Kuş Hastalıkları,Tedavi ve İlaçları 1

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Ferhat KÖSE' Alıntı:
  Su içmiyor diye bir şey yok içiyordur ama siz görmüyorsunuzdur,ama emin olmak istiyorsanız eczaneden bir tane damlalık rica edin ellerinde varsa verirler zaten.İlaçlı su yaptığınız gün kuşun ağzına bir iki saatte bir, iki üç damla damlatıp içirin kuşunuza ilaç etkisini göstermeye başladıkça zaten yemesi de su içmesi de normale gelecektir.Bu mantar hayvanın kursağına nefes borusuna yerleşmişse yutkunma zorluğu hazımsızlık gibi problemler yaşıyordur muhtemelen.Şırıngayla dozajı ayarlamak çok zahmetli ve zor oluyor bu durumlarda onun için damlalık en ideal alettir en azından kontrollü bir biçimde ilaç olsun vitamin olsun kolayca verirsiniz.
gitgide kötüye gidiyor durumu  tüy gibi hafifledi yanlış tedavimi uyguluyoruz acaba göğüs kemiği sivri,halsiz,sürekli uyku halinde ,ayakta zor duruyor ,yürümekte zorlanıyor, ,ayagi hafiften morariyor gibi ,gözlemliyorum suyun yanına bile yaklasmiyor ,ağzına koyduğum suyuda hapsurur gibi yaparak dışarı atıyor , canı çıktı çıkacak gibi ,farkinda olmadan acımı çektiriyor um hayvana ?

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Aynur ŞEN' Alıntı:
gitgide kötüye gidiyor durumu  tüy gibi hafifledi yanlış tedavimi uyguluyoruz acaba göğüs kemiği sivri,halsiz,sürekli uyku halinde ,ayakta zor duruyor ,yürümekte zorlanıyor, ,ayagi hafiften morariyor gibi ,gözlemliyorum suyun yanına bile yaklasmiyor ,ağzına koyduğum suyuda hapsurur gibi yaparak dışarı atıyor , canı çıktı çıkacak gibi ,farkinda olmadan acımı çektiriyor um hayvana ?

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar,

Hastalık taşımayan kuşun dışkısı nazar boncuğu şeklinde olur. Pişmemiş kırmızı mercimek çapında küresel ve dışı koyu içi beyazdır. Harici olan tüm dışkılardan bir şekilde hastalık tanısı konulabilir.

Öncelikli bilinmesi gereken tüm tedavilerden önce hava su ve hijyendir. Kafesiniz her zaman temiz, sular günlük ve hava akımı olmayan ancak temiz bir havaya sahip olan yerde tutulmalıdır bu hayvanlar.

Tedavi için özellikle antibiyotik uygulaması varsa kafeste sadece darı yem grubu ve suluk bulunmalıdır. Diğer yardımcı destek besinleri üretim yapmıyorsanız vermeyin ve antibiyotik içerisindeki etken madde tam olarak işlevini yerine getirsin. Özellikle mineraller antibiyoritik ile etkilişime girerek etkilerini yitirmesin diye bu işlem yapılır.

Hastalığı doğru tespit etmeden uygulanan tedaviler yanlış bile olsa kuşunuza zarar vermez sadece hastalığı tedavi edemezsiniz. İshal olan bir kuşa mantar tedavisi kuşunuza zarar vermez ancak ishali de kesmez.

En doğru yol tedavi için veterine gitmeniz, bizler burada sadece iki üç resim ile yorumlarımızı yapıyoruz. Bundan sebep bizleri vebal altında bırakmayınız. Önce veteriner sonra bize de danışabilirsiniz. Bizim görmediğimizi veteriner görerek, dokunarak ve duyarak öncelik teşhisleri koyabilir ve ona göre tedavi verebilir.

Genel tedavilerde kim ne derse desin sıralama (yine belirtiyorum GENEL OLARAK) 3-5 gün antibiyotik, ardından 3 gün max vitamin+aminoasit ve son olarak da 3 gün probiyotik uygulamasıdır. Antibiyotik ile lavobo aç gibi ne var ne yok temizlik yapılır, vitamin ile güçlendirme ve son probiyotik ile içeride faydalı olan organizamaların yerine konması.

Bazı antibiyotikler uzun tedaviler için tekrarlı kullanılır örneğin 1 gün antibiyotik 2 gün boş şeklinde 5 - 6 uygulama. Bazıları 10 günde 1 kere. Bazıları yukarıdaki gibi 5 3 3 yerine 5 gün antibiyotik 3gün vitamin 3 gün antibiyorik 3 gün vitamin ve 3 gün probiyotik olarak değişebilir.

Özetle;
- hava su ve hijyen kaliteli ortamlar şarttır.
- tedavide antibiyotik + vitamin + probiyotik (genel geçer olarak) uygulanır.
- tedavide kafes içinde sadece yem ve su olur diğer herşey dışarı çıkarılır.
- tedavi kafesiniz ayrı olmalıdır, diğer kuşlara bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve mevcut kafesin dezenfekte edilmesi için gereklidir.

Bilgilerinize,

Ferhat köse

Üyemiz
Adı
Ferhat
Soyadı
Köse
Aynur ŞEN' Alıntı:
Aynur hanım endişenizi çok iyi anlıyorum ama size daha önce anlattığım gibi tedaviye devam edin bu tedavi bir süreçtir ilacı verince ertesi gün kuşunuz hemen iyileşmez biraz sabırlı olmanız lazım ilacın etki etmesi zaman alacaktır eğer 15 günün sonunda sonuç alamaz isek koksidiyoz tedavisine başlarız çünkü bazen mantar rahatsızlığı bağışıklık sistemini zayıflattığı için diğer hastalıklarında meydana çıkmasına yol açar ama önce şu mantarı bertaraf etmemiz gerekiyor ardından gelen süreçte duruma göre devam ederiz tedaviye.Ayrıca dışkısı aşırı derecede sulu olmadığı sürece fazla endişelenmeyin en tehlikeli durum sulu dışkıdır çünkü kuş aşırı sıvı kaybından dolayı dehidrasyona girer ve vücut ısısını koruyamaz duruma gelerek hayatını kaybeder.Ama şu anda dediğim gibi ilaç verdiğiniz günler damlalıkla 2 saatte bir ağzına birkaç damla vermeye devam edin ilacı.

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Ferhat KÖSE' Alıntı:
Aynur hanım endişenizi çok iyi anlıyorum ama size daha önce anlattığım gibi tedaviye devam edin bu tedavi bir süreçtir ilacı verince ertesi gün kuşunuz hemen iyileşmez biraz sabırlı olmanız lazım ilacın etki etmesi zaman alacaktır eğer 15 günün sonunda sonuç alamaz isek koksidiyoz tedavisine başlarız çünkü bazen mantar rahatsızlığı bağışıklık sistemini zayıflattığı için diğer hastalıklarında meydana çıkmasına yol açar ama önce şu mantarı bertaraf etmemiz gerekiyor ardından gelen süreçte duruma göre devam ederiz tedaviye.Ayrıca dışkısı aşırı derecede sulu olmadığı sürece fazla endişelenmeyin en tehlikeli durum sulu dışkıdır çünkü kuş aşırı sıvı kaybından dolayı dehidrasyona girer ve vücut ısısını koruyamaz duruma gelerek hayatını kaybeder.Ama şu anda dediğim gibi ilaç verdiğiniz günler damlalıkla 2 saatte bir ağzına birkaç damla vermeye devam edin ilacı.
teşekkür ederim umarım biran önce atlatır hastalığı

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Aynur hanım kuşa hangi ilacı, hangi dozajda ne şekilde uyguladınız? Ve bu süreçte kuşta olumlu yada olumsuz değişim oldumu? Durumunuzu bi özetlerseniz yardımcı olucam. Güncel dışkı fotolarıda ekleyin.

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Ümit KAYA..' Alıntı:
Aynur hanım kuşa hangi ilacı, hangi dozajda ne şekilde uyguladınız? Ve bu süreçte kuşta olumlu yada olumsuz değişim oldumu? Durumunuzu bi özetlerseniz yardımcı olucam. Güncel dışkı fotolarıda ekleyin.
merhaba kuşa Zolax isimli ilaçtan mercimek tanesi büyüklüğünde suyunda eriterek 1 gün ilaç iki gün sadece su  şeklinde şu ana kadar 3 doz ilaç verdim ,kafesinde sadece su ve yem darı var .hergun değiştirdim suyunu yemini giderek zayıflıyor ,iyimi kötümü bilmiyorum ama dışkısı çok yapisikti ilaçtan sonra şimdi yeşili çok az çoğunlukla beyaz sıvı şekilde oluyor ,yeşili çoğunlukla yapışıyor poposuna ben temizliyorum oradan ,kızıl darı yiyor az da yem su içmiyor damlalikla veriyorum .yıkılarak yürüyor zar zor çoğunlukla yerde uyuyor .tüyleri dökülüyor karın ve kanat bolgelerindekiler.ilaç etki ediyormu bilemiyorum

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Aynur ŞEN' Alıntı:
merhaba kuşa Zolax isimli ilaçtan mercimek tanesi büyüklüğünde suyunda eriterek 1 gün ilaç iki gün sadece su  şeklinde şu ana kadar 3 doz ilaç verdim ,kafesinde sadece su ve yem darı var .hergun değiştirdim suyunu yemini giderek zayıflıyor ,iyimi kötümü bilmiyorum ama dışkısı çok yapisikti ilaçtan sonra şimdi yeşili çok az çoğunlukla beyaz sıvı şekilde oluyor ,yeşili çoğunlukla yapışıyor poposuna ben temizliyorum oradan ,kızıl darı yiyor az da yem su içmiyor damlalikla veriyorum .yıkılarak yürüyor zar zor çoğunlukla yerde uyuyor .tüyleri dökülüyor karın ve kanat bolgelerindekiler.ilaç etki ediyormu bilemiyorum

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Ümit KAYA..' Alıntı:

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Aynur ŞEN' Alıntı:
İlacı şu şekilde kullanın; tam dolu suluğa bir çiğ pirinç tanesi kadar ekleyin ve 5 dakika iyice karıştırın. İlaçlı suyu hergün taze olarak hazırlayın ve 3 gün arka arkaya kullanın. Üçüncü gün akşamı güncel dışkı resimleri ekleyin ve kuşun genel durumunu yazın. Eğer bir gelişme olmaz ise ilacı değiştiricez. Yine mantar için bir ilaç kullanıcaz ama etken maddesi farklı olucak.

Şuan kullandığın zolaksın etken maddesi flukonazol eğer dediğim gibi 3 gün daha kullandıktan sonra bir gelişme olmaz ise nistatin etken maddeli bir ilaç kullanıcaz. Çünkü kuştaki mantar türü nistatine duyarlı olabilir. Eğer nistatin de fayda etmez ise bu kuştaki mantar türü büyük ihtimalle ''megabakter'' dir.

Ve megabakter ise eğer zaten kuşun işi zor herşeye hazırlıklı olun. Bu megabakter de etkili olan ilaç ''amfoterisin b'' etken maddeli ilaçlardır. Amfoterisin B etken maddeli ilaçlar şuan türkiyede yok diye biliyorum. Florya da bir veterinerde var ama orayada ulaşabilirmisiniz bilemiyorum. Tabi öncelikle biz zolaksı 3 gün daha kullanalım ve daha sonrada nistaini deneyelim  eğer oda işe yaramazsa tek çare amfoterisin b.

Benim tecrübelerime göre durum bu. Kuşta mantar olduğunu düşünüyorum, dışkının görünüşünden mantar olduğu belli ama mantarın türü nedir bilemem bu ancak dışkı tahlilinde çıkar. Ve dışkının çoğunlukla beyaz olması kuşun az yem yediğini gösteriyor yani yeterince beslenemiyor. Kuşa seviceği yiyeceklerden verebilirsin ne olursa sebze, meyve, yulaf, yumurta maması vs. vericeğin ek besinlerin ilaç tedavisine bir zararı yok.

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Ümit KAYA..' Alıntı:
İlacı şu şekilde kullanın; tam dolu suluğa bir çiğ pirinç tanesi kadar ekleyin ve 5 dakika iyice karıştırın. İlaçlı suyu hergün taze olarak hazırlayın ve 3 gün arka arkaya kullanın. Üçüncü gün akşamı güncel dışkı resimleri ekleyin ve kuşun genel durumunu yazın. Eğer bir gelişme olmaz ise ilacı değiştiricez. Yine mantar için bir ilaç kullanıcaz ama etken maddesi farklı olucak.

Şuan kullandığın zolaksın etken maddesi flukonazol eğer dediğim gibi 3 gün daha kullandıktan sonra bir gelişme olmaz ise nistatin etken maddeli bir ilaç kullanıcaz. Çünkü kuştaki mantar türü nistatine duyarlı olabilir. Eğer nistatin de fayda etmez ise bu kuştaki mantar türü büyük ihtimalle ''megabakter'' dir.

Ve megabakter ise eğer zaten kuşun işi zor herşeye hazırlıklı olun. Bu megabakter de etkili olan ilaç ''amfoterisin b'' etken maddeli ilaçlardır. Amfoterisin B etken maddeli ilaçlar şuan türkiyede yok diye biliyorum. Florya da bir veterinerde var ama orayada ulaşabilirmisiniz bilemiyorum. Tabi öncelikle biz zolaksı 3 gün daha kullanalım ve daha sonrada nistaini deneyelim  eğer oda işe yaramazsa tek çare amfoterisin b.

Benim tecrübelerime göre durum bu. Kuşta mantar olduğunu düşünüyorum, dışkının görünüşünden mantar olduğu belli ama mantarın türü nedir bilemem bu ancak dışkı tahlilinde çıkar. Ve dışkının çoğunlukla beyaz olması kuşun az yem yediğini gösteriyor yani yeterince beslenemiyor. Kuşa seviceği yiyeceklerden verebilirsin ne olursa sebze, meyve, yulaf, yumurta maması vs. vericeğin ek besinlerin ilaç tedavisine bir zararı yok.
tamam  dün Zolax vermiştim bugün su verdim yarın başlıyorum o zaman  3 gün arka arkaya Zolax vermeye .vitamin vermemem mı gerek  bu esnada da

umitFB

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Kaya
Aynur ŞEN' Alıntı:
tamam  dün Zolax vermiştim bugün su verdim yarın başlıyorum o zaman  3 gün arka arkaya Zolax vermeye .vitamin vermemem mı gerek  bu esnada da
Vitamin ürünlerde şeker olduğu için verilmemelidir. Şeker mantarı azdırır. Onun dışında ek besin verebilirsiniz sıkıntı yok. Geçmiş olsun, konuyu takip edicem.

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Ümit KAYA..' Alıntı:
Vitamin ürünlerde şeker olduğu için verilmemelidir. Şeker mantarı azdırır. Onun dışında ek besin verebilirsiniz sıkıntı yok. Geçmiş olsun, konuyu takip edicem.
tamam teşekkür ederim

Aynur sen

Yeni Üyemiz
Adı
Aynur
Soyadı
Şen
Merhaba öncelikle herkese teşekkür ederim yardımlarınız için . şekerim canim kuşum öldü umarım kimsenin kuşu hastalanmaz  ölmez .

Mulan

Yeni Üyemiz
Adı
Rabia
Soyadı
Kuru
Aynur ŞEN' Alıntı:
Merhaba öncelikle herkese teşekkür ederim yardımlarınız için . şekerim canim kuşum öldü umarım kimsenin kuşu hastalanmaz  ölmez .
Yaa çok üzüldüm gerçekten başınız sağolsun :'( aileden birey gibi oluyorlar gerçekten bir süre sonra, sonuçta onlar da bir can, bir nefes unutmamak lazım İnşaAllah dediğiniz gibi kimsenin kuşu hasta olmaz ☹