Kuş bitleri yine ortaya çıktı :(

Mehmet Gün

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gün
2 hafta kadar önce kuşların tüneklerinde bit yumurtaları görmüştüm yürüyen bitlerde mevcuttu küçük siyah nokta gibi bişey kafesi komple dezenfekte ettim tünekler filan avisprayle sprayledim tertemiz olmustu bugün kanaryanın tüneğinin dibinde yine yumurtalar bırakmışlar onu çöpe attım ama farkettimki kafeslerin 1 metre kadar yanında pencere var onun taşlarında yürüyen bitler var hemen altındada kalorifer peteği var oralarda yuva var sanırım nasıl başa çıkacam yardım edin kafes ekipmanlarını bugün yine sabnlu suyla yıkadım sirkeli suyada bastım ama bataklığı nasıl kurutacam moralim bozuldu

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
Kafesinizi karanfil yağıyla her telini silin (sürün) etrafına karanfil parçaları bırakın kutuyu atmalısınız ahşaptır sanırım kullandıgınız, yumurtalar yerleşmiştir içine o yüzden değiştirin bence. İlaç konusuna hakim degilim tecrübem de yok. Karanfil kokusuyla kuşlarınızdan uzak tutarsınız en azından geçmiş olsun..

Mehmet Gün

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gün
Kemal MALGİR' Alıntı:
Kafesinizi karanfil yağıyla her telini silin (sürün) etrafına karanfil parçaları bırakın kutuyu atmalısınız ahşaptır sanırım kullandıgınız, yumurtalar yerleşmiştir içine o yüzden değiştirin bence. İlaç konusuna hakim degilim tecrübem de yok. Karanfil kokusuyla kuşlarınızdan uzak tutarsınız en azından geçmiş olsun..
kutu derken yuvalıktanmı bahsettiniz anlayamadım yuvalık takılı değil onu diyorsanız ama karanfil yağını denerim tşk

Mehmet Gün

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gün
Kemal MALGİR' Alıntı:
evet yuvalıgı kasteddim
yuvalık takmıyorum çünkü çiftleşmiyorlar,karanfil yağı yerine elma sirkesi sürsem aynı etki olurmu evde hali hzırda varda birde bu pecnerenin önünde yürüyorlar ora için ne yapabilirim

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Marketlerde
Chrysamed isimli ilaç satiliyor fiyatida fazla degil 6-7 lira civari
İşinizi görür.

Kemalgir

Takipçi Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Malgır
Mehmet GÜN' Alıntı:
yuvalık takmıyorum çünkü çiftleşmiyorlar,karanfil yağı yerine elma sirkesi sürsem aynı etki olurmu evde hali hzırda varda birde bu pecnerenin önünde yürüyorlar ora için ne yapabilirim
karanfilin çalışma mantıgı cok farklı sirkeyle öldürürsünüz karanfille uzak tutarsınız  sirke uyguladm dediniz demek ki yeterli gelmemiş ilaç kullanmanız gerekmiş arkadaşlar ilaç ismi veriyorlar zaten ben tecrübe etmedigim için söylemedim. Karanfil olan yerde haşere böcek barınmaz dogal zaten yagıyla kafesi silerseniz karanfil aroması kafesi sarar kuşların da zarar görcegi bir madde degil ilacı cam kenarı dedignz yerlere uygulayın kuşlardan uzak tutmanızı tavsiye ederim sonuçta pestisidler.