Kuş beyinli derken bir kez daha düşünün...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Dün akşam yaşadığım olayı paylaşmak istiyorum.

Kuluçkadan son kalan yavruyu kendime ayırmıştım yaklaşık 6 ay önce.Onunla çok ilgilendik,yatarken başucumuzdaki çekmeceyi açıp beze sarılarak yatırmaya alıştırdık ki eş alana kadar da yatıyordu  smileki
      Neyse 1 hafta 10 gün önce pet shoptan 1 eş ayarlamak için götürdüm,ilk koyduğum kuş ile anlaştı hemen.Şu aşamada çok iyi gidiyorlar.
      Dün akşam biraz uçsunlar diye kafesin kapağını açtım,bizimki çıktı tabi herzamanki gibi,diğeri kaldı içeride çıkmak için çabalar vs uğraşıyor.
      Prenses inip çıkıyor kafesin üstüne hamleler yapıyor öteki hala anlamıyor,neyse.
Ensonunda içeri girdi,kapıya zıplıyor arkasına bakıyor sonra geri giriyor.Birşeyler konuşuyorlar o arada.Bu işlem birkaç dakika sürdü,sonra diğerinide dışarı çıkardı.
Bu olağan birşey diyebilirsiniz.
Gerisini dinleyin...
Petshoptan gelmiş bir kuş.Evcil değil.Nasıl sokarsınız tekrar kafese?
Elinizle yakalayarak?Kafesi kaldırıp kendisinin girmesini sağlayarak?
ı ıhh değil...
Eşime dedim sakın elleme kendileri alışsınlar..

Bizim prenses akşam ezanı okununca girer kafesine oturur.Bunu huy haline getirdi hayvan..Sen dışarı çıkarsan bile tekrar girer oturur.
  Gene girdi oturdu.Eşi dışarıda tabi..
Buna bakıyor olmuyor ötüyor olmuyor  en sonunda çıktı yanına dolabın üstünde birşeyler söyledi.
  Bizim yeni kuşda tırıs tırıs geldi kafesin üstüne,genebizim prenses gösterdi kapıyı ve girdi oturdular içeri...

Ve şok içerisinde kaldık..

İlgiyle sevgiyle büyüyen kuşlar böyle oluyor demek.Bunların yavrusuda çok değerli olucaktır benim için.babasından mı geçtinedir çok bakıcı ve anaç bir kuştu.

Zaman ayırıp dinlediğiniz için teşekkür ederim

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Maşallah her şeyin başı sevgi değilmi.Sonuçda oda çanlı güle güle besleyin.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok güzel ve etkileyici bir durum :) Maşallah nasıl alıştırdınız o kadar ?

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Teşekkür ederim,Kafesin kapağını hiç kapatmadım,istediği zaman girdi çıktı.
Akşamlarıda şişip oturuyor tüylerini kabartıp saati gelince içeri girip,gözler şiş şiş asfdfdasfd  smileki
Devamlı elimizdeydi,avcumuzu üzerine kapatıp üstümüzde uyumaya çok alıştı.
Çekmeceye yatırdığım zamanlar sardığım bezden çıkıyor sabah olunca,biraz kenarda oturuyor gün iyice ışıyıncaya kadar sonra 2 oda geçip kafesine gidiyor yemini yemeye suyunu içmeye
Şuanda eş aldım gerçi kafeslerinde geçiriyorlar çoğu zamanlarını alışmaları ve yavru yapmaları için :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bizim yavrulardan bende birini alıştırayım diyorum ama huysuz çıktı bunlar ele hiç gelmiyor keretalar :)

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Bizim yavrulardan bende birini alıştırayım diyorum ama huysuz çıktı bunlar ele hiç gelmiyor keretalar :)
smileki smileki
Alışık kuş candır yaa..