iyileştimi hocam benimki yine uyuyorÖmer DEMİR' Alıntı:Şuan benimki hala tünekte her hangi sıkıntı yok ama hala ishal ve rahatsızlık ne ise devam ediyor gibi ben vitamin vermeye devam ediyorum umarım ikimizin kuşuda kurtulur.
iyileştimi hocam benimki yine uyuyorÖmer DEMİR' Alıntı:Şuan benimki hala tünekte her hangi sıkıntı yok ama hala ishal ve rahatsızlık ne ise devam ediyor gibi ben vitamin vermeye devam ediyorum umarım ikimizin kuşuda kurtulur.
İlk önce kuruma tedavisi uyguladım daha sonra E-coli tedavisi uyguladım ve sonrasında probiyotik ve vitamin uyguladım 6 gun ve bugun ilk normal suyunu verdim ishali hala geçmedi daha iyi görünüyor biraz kaybettigi agırlıgı geri aldı ama ishali hala soru işareti bekliyorum umarım ikimizinkilerde cok kısa sürede düzelir.Erdem KURT' Alıntı:iyileştimi hocam benimki yine uyuyor
benimkine 3 gün ilaç tedavisi uyguladım 2 gün daha uygulayacaktım baktımki hayvan uçamıyor artık tünekten tünege atlayamıyor bende ilacı vermedim kötüye gittigini gördüm probiyotik vitamin verdim fayda saglamadı hala aynı ishali yok sürekli uyuyor ve çok yem yiyor veterinere götürecegimmYüksel BULUT' Alıntı:Bu hastalık öyle bir illet hastalıkki hiç farkına bile varmadan kuşlarınız gözünüzün önünden patır patır yere düşerler.Bu hastalık yüzünden toplamda 7 damızlık kuşumu kaybettim.Herşeyi çok geç farkettim.9 yumurtanın üzerinde kuluçkada ölenmi dersin,yemliğin kenarına sıkışıp yem yemek için çabalayıp ölenmi dersin hepsine birebir şahit oldum.Diğer kuşları son anda çok geç farketip kurtardım.Gecelerim gündüze karıştı.Ben öncelikle tüm yuvalıkları söküp,tüm kümesi ve kafesleri dezekenfe ettim.Domestos ve sirkeli suyla kümesin en ücra köşelerini temizledim.İlacın adı 4 in 1 mix bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 60 lira ücret karşılığında 100 gr kututa satılanından temin ettim.Su içemeyecek kadar bitkin olanların ağzına şırınga yöntemiyle diğerlerinin ise suluklarına ekledim.Hergün suluklarındaki ilacı değiştirmek kaydıyla toplamda 6 gün boyunca tedaviye devam ettim.Sonuç %70 başarı.Bundan sonraki 10 gün ise vitamin ve probiyotik takviyesi yaptım.Multi mix ve apex vitamini karıştırıp suluklarına hergün değişecek sekilde ilave ettim.Vitamin takviyesi toplamda 6 gün sürdü.Aynı şekilde 2şer gün probiyotik ve 2 günde bira mayasıyla normal gündelik yaşantılarına geri döndürdüm hayvanları.Son zamanlarda aşırı derecede mama vermeye bağladım ben.Her nekadar yumurta her yönden çok kaliteli bir besin kaynağı olsada,kuşlarda bakteri üretmeye birebirde bakteri deposu sayılır.Alalha şükür tüm hastalıkları gördük.Şimdilerde French molt denilen lanet bir hastalık girdi kümesime.Allah kimsenin başına vermesin.French molt olayını çözdükten sonra makaleyi sizlerle paylaşacağım.Herkese Hayırlı üretimler.
hocam hiç iyiye gitmiyor dahada kötü olmaya başladı tünekten tünege atlayamıyor artık.Ömer DEMİR' Alıntı:İlk önce kuruma tedavisi uyguladım daha sonra E-coli tedavisi uyguladım ve sonrasında probiyotik ve vitamin uyguladım 6 gun ve bugun ilk normal suyunu verdim ishali hala geçmedi daha iyi görünüyor biraz kaybettigi agırlıgı geri aldı ama ishali hala soru işareti bekliyorum umarım ikimizinkilerde cok kısa sürede düzelir.
Yaşadıgım şehirde kanatlılardan anlayan bir veteriner olsa götürücektim ben eger varsa şehrinde götür derim burda bir veterinere sordugumda muhabbet kuşlarının kalp atım hızlarını fazlalaştırıp ölmelerine sebep oldugunu söyledi veterinere götürüceksen sor bi bunu umarım düzelir seninkide benimkinin isali bana kafayı yedirtecek ama bakalım 2 aydan daha fazla oldu .Erdem KURT' Alıntı:hocam hiç iyiye gitmiyor dahada kötü olmaya başladı tünekten tünege atlayamıyor artık.
öldü hocamÖmer DEMİR' Alıntı:Yaşadıgım şehirde kanatlılardan anlayan bir veteriner olsa götürücektim ben eger varsa şehrinde götür derim burda bir veterinere sordugumda muhabbet kuşlarının kalp atım hızlarını fazlalaştırıp ölmelerine sebep oldugunu söyledi veterinere götürüceksen sor bi bunu umarım düzelir seninkide benimkinin isali bana kafayı yedirtecek ama bakalım 2 aydan daha fazla oldu .
sizin kuşlarda da önceleri iri beyaz dışkı varmıydı acabaErdem KURT' Alıntı:öldü hocam
tekrar basınız saolsun. insan uzuluyr hallerine. sizinki tam olarak kuruma hastasıymıydıErdem KURT' Alıntı:hocam dışkısı normaldi 1.5 ay dayandı hayvan ilaçlar fayda etmedi
Başın sagolsun benim kuş iyileşti gibi ama hala dışkısı normal degil 1 2 normal dışkı atıp sonrası yine ishal gibi bakalım kilo aldı yemesi düzeldi ama hala ishal zamana bıraktım ben biliyorsun sende bende aylardır ugraşıyoruz hastalıklarıyla.Erdem KURT' Alıntı:öldü hocam
slmÖmer DEMİR' Alıntı:Başın sagolsun benim kuş iyileşti gibi ama hala dışkısı normal degil 1 2 normal dışkı atıp sonrası yine ishal gibi bakalım kilo aldı yemesi düzeldi ama hala ishal zamana bıraktım ben biliyorsun sende bende aylardır ugraşıyoruz hastalıklarıyla.
BITERAL 250 mg kullanmaya başladım kusum ALLAH'a şukur ıyıye gıtmeye başladıÖmer DEMİR' Alıntı:Başın sagolsun benim kuş iyileşti gibi ama hala dışkısı normal degil 1 2 normal dışkı atıp sonrası yine ishal gibi bakalım kilo aldı yemesi düzeldi ama hala ishal zamana bıraktım ben biliyorsun sende bende aylardır ugraşıyoruz hastalıklarıyla.