardı yurt dışından getirilmişti bu kuşlar ewet kuş kısır 3 dönem geçirdi yavru yok..adamların bir bildiği olduğu için bu uyarıları dikkate almak lazım...... alkisd alkisd alkisdHilmi AKYILDIZ' Alıntı:Değerli dostlar son zamanlarda muhabbet kuşu camiasında isim yapmış kişilerin ticaretlerinden pis kokular duyuluyor. Elinde olmayan hata üretimini dudurmuş üreticilerin yurtdışından ithalat yapan kişilerden önce HABERCİ KUŞ SATIN ALDIKLARI ve bu kuşların ithalatçının getirdiği kuşları ilk önce bu üreticilere haber verdiği bu malum üreticilerin bu kuşları seçtikten kalan safraların piyasaya sunduklarını çok sık duyar olduk buda yetmezmiş gibi ayağınaki bilezikleri kesip kendi bileziklerini ayak soğutup yağlayıp ayaklarına taktıkları çok çirkin idalar.Değerli dostlar alıcılarda hata yokmu tabi var karşıtarafa sonsuz güven ve teslimiyet dışarıdan gelen sıra kuşlarına ateş püsküren bir zihniyet fakat falan ithalatçı filan ithalatçının getirdiği jumbo kuşlara alkış tutmak ayrı bir tutarsızlık.Jumbo üretimide hakkıyla nam yapmış kişilerin kuşlarının fiat çok faiş demek haksızlık etmek olmuyormu.Diğer ayrı bir konuda malzeme satan esnaf üretime yeni başlamış tecrübe kazanamış üretici arkadaşlara kuştaki sorun ne olduğu belli olamadan ilaç satması onu kullan bunu kullan sende varmı abi var tabi kargola gelsin. Yazıktır günahtır millet parayı yoldan toplamıyor.Kuşlarında verimliliğin zirvesine çıkmış üreticiler kümesini bir dengeye otutturmuş Allah artırsın idda edilen gibi onu kullan bunu kullan şunu kullan o olmazsa olma bu olmazsa olmaz denilen şeyleri kullanmadan kuların alışkın olduğu şeylerle üretime devam ediyor.Değeri dostlar piyasadan pastahane pasta altı denilen artıklara ekemek karıştırıp filan mama fişman mama diye mamaların piyasada kol gezdiğinide duyuyoruz.Öncelikle üretim yapan yeni başlamış yeni arkadaşlar elinde 10 çifti olup ayda 2 yavru alan veya bir iki hediye aldığı esnafın reklamını yapan üreticiler sizi yanıtmasın bir kümesin yavru damızlıkla başlayıp oturması 2 veya 3 yıl beyhude işi bitmiş çiftler alıp zaman kaybetmeyin yavru damızlılarla başlayın üretim odaklı olun İlaç odaklı olmayın ilaçlarda siğirli değnek yok kuşlarınızla ilaç odaklı üretim yapmayın amacınız kuşlarınızı ilaca muhtaç etmeden üretim yapmak olsun.Hekese kolay gelsin
bye_kiss evil_ideaHabil TANTA' Alıntı:Hilmi abi eline sağlık konuyu güzel bir şekilde kelimelere dökmüşssün... Her zaman bu işleri yapan insanlar olacaktır ve olmayada devam edceklerdir. Her işi doğru yapan veya çakallığına kaçan bir çok insan var... Umarım bir seyler yapıyorsak ve paylaşıyorsak bu noktalarada herkesin biraz daha dikkatli olması gerek... sevgi ve selamlarımı yolluyorum ...