KUŞ SATIŞLARI DURMUŞTUR....

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Bugün ilkkez gittiğim seragrupta çok şaşırdım. Bir arkadaşımla beraber teklifi üzerine seragruba gittim. İthal kuş getirenlerden başında yer alan biri Sera Grup Diğeride  Pet Satış. Dün gelen 15 kasa yani 1500 civarında kuş 2 saat içinde bitmiş. Bizim gittiğimizde klasik eminönü ufak bakımsız kuşlar vardı. 100 adet felan kalmıştı. Ve satış fiyatları toptan 19 lira. Bne şok oldum. Çünkü geçen yıl 11 ile 14 lira arasında satılıyordu. Neden fiyat arttığını sordum. Kuş kalmadı artık, çok az kuş var ve yetişmiyor dediler. Eskiden 3000-4000 gelen kuş şimdi 2000 geliyordu ama bu sefer oda yok 1500 kuş geldi dediler. Değerli abilerim arkadaşlarım. Elinizdeki kuşlara sahip çıkın. Böyle giderse son üreticiler olabiliriz.
Bilginize...

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bu gün ben sevda papağanı almak için toptancıya gittim.kuşların yarsının tüyü yok.birazı hasta ve diğer geri kalanıda can çekişiyordu.böyle kuşlar geleceğine hiç gelmesin daha iyi.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
benim anladığım kuş satışı patlamış değerini bulacak demektir emekçi arkadaşlara hayırlı olsun

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
cihan aytan' Alıntı:
zaten neye heves etsek yüzümüz gülmüyor anasını satayım sevmek suçmu..!

aşkı benmi yarattım....
Niye üzülüyorsunki...Bence çok güzel, İnşallah getirecek bir tane bile kuş bulamazlar...Ve yerli üreticilerimizin yüzü güler...:)

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
İnşallah artık yerli üretime tamamen dönülür.Ben bir çift kuş aldım.Elazığda adını söylemeyeceğim bir Shoptan.Bana bir çift kuş verdi.En temizlerini aldım diye düşünüyordum.Yerli demesine rağmen anlayan arkadaşlarım kesinlikle yerli olmadığını söylediler.Ve kuşlar bir iyi bir kötü hastalıktan kurtaramıyorum..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ben satışların duracağına inanmıyorum, böyle gelmiş; böyle gider.. 
    3.......5 MuhabbetKuşu severi bilinçlendirebiliyorsak ne mutlu bize..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
demekki ben çözümleme yapamadım  ozaman ne yapmalıyız yani şimdi sevinmelimiyiz

ben konuyu açan arkadaşın şu cümlesini okuduktan sonra bu görüşümü yapmıştım 

Elinizdeki kuşlara sahip çıkın. Böyle giderse son üreticiler olabiliriz.
Bilginize...

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
cihan aytan' Alıntı:
demekki ben çözümleme yapamadım  ozaman ne yapmalıyız yani şimdi sevinmelimiyiz

ben konuyu açan arkadaşın şu cümlesini okuduktan sonra bu görüşümü yapmıştım 

Elinizdeki kuşlara sahip çıkın. Böyle giderse son üreticiler olabiliriz.
Bilginize...
Demek istediğim elimizdekilerin değerini bilmezsek yani kendimize damızlık ayıramazsak bizim üretimimizde zamanla yok olup gidecek. Onun içinde üretim yapacak kuş bulmak bir hayli zora girecek ve bulamazsak üretimci kalmaz demek istemiştim. :) Eskiden ithal kuşlar bile yapılı olurdu ama şimdi bizim yavrular bile ithallerden daha iri ve sağlıklı duruyor. Böyle giderse Yerli üretim fiyatlarıda inşallah tavan yapacak...

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
Keşke kuş ithalatını yasaklayıp (show kuşları hariç)  birde şu memlekete ortadoğu üzeriden kaçak yollarla getirilen kuşlarada daha sıkı tedbirler alsalar çok iyi olur.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Öğrendiğim birşeyi daha paylaşmakta fayda görüyorum. Biliyorsunuz ki karantina sistemi uygulanmaya başladı. Gelen ithal kuşlar 15 gün ila 20 gün arasında karantinada bekletilmek zorundalar. Bir toptancıya gittiğinizde size ilk kuşlar karantinada diyor ama öğrendimki kuşlar geldiği gün satılıyormuş. Sadece önceden kuşlar karantinaya alındı diye kağıt üzerinde gösteriliyormuş. 2 Haftada zaten ölürler deniliyor.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ben keşke fotolarını çekseydim sevdaların resmen nazi kampındakiler gibi idiler.yani o kuşların bu haftayı çıkaracakları zor gibi görünüyor.geçenlerdede arkadaş satmak için 100  tane sevda getirmişler 80 tanesi ölmüş.şimdi bı iş karlımı yoksa zararlımı siz karar verin.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
HaYLaZzZ' Alıntı:
sera gruba bende çarşamba gunu felan papağan almaya gıdecektık bir arkadaşla . Sanırım böyle olursa gıdmeıcez.
Valla yazmak istemezdim ama muhabbet kuşlarına bakarken yerde ölü olan cennet papağanların üzerine bastım. Resmen içim eridi. 4 tane büyük kırmızı papağanlardan var. Sevda papağanları güzel hareketliydi. Sesleride bildiğiniz gibi baya sesliydi. Diğer Büyük kafeste kırmızı kuyruk jakolar vardı. Ama ya yorgunluktan yada korkmuş olduklarından hepsi kafesin bir kenarında toplanmışlardı. 30-40 adet vardı. İşin açıkcası ben pek papağandan anlamam ama durum böyle.

mumit

Takipçi Üyemiz
akin3734' Alıntı:
Bugün ilkkez gittiğim seragrupta çok şaşırdım. Bir arkadaşımla beraber teklifi üzerine seragruba gittim. İthal kuş getirenlerden başında yer alan biri Sera Grup Diğeride  Pet Satış. Dün gelen 15 kasa yani 1500 civarında kuş 2 saat içinde bitmiş. Bizim gittiğimizde klasik eminönü ufak bakımsız kuşlar vardı. 100 adet felan kalmıştı. Ve satış fiyatları toptan 19 lira. Bne şok oldum. Çünkü geçen yıl 11 ile 14 lira arasında satılıyordu. Neden fiyat arttığını sordum. Kuş kalmadı artık, çok az kuş var ve yetişmiyor dediler. Eskiden 3000-4000 gelen kuş şimdi 2000 geliyordu ama bu sefer oda yok 1500 kuş geldi dediler. Değerli abilerim arkadaşlarım. Elinizdeki kuşlara sahip çıkın. Böyle giderse son üreticiler olabiliriz.
Bilginize...
evet doğru söylüyorsunuz. benim devamlı kuş verdiğim akvaryumcu arkadaş aynen öyle söyledi 18-19 tl ye satıldığı söyledi

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
KUŞLAR KARANTİNAYA ALINIYOR 21 GÜN ÖLEN KUŞLAR DONDURUCUDA BEKLETİLİYOR TAM AYI GÖRMEDEN ATIŞA İZİN VERİLMİYOR EKİDEN KARANTİNADA ŞEFFAFLIK VARDI ŞİMDİ YOK