kuruma hastalığı?

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR
bu hastalık ne kadar süre sonunda yaklasık olarak kusu öldürür..ve kurtulma ihtimali ve hastalık belirtileri nelerdir?kusma yapan bir kusum var ve kus uzun suredir bu seklde gogus kemıgı ele aldıgımda bellı oluyor ama kusta bır sorun var gıbı davranmıyor..düşünceleriniz?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
sorduklarınızın hepsinin cevabı var...bu sitede bu konu en az 10 defa işlenmiştir...bir arama yapsanız eminim tatmin edici sonuçlara ulaşırsınız. Bu site çok geniş bir arşive sahiptir...sormak yerine arayıp okumayı millet olarak benimsememiz gerek. Yanlış anlamayın...aynı konu defalarca farklı topikler altında açılıp işlenince forum kirliği ve dolayısı ile bilgi kirliliği yaratıyor...ihtiyacı olanların daha sonra hangisinin doğru olduğu hakkında kafası karışıyor. Biraz gayret gösterip lütfen arama yapın...eğer aradığınızı bulamazsanız o zaman yeni konu açmanız daha doğru olur.

adım 1 - yukarıda Ana Menüde Ara butonuna tıklayın

adım 2 - çıkan sayfada arama çubuğuna kuruma veya kuruma hastalığı yazın

adım 3 - klavyenizde Enter tuşuna basın

adım 4 - işte sonuçlar önünüzde...iyi şanslar.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Alpay BİLİR' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar..
Forumumuzda kuruma ( Going Light Sendrom ) hastalığı ile ilgili bilgiler mevcut,fakat ben bu konuyu,kendi denediğim ve başarıya ulaştığım yöntemi anlatarak ihtiyacı olan arkadaşlar (Rabbim kimsenin başına vermesin) için tekrar güncellemek istedim..

SEBEBİ:
Hastalığın sebebi Macrorhabdus ornithogaster (genellikle magabakter denilmekte) olup bir fungus yani mantardır, bir bakteri veya virus değildir. Bazik ortamları sever, yani asidik bir midede yaşaması zordur. Daha çok kuşların mide bağırsak sistemlerini sever.

BELİRTİLER:
1. Zayıflama; Genellikle çok geç fark edilir, kuşun zayıfladığını ancak elimize aldığımızda fark ederiz. İlk aşamalarda kuş yağ dokusunu kaybeder, karın ve göğüs yağ dokuları görülmez. İleriki aşamada kas doku kaybıyla, jilet göğüs olur, ölüme yaklaştığının belirtisidir.
2. İştah Kaybı: Çok belirgin olmamakla birlikte akut formlarında iştah hızla azalır.
3. Hareketsizlik: Geç dönem bulgusudur, kuş tünekte kabarmış ve hareketsiz olarak durur.
4. Antibiyotiklere direnç: Ne tür antibiyotik verirseniz verin iyileşme görülmez
Diğer bulguları biraz daha spesifiktir, ama yinede tam teşhis koydurucu bulgular değildir.
Bunlar;
1.İshal: Hasta kuş ilerleyen dönemlerde bağırsaklarda gıdalar ve su emilemediğinden ve bağırsaktan dışarı su atıldığından ishal olur, bazen kanlıdır. Ama genellikle geç dönem bulgusudur. Dışkı, koyu yeşil, kahverengi ve siyah olabilir
2. Sindirilmemiş Gıda: Bu bulgu biraz daha spesifiktir, dışkıda iyi sindirilmemiş yem parçaları görülür. Ama anlamak çoğu zaman zordur.
3. Kusma: Anlamak oldukça zordur. Bazen kanlıda olabilir. Kusmayı anlamanın en iyi yolu kuşun yem yedikten ve/veya su içtikten sonra başını sıklıkla sallaması ve kafes yan duvarlarına yapışmış kırık yem parçalarıdır.

BENİM KULLANDIĞIM VE BAŞARIYA ULAŞTIĞIM TEDAVİ:
Öncelikle hasta olan kuş veya kuşlarınızın ağzına birer damla elma sirkesi damlatın (gagasının sol tarafından verin,nefes yoluna kaçmasın)..Kuşunuz bir kaç saat sonra yem yemeye başlar..Bu arada suluğuna 5-6 damla sirke damlatın ve suyun asit oranını iyice yükseltin..FLUKONAZOL 150MG içeren ilaç kapsülünü açın ve içindeki tozu 4 e bölerek 4/1 ini sirkeli suyun içinde iyice eritin..Kuşlarınızı sıcak bir yere alarak bu suyu içmelerini sağlayın..Suluklardaki suyu aynı tarif ile 2 günde bir değiştirerek tedaviye en az 10 gün devam edin..
Bilindiği gibi mantarların tedavisi çok zor ve ileride tekrarlayabiliyor..Bu sebepten durumu daha ağır olan kuşlarda tedavi 30 güne kadar sürebiliyor..
Ayrıca koruyucu olarak belirli periyodlarda (ben 15 günde bir veriyorum) kümesimdeki tüm kuşların suluklarına 2 şer damla elma sirkesi damlatıyorum..

FLUKONAZOL 150MG içeren ilaçların linkini veriyorum,siz herhangi birini alabilirsiniz http://www.1ilac.com/Etken.Madde/F/Flukonazol.htm
Ben FLUZOLE 2 (Kapsül) kullanıyorum.. 

SİZLERE VE KUŞLARINIZA SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER DİLERİM..

onur01

Takipçi Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
ÖZDEMİR

cok tsk ederm abdullah bey bazı arkadaşlar ters cvpladılar sorumuzu ama o kadar zamanım yoktu herkes gibi sabahtan akşama kadar pc başında bulunmuyoruz teşekkürler

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
...işte gördüğünüz gibi ilk hata geldi bile, yani zaten sitede varolan bir bilgi tekrar kopyala-yapıştır yöntemi ile önünüze sunuldu. Peki bu bilginin doğruluğu sizin için nekadra kesin...o yazıdaki tavsiyelere uyarsanız bunun kuşunuza nekadar faydası olacak?...bilemezsiniz. Bu tavsiye ancak kuşunuzda MegaBacteria hastalığı varsa işe yarayacaktır.

Sizi zahmetten kurtarıp sizin için ben cevap vereğim...kuruma hstalığı diye bir hastalık yoktur...kuruma bir hastalık değil, bir hastalığın sonucunda oluşan semptomdur. Yani örneğin

- kuşunuzda Salmonellosis vardır,
- hastalığı sonucu bağışıklığı - sindirim sistemi etkilenir ve bozulur,
- yeterince veya hiç beslenemez,
- vucut mekanizması otomatik olarak öncelikle vücut yağları ile beslenir
- yağlar tükenince kaslardan beslenmeye başlar
- sonuç = kuruma

başka bir örnek

- kuşunuzda Trichomoniasis vardır,
- sonuç = kuruma

diğer örnek

- kuşunuzda Coccidiosis vardır,
- sonuç = kuruma

daha başka bir örnek

- kuşunuzda E-coli enfeksyonu kapmıştır,
- sonuç = kuruma

Peki ya şu olasılığa ne dersiniz, ya bu hastalıkların birkaçı aynı anda kuşunuzda mevcut ise o zaman ne yapardınız...yukarıdaki tavsiye işinize nekadar yarardı.

Bu örnekleri kuşlarda neredeyse tüm hastalıklar için sıralayabilirz...yani mikrobik, bakteriyel ve iç mantara dayalı her hastalık için müdahale edilmediği sürece sonuç olarak kuşunuz kurumaya girecektir (tabii bu durum sadece hastalığa karşı çok dirençli olursa kuruma evresini görebilirsiniz...normalde kurumaya bile giremeden bir çok kuş hayatını kaybeder)

Şimdi umarım ilk iletimdeki arama yapmanızı tavsiye etmemin nedenini daha iyi kavrıyorsunuzdur. Kuruma hastalığına tedavi aramaktansa öncelikle kurumaya sebep olan hastalığı arayıp tespit etmeniz gerek. Doğru teşhis ve zamanında müdahale ile hastalıkla mücadele edersiniz ve kuşunuzu muhtemelen kurtarabilirsiniz...lakin kuruma sendromuna girmiş bir kuş için çoğu vakalarda artık çok geçtir...kuruma bir geç bulgudur.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Onur ÖZDEMİR' Alıntı:
cok tsk ederm abdullah bey bazı arkadaşlar ters cvpladılar sorumuzu ama o kadar zamanım yoktu herkes gibi sabahtan akşama kadar pc başında bulunmuyoruz teşekkürler
lütfen alınmayın, kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok...benim de çok zamanım olduğundan değil. İnanın bilgisayar başında zamanımı harcamak için çok daha faydalı yöntemlerim var...çalışıp para kazanmak gibi örneğin. Sizi sadece yanlış öynlendirmelerden ve muhtemelen faydasını bile göremeyeceğiniz bilgilerden uzak tutmak. İsterseniz bir deneyin...bir arama yapın ve kendiniz görün, bahse girerim sonunda yine şüphelerle dolu olacaksınız...bununtek bir sebebi olacak ve bu sebeb forumda bu konunun defalarca ve birçoğu kez yanlış bilgilerle işlenmiş olması.

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
...işte gördüğünüz gibi ilk hata geldi bile, yani zaten sitede varolan bir bilgi tekrar kopyala-yapıştır yöntemi ile önünüze sunuldu. Peki bu bilginin doğruluğu sizin için nekadra kesin...o yazıdaki tavsiyelere uyarsanız bunun kuşunuza nekadar faydası olacak?...bilemezsiniz. Bu tavsiye ancak kuşunuzda MegaBacteria hastalığı varsa işe yarayacaktır.

Sizi zahmetten kurtarıp sizin için ben cevap vereğim...kuruma hstalığı diye bir hastalık yoktur...kuruma bir hastalık değil, bir hastalığın sonucunda oluşan semptomdur. Yani örneğin

- kuşunuzda Salmonellosis vardır,
- sonuç = kuruma

başka bir örnek

- kuşunuzda Trichomoniasis vardır,
- sonuç = kuruma

diğer örnek

- kuşunuzda Coccidiosis vardır,
- sonuç = kuruma

daha başka bir örnek

- kuşunuzda E-coli enfeksyonu kapmıştır,
- sonuç = kuruma

Peki ya şu olasılığa ne dersiniz, ya bu hastalıkların birkaçı aynı anda kuşunuzda mevcut ise o zaman ne yapardınız...yukarıdaki tavsiye işinize nekadar yarardı.

Bu örnekleri kuşlarda neredeyse tüm hastalıklar için sıralayabilirz...yani mikrobik, bakteriyel ve iç mantara dayalı her hastalık için müdahale edilmediği sürece sonuç olarak kuşunuz kurumaya girecektir (tabii bu durum sadece hastalığa karşı çok dirençli olursa kuruma evresini görebilirsiniz...normalde kurumaya bile giremeden bir çok kuş hayatını kaybeder)

Şimdi umarım ilk iletimdeki arama yapmanızı tavsiye etmemin nedenini daha iyi kavrıyorsunuzdur. Kuruma hastalığına tedavi aramaktansa öncelikle kurumaya sebep olan hastalığı arayıp tespit etmeniz gerek. Doğru teşhis ve zamanında müdahale ile hastalıkla mücadele edersiniz ve kuşunuzu muhtemelen kurtarabilirsiniz...lakin kuruma sendromuna girmiş bir kuş için çoğu vakalarda artık çok geçtir...kuruma bir geç bulgudur.
Tebrikler Günay..Konuyu 10 numara özetlemişsin..