tatar erol
Uzman Üyemiz
- Web sitesi
- hotmail.com
- Adı
- erol
- Soyadı
- imece eskişehir
Eczanelerde var ketoral de kullanabilirsin aynı seydir
kuşunuzun bir dışkı resmini koyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.Aynur sen' Alıntı:Merhaba kuşum 1 yaşında tüy dökmeye başladı ve o zamndan beri iyi değil konuşuyordu konuşmayi ve otmeyi bıraktı sürekli kaşınıp uyuyordu kafasını sırtına koyuyor eskisi kadar yem yemiyor şimdide ayakları üstünde zor duruyor ucamiyor tunekte bile zor duruyor dışkısı biraz ıslak ama ishal olduğunu
sanmıyorum ne yapmam gerekli buralarda kuştan anlayan veteriner yok lütfen bilen biri yardımcı olabilirim
Kuşunuz iç mantar olmuş bir an önce tedaviye başlayın eczaneden mikostatin etken maddesi nistatin olan şurup veya zolax antifungal hap var sadece tek hap olan zolax ı alın tanesi 15 tl civarındadır kapsülün ucundan bir bıçak yardımıyla ufak bir delik açın hapın içindeki ilacı 5 veya 6 eşit parça olacak şekilde bölün bir mercimek tanesi kadar toz olacak şekilde 1 bir gün suyuna bu ilaçtan 2 gün sadece su olacak şekilde ilacı bitirene kadar verin yaklaşık 15 gün kadar sürecek bu tedavi ilacı bittikten sonra ki gün 2 gün olacak şekilde suluğuna 3 çay kaşığı yoğurt suyu karıştırıp verin bu probiotik takviyesidir ardından yine 2 gün olacak şekilde vitamin verin suyuna kuşunuzun bu arada suyunu şişe suyu kullanın musluk suyu kullanmayın ayrıca ilaç tedavisi boyunca kafesinde kuş kumu,gaga taşı gibi kalsiyum içeren şeyleri kafesinden alın antibiotiğin etkisini azaltır kalsiyum. Eğer mikostatin şurup vermek isterseniz onuda 5 gün boyunca suluğuna 4 damla damlatarak verin ardından probiotik ve vitamin takviyesi yapın.Bu arada suluğunu hergün sabah tazelemeniz gerekiyor suyunu bitirsin veya bitirmesin.Bulabilirseniz pet shoplarda kızıl dal darıyı yem olarak verin bu süreçte normal yemi öğütemediği için en ideal yem kızıl dal darıdır asla hayır diyemez kuşlar.Aynur ŞEN' Alıntı:Resim boyutu düşük pek belli olmuyor ama dünden beri böyle dışkısı
Ayhan hocamın bu videosunu izleyin size çok yardımcı olacaktır gerçi kendisi mikostatin şuruba karşı ama yinede iş görüyorAynur ŞEN' Alıntı:Resim boyutu düşük pek belli olmuyor ama dünden beri böyle dışkısı
Mulan' Alıntı:Merhaba lütfen yardımcı olur musunuz benim kuşumyaklaşık 2 hafta önce halsiz ötmez sürekli kabarık uyur haldeydi dışkısı koyu renkti veterinere gittim bunları söyledim fotoğrafını gösterdim kuşun şırıngada vitamin verdi bir bakalım dedi 5 6 gün onu kullandım bir kaç gün iyi gibi oldu ama sonra aynı hale döndü tekrar gittim antibiyotik başlamamız lazım o zaman dedi durum başka o zaman dedi ve şırıngada çok az antibiyotik ve ayrı şırıngada kırmızı ilaç verdi(o ne bilmiyorum) ikisini hergün ikişer damla damlat değiştir hergün dedi yaptım ve dışkısındaki siyaha yakınlık düzeldi keyfi de düzeldi kabarıklığı gitti biteli 2 3 gün oldu şimdi yine eski haline döndü yine siyaha yakın dışkısı ve sulu gibi bende suyuna pirinç suyu kattım. Ne yapmalıyım antibiyotik ne kadar süre kullanılmalı lütfen yardımcı olur musunuz kurtarmak istiyorum kuşumu![]()
Üstteki Ferhat Köse'nin mesajı senin içinde geçerli kardeşim. Kuşunda mantar var.Mulan' Alıntı:Merhaba lütfen yardımcı olur musunuz benim kuşumyaklaşık 2 hafta önce halsiz ötmez sürekli kabarık uyur haldeydi dışkısı koyu renkti veterinere gittim bunları söyledim fotoğrafını gösterdim kuşun şırıngada vitamin verdi bir bakalım dedi 5 6 gün onu kullandım bir kaç gün iyi gibi oldu ama sonra aynı hale döndü tekrar gittim antibiyotik başlamamız lazım o zaman dedi durum başka o zaman dedi ve şırıngada çok az antibiyotik ve ayrı şırıngada kırmızı ilaç verdi(o ne bilmiyorum) ikisini hergün ikişer damla damlat değiştir hergün dedi yaptım ve dışkısındaki siyaha yakınlık düzeldi keyfi de düzeldi kabarıklığı gitti biteli 2 3 gün oldu şimdi yine eski haline döndü yine siyaha yakın dışkısı ve sulu gibi bende suyuna pirinç suyu kattım. Ne yapmalıyım antibiyotik ne kadar süre kullanılmalı lütfen yardımcı olur musunuz kurtarmak istiyorum kuşumu![]()
avidiarenin pek bir etkisi olmaz kuşunuzun mantar rahatsızlığına ama zolax kullanırken başka bir ilaca veya vitamine gerek yoktur mantar olan kuş aşırı bir şekilde sulu dışkı bırakır 2 hafta önce benim kuşumda da iç mantar vardı günde 3 kere kafesin kağıdını değiştiriyordum o derece ishaldi.Zolax ı kullanın 3,5 güne kadar ishalinin düzeldiğini göreceksiniz ayrıca günlük olarak kafes temizliğini ve dezenfektasyonunu yapmayı ihmal etmeyin neden derseniz bu mantar dışkıdan tekrar kuşa bulaşır bu döngüyü kırmanız gerekir ayrıca mantarın neden kaynaklandığını da bulmanız gerekir pis suluk yada yeni açık yem almışsanız bunlardan mantar bulaşmıştır.Ya da daha önce kuşunuzun dış mantarı vardı içe bulaşmış olabilir kuşunuzun ayaklarını vd gagasını yakın çekim gönderirseniz dış mantarı varmı diye bir bakalım birde genel görüntüsü olsun.Aynur ŞEN' Alıntı:Kusura bakmayın lütfen rahatsız edicem sizi yine ama dün ishal var diye avidiare katmistim içme suyuna onun bı zararı olmusmudur acaba ilacı alana kadar vermeye devam etmeli miyim
ilacın içinde kaç kapsül var tek ise 1 pirinç tanesi kadar toz koyun suluğuna.Aynur ŞEN' Alıntı:Merhaba Zolax in 150 mg ini almışim farketmeden dozu çok mu gelir acaba hemen başlamak istiyorum tedaviye bu doz zarar verirmi kuşuma