Kuruluk Hastalıgına yakalanmış

erdoraf

Yeni Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
kurt
3 yaşında muhabbbet kuşum kuruluk hastalıgına yakalanmış yem yiyor su içiyor ama 2 ayak üzerinde sürekli uyuyor. Gögsü jilet gibi keskin olmuş ve çok zayıflamış internetten araştırdım Fungizone veya biteral kullanarak iyileştirmişler eczaneye gittim reçetesiz vermiyorlar ne yapacağım ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bir doktor gidip reçete yazdıracaksınız. Bu tarz ilaçlar artık reçetesiz satılamıyor.

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Aynen dostum bende öyle yaptım bir saglık ocagına gidip yazdırabilirsin bende öyle yaptım bteral aldım ve uygulamaya bugun başladım bakalım tabi ayhan hocamın katkılarıyla umarım kuşumu kurtarıcam :)

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yalnız arkadaşlar bu ihtimallerden bir tanesi. Diğer yanda E-Coli ihtimalide var. Bu tedaviyi uygulayın 4-5 gün. 3 gün Probiyotik verin, 3 gün vitamin verin sonra tekrar gözlemlemek lazım. Eğer yanlış tedavi uygulanıyorsa tekrar diğer yöne gitmek gerekecek.

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Öncelikle ben şuan biteral 250 mg tablet kullanıyorum bir hafta boyunca kullanıcam kuşumda kusma yem sindirememe gibi bir durum yok sadece ishal,iştah kaybı,zayıflama ve zayıflamaya baglı gögüs kemigi elime alınca kendini direk belli ediyor. tünekte duruyor hareket etmesede cok fazla ama yem yiyebiliyor ve su içiyor.Ayhan hocamın dedigi gibi 1 hafta sonunda durumda her hangi bir düzelme olmaz ise E-Coli den şüpelenicem ama hocam E-Coli nasıl tedavi edilir tam olarak ve şuan biteral li su veriyorum lakin ilk iki gün sırınga ile vitaminli suda verdim sorun olurmu ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
E coli olduğunu anlayamıyoruz. Burada sadece tahmin üzerine ilaçlar verebiliyoruz.
Tedavi için çeşitli etken maddeler var. Listesi aşağıda
ESCHERICHIA COLI tedavisi

Kuruma hastalığının tersine, burada iyi haberlerim var e coli birkaç antibiotiğe duyarlı ve tedavisi mümkün. Tarayıcım olsaydı BİLİM Laburatuvarının gönderdiği raporu taratıp buraya eklerdim. Rapordan doğrudan alıntı yapıcam

Duyarlı olduğu antibiotik etken maddeler

Metisilin - Ampisilin - Amoksisilin - Sefazolin - Sefaklor - Sefuroksim - Sefriakson - Seftizoksim - Sefotaksim - Seftazidim - Sefperozil - Sefoperazon - Sefepim - Sefiksim - İmipenem – Sulfametoksazol +Trimetoprim - Gentamisin - Kanamisin - Tobramisin - Amikasin - Netilmisin - Tetrasiklin - Kloramfenikol - Ofloksasin - Siprofloksasin - Danofloksasin - Enrofloksasin - Marbofloksasin - Flumekuin - Cefovecin (Convenia) - Vankomisin

Bu etken maddelerden birine sahip bir antibiotikle E-Coli rahatlıkla tedavi edilebilir.
Bir arkadaş Enrofloksasin etken maddeye sahip meşhur Baytril %2,5 i kullanmış. Veterinerimin tavsiyesi üzerine Baytrili 5 gün boyunca uygulamış ve ardından 2 günlük vitamin (supervit forte) kürü uyguladık.

Bende Augmentin BID 1000mg kullanıyorum. Hapı 8 e bölüp her gün tazeleyerek 4-5 gün uyguluyorum. Sonra 3 gün probiyotik. 3 gün multivitamin takviyesi. Ancak burada ilk 5 gün kuşu iyi gözlemlemek lazım antibiyotik bağışıklık sistemini çöktürebiliyor. Bu durum hemen şırınga ile besleme yapmak gerekiyor.

erdoraf

Yeni Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
kurt
Ömer DEMİR' Alıntı:
Öncelikle ben şuan biteral 250 mg tablet kullanıyorum bir hafta boyunca kullanıcam kuşumda kusma yem sindirememe gibi bir durum yok sadece ishal,iştah kaybı,zayıflama ve zayıflamaya baglı gögüs kemigi elime alınca kendini direk belli ediyor. tünekte duruyor hareket etmesede cok fazla ama yem yiyebiliyor ve su içiyor.Ayhan hocamın dedigi gibi 1 hafta sonunda durumda her hangi bir düzelme olmaz ise E-Coli den şüpelenicem ama hocam E-Coli nasıl tedavi edilir tam olarak ve şuan biteral li su veriyorum lakin ilk iki gün sırınga ile vitaminli suda verdim sorun olurmu ?
hocam ben alamaıdm ilacı vermiyorlar doktorada söyledim yazmadı sizin kuşunuzda sürekli kafasını çevirip 2 ayak üzerinde uyuyormu ?

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Erdem KURT' Alıntı:
hocam ben alamaıdm ilacı vermiyorlar doktorada söyledim yazmadı sizin kuşunuzda sürekli kafasını çevirip 2 ayak üzerinde uyuyormu ?
Benimde yazdırmam biraz zor oldu lakin dostum hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama kuruluk hastalıgı için eczanelerden ücreti mukabilinde alınan ilaçlarda var ayrıca benim kuşumda büyük ihtimalle E-coli var hareketsiz uyku hali fazla gögsü bıcak gibi lakin ilaç tedavisine olumlu degil olumsuz cevap veriyor 2 gün daha ilaç tedavisi uyguluyucam daha sonrasındada araya zaman koyup e-coli tedavisine başlıyıcam.Bu arada Flucan die bir ilaç var kuruluk tedavisinde kullanılan eczanelerden heralde reçetesiz alabiliyorsun sor bi dene.Ben sürekli bu konu üzerinden kendi kuşumun saglık durumunu paylaşıcam sende paylaşırsan cok güzel olur  en azından aynı sıkıntıyı cekenler kuşlarını kaybetmez.

erdoraf

Yeni Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
kurt
Ömer DEMİR' Alıntı:
Benimde yazdırmam biraz zor oldu lakin dostum hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama kuruluk hastalıgı için eczanelerden ücreti mukabilinde alınan ilaçlarda var ayrıca benim kuşumda büyük ihtimalle E-coli var hareketsiz uyku hali fazla gögsü bıcak gibi lakin ilaç tedavisine olumlu degil olumsuz cevap veriyor 2 gün daha ilaç tedavisi uyguluyucam daha sonrasındada araya zaman koyup e-coli tedavisine başlıyıcam.Bu arada Flucan die bir ilaç var kuruluk tedavisinde kullanılan eczanelerden heralde reçetesiz alabiliyorsun sor bi dene.Ben sürekli bu konu üzerinden kendi kuşumun saglık durumunu paylaşıcam sende paylaşırsan cok güzel olur  en azından aynı sıkıntıyı cekenler kuşlarını kaybetmez.
bugün biteral eş değeri albitrol 500 mg alabildim suyuna 8 de 1 ini koydum gelişmeleri yazarım.

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Beklemedeyim bende herhangi bir degişiklik olmadı o yüzden ilaçı kesip vitamin vermeye başladım 3-4  gün geçtikten sonra eger bulabilirsem Baytril %2,5 kullanmaya başlıyıcam hocalarımında söyledigi E-Coli den şüpeleniyorum bakalım devam eden süreçi yazarım.

erdoraf

Yeni Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
kurt
Ömer DEMİR' Alıntı:
Beklemedeyim bende herhangi bir degişiklik olmadı o yüzden ilaçı kesip vitamin vermeye başladım 3-4  gün geçtikten sonra eger bulabilirsem Baytril %2,5 kullanmaya başlıyıcam hocalarımında söyledigi E-Coli den şüpeleniyorum bakalım devam eden süreçi yazarım.
hocam aşırı derecede yem yemeye başladı durmadan yiyor anlamadım ilaçtanmı oldu acaba

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Erdem KURT' Alıntı:
hocam aşırı derecede yem yemeye başladı durmadan yiyor anlamadım ilaçtanmı oldu acaba
Benimkininde antibiyotik tedavisinden sonra yeme veya mamaya ilgisi fazlalaştıda normalemi döndü yoksa aşırı bir şekildemi yem yemeye başladı üretici abilerimizden cevap gelicektir .

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yem yemesi iyiye işarettir. Hastalığı yenmiş olması lazım ki kaybettiği kiloları almak için yem ve mama yiyor. Geçmiş olsun. Kafesini bir süre daha günlük temizleyin dezenfekte edin. Eski ishalli dışkılarında hastalık etmenleri mevcuttur.

erdoraf

Yeni Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
kurt
bugün 3. günü uçamadıgını fark ettim kafesten çıktı ama uçamıyor ve kanatları aşagıya dogru düşmeye başladı demekki hiç hali kalmadı probiyotik vereceğim

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Erdem KURT' Alıntı:
uyuyor ve halsizlikten uçamıyor vitamin probiyotik veriyorum
Şuan benimki hala tünekte her hangi sıkıntı yok ama hala ishal ve rahatsızlık ne ise devam ediyor gibi ben vitamin vermeye devam ediyorum umarım ikimizin kuşuda kurtulur.

erdoraf

Yeni Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
kurt
Ömer DEMİR' Alıntı:
Şuan benimki hala tünekte her hangi sıkıntı yok ama hala ishal ve rahatsızlık ne ise devam ediyor gibi ben vitamin vermeye devam ediyorum umarım ikimizin kuşuda kurtulur.
benimkinde ishal yok uyuyor rahatsızlıgı devam ediyor uçamıyor aşırı zayıfladı