KUŞ BESLEMEK GÜNAHMI?

sadettin

Üyemiz
Adı
SADETTİN
Soyadı
SERBES
arkadaş kuş beslemenin yasak olduğunu düşünüyorsa niye bu sitede bulunuyor birincisi ikincisi biz bu kuşları doğadan yakalayıp onların özgürlüğünü engellemiyoruz.aksine coğaltıp daha fazla doğaya kuş kazandırıyoruz bence kuş ve benzeri hayvanları sevmeyen doğaya da sevmediyini düşünüyorum  keşke her kez doğaya bizim kadar katkısı olsa doğaya güzelleştirmek her halde günah değildir

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar islamda bence ve ben düşündümle olmaz.beslediğimiz kuşlarda bir behis yok.bu nedenle fazla dallandırıp budaklandırmayalım.ayrıca kedi ,köpek ve diğer hayvanlarla verilen örnekle bizim beslediğimiz kuşların alakası yok.lütfen örneklemeye gitmeyelim.örneğin:(köy yerinde köpek zarurettir,ama apartman dairesinde zaruret değildir.o nedenle örnek ve yorumlar yerli yerinde olmalı.)tekrar diyorumki beslediğimiz kuşlarımızda bir behis yoktur.fazla uzatmaya gerekte yok.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
benim düşüncem arkadaşlar kafeste yaşayan muhabbet kuşunu doğal ortama bırakırsak yaşayamaz ölür bu hayvanlar soğuğada dayanıklı değil yani bu kuşlar doğada tek başına hayatta kalamayacakları için kafeste beslenmesi mecburi bu açıdan bence günah olduğnu sanmıyorum

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Ağzı olan konuşmuş  aman araştırmayın şu şöle dedi bu böyle dedi bu din sanki kulakdan dolmaya sakın zahmet edipde araştırmayın hangi hoca olursa olsun  araştırıp  konuya ehli sünnetin iştihadına göre karar verilir. Tabi bizde ali. veli  ne derse o olur  msj larda bazıları tamamen sacmalamışki ben bişey demiyorum.. 

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
Üretimini yaptığımız muhabbet kuşları doğayı hiç bilmiyolar ki serbes bıraksak doğaya ayak uydurup  yaşaya bileceklerini sanmıyorum.Ama saka benzeri doğadan yakalanarak kafese alınan kuşları beslemeyi doğru bulmuyorum .Saka kafes ortamına uyumlu bir kuş olsaydı üretimi de olurdu demek ki kuş kafeste kendini iyi hissetmiyor ki üremek istesin.