spectacular_iey
Uzman Üyemiz
Çiftime çiftleşen muhabbetkuşlarını dinletsem galeyana gelir mi 

faydası olurEthem YAMAN' Alıntı:Çiftime çiftleşen muhabbetkuşlarını dinletsem galeyana gelir mi![]()
Ethem YAMAN' Alıntı:Çiftime çiftleşen muhabbetkuşlarını dinletsem galeyana gelir mi![]()
karahan hocam aktif ve yardımcı olmaya çalışan bir üyesiniz çok teşekkürlerKarahan UZUN.' Alıntı:değişik ve faydası görüşmüş bir yöntemdir..
keza çoğu üretici üstadlar üretimhanelerinde müzik terapiside uygulamaktadır....
Ethem YAMAN' Alıntı:karahan hocam aktif ve yardımcı olmaya çalışan bir üyesiniz çok teşekkürler3 hafta deniycem bakalım olmadı bir dişi seçtircem erkeğe. Sanırım yumurtlayacak kuş 2 ayda belli eder kendini ne dersiniz ? Yeni alınmışta olsa
kuşlarınız anlaşıyorsa boşuna eş değiştirme yöntemine gitmeyin sizin dediğiniz gibi yumurtlayacak kuş 2 ayda falan anlaşılmaz 1 kuş alırsınız getirdiğiniz gün erkekle çiftleşir 10 gün sonra yumurtlar başka bir kuşta 1 sene bekleseniz yine yumurtlamaz, üretimin sırrı ne kuş sesi nede başka bişey asıl üretimin sırrı kuşları rahatsız etmemektir, kuşların yemini suyunu 2-3 günde bir değiştirin kafesin başına geçip kuşları tv izler gibi izlemeyin, eğer imkan varsa kafesi başınızın üstünden yüksek bir yere asın bunları yapın inanki verim alırsınız, çünkü zamanında şuanki yaşadıklarınızı ben dahil bütün üretici ve hobici arkadaşlar yaşamıştır.Ethem YAMAN' Alıntı:karahan hocam aktif ve yardımcı olmaya çalışan bir üyesiniz çok teşekkürler3 hafta deniycem bakalım olmadı bir dişi seçtircem erkeğe. Sanırım yumurtlayacak kuş 2 ayda belli eder kendini ne dersiniz ? Yeni alınmışta olsa
öncelikle geçmiş olsun hocam. Ben bu kuşları 2-3 aylıkken eşe attım ama bende o tutmadı malesef şans faktörü varya o bana gülmediKarahan UZUN.' Alıntı:sizde iyi bir takipciniz kardeşim...... morel bozmak gibi olmasın da ilk SHOW jumbo çiftim tam 11 kadar bekledim erkeği harikaydı dişisi iyidi yemlemeler kusmalar felan sıkıntı yoktu en sonunda adını zikretmek istemediğim İzmir de bulunan bir dolandırıcı üreticiye götürdüm hatta zikredeyim başklarını dolandırmasın ERKAN YETİM dileyen olursa yazışmları çıkartır öyle konusurum sorun yok hatta telefonlarıma bakmıyordu en son başka telden aradım beddua ettim ama nafile sanırım 2010-11 senesiydi 2009 hatırlıyordum ama değil net üzerinden muhabbetimiz vardı kalktım izmire gittim mekanını gördüm çokta samimi ve içten di daha sonra 2 haftaya kalmadan eş tuttuklarını söyledi telefonda sonra ziyaret ettim bizim kızın 2 yumurtası vardı
yani belli eder etmez değil fakat bazen yanılabilirsinizde o yüzden kuş alırkan bir ya ikisinide yavru alacaksın aynı kafeste kalacak hiç dışarı felan çıkarmayacaksın kafesten yada güvenilir bir üreticiye gidersin hazır eşlerinden seçer 3 4 ay beklersin evinde alışma süresi kimiside belli olmaz hemen yumurtlar.... yani hocam kim ne derse desin iyi bir bakımın yanında iyi bir şans ta lazım insana
Ethem YAMAN' Alıntı:öncelikle geçmiş olsun hocam. Ben bu kuşları 2-3 aylıkken eşe attım ama bende o tutmadı malesef şans faktörü varya o bana gülmedi) 2-3 kez yuvalıkla münakaşaları oldu ama sonuç negatif. Bu defa da kendi odama aldım kuşları hiç bir rahatsızlık olmasın diye gardrobumun üstüne koydum 2 metre yükseklikteler aşağı yukarı. Sabırla bekliyorum bakalım. 1 ay sonunda iyiye mi gidiyo kötüye mi anlarız nasılsa ona göre hareket etcem çok sağolun.
Bugün bir kuşçuya gittim , İngiliz kuşu vardı 1 tane daha gelmiş yanyana bi koymuş o gün anlaşmış kuşlar hemen bu da yuva takmış . 1 ekimde sanırım. Şu an altlarında 6 yumurta var hemde petshopun kalabalık yeri rahatsız olamması mümkün değil oldu mu da oluyo ya![]()
Yer değişiminden dolayı soğudukları bayağı bir önceydi sıkıntı olacağını biliyordum ama mecbur kalmıştık. Size sormak istediğim bir konuda bende 60 cmlik çift hane var onu tek kullanıyorum. 1 çift kuş daha alsam bölmesini takıp 2 kuş atsam içine dar gelir mi kuşlara yer ? ya da yan yana oldukları için sıkıntı yaşar mıyız ?Karahan UZUN.' Alıntı:çok sağol kardeşim bu dünya onun olsun ahiret benim derim o adam hakkında...
sürekli değişim yapma strese sokarsın iyice verdiğim örnekteki gibi ortam koşul ve şans çok önemli kimisi 1 çiftle evde çatır çatır yavru alır kimi kuşta benimkiler gibi olur 1 sene beklersin zira 1994 te benim 1 çiftim 6 adet yavru verirdi her seferinde düzenli olarak yani burası şans... fakar ortamda önemli yine örnekteki gibi 1 seneye yakın bekledim baktım ettim icraat yok sonra üretimhaneye gönderdim 2 hafta sonra yumurta haberi geldi.... ki evde 1 çiftle yavru almak biraz daha zor... yinede bekle ve gör... gün içinde takıldığın yerde telefondan yardım alabilrsin her daim yardımcı olurum size ve bu işe gönül verenlere...
kardeş sen çifthanede tek çift beslemeye devam et, kuşların kafesiyle, yuvalığıyla yeri ile oynama yani kuşları kendi haline bırak her oynaman sana 2-3 ay kaybettirir, yukarıda sana yazdım ama sen dikkate almıyorsun o dediklerimi kesinlikle uygula, en önemli tavsiye ayrıca kuş alacaksan, benim gibi, haydar ulutuz gibi ve soner durmuş gibi hobicilerden hazır çift al kesinlikle ve kesinlikle 100-200 tane yada daha fazla kuşu olan üretici ve üretimhanelerden hazır çift alma verim alamazsın, sen kuşları evde besleyeceksin üretimhane görmüş çift sana verim vermez...Ethem YAMAN' Alıntı:Yer değişiminden dolayı soğudukları bayağı bir önceydi sıkıntı olacağını biliyordum ama mecbur kalmıştık. Size sormak istediğim bir konuda bende 60 cmlik çift hane var onu tek kullanıyorum. 1 çift kuş daha alsam bölmesini takıp 2 kuş atsam içine dar gelir mi kuşlara yer ? ya da yan yana oldukları için sıkıntı yaşar mıyız ?
Gitsem kuşçularda kalabalık içinde birbirine yem kusan iyi anlaşan kuşları alsam eşe atsam . Sonuçta kalabalıkta eşini kendisi seçmiş oluyor verim yüksek olur gibi geldi
estağfirullah hocam dediklerinizin hiç birisine kulak asmamazlık yapmıyorum. Kuşlar 1 aydır aynı yerdeler . Bu süreçte sadece sorular sorup fikirler alıyorum. Sanırım yılbaşına kadar sabretcem bunlaraGökhan YILDIZLI' Alıntı:kardeş sen çifthanede tek çift beslemeye devam et, kuşların kafesiyle, yuvalığıyla yeri ile oynama yani kuşları kendi haline bırak her oynaman sana 2-3 ay kaybettirir, yukarıda sana yazdım ama sen dikkate almıyorsun o dediklerimi kesinlikle uygula, en önemli tavsiye ayrıca kuş alacaksan, benim gibi, haydar ulutuz gibi ve soner durmuş gibi hobicilerden hazır çift al kesinlikle ve kesinlikle 100-200 tane yada daha fazla kuşu olan üretici ve üretimhanelerden hazır çift alma verim alamazsın, sen kuşları evde besleyeceksin üretimhane görmüş çift sana verim vermez...
Ethem YAMAN' Alıntı:Yer değişiminden dolayı soğudukları bayağı bir önceydi sıkıntı olacağını biliyordum ama mecbur kalmıştık. Size sormak istediğim bir konuda bende 60 cmlik çift hane var onu tek kullanıyorum. 1 çift kuş daha alsam bölmesini takıp 2 kuş atsam içine dar gelir mi kuşlara yer ? ya da yan yana oldukları için sıkıntı yaşar mıyız ?
Gitsem kuşçularda kalabalık içinde birbirine yem kusan iyi anlaşan kuşları alsam eşe atsam . Sonuçta kalabalıkta eşini kendisi seçmiş oluyor verim yüksek olur gibi geldi
bence kuşlar kafeste ne kadar çok rahat ediyorsa okadar çok verim alınır 60lık çifthaneyi ortadan bölme ile ayırırsanız kuşa 30cm alan kalır ve bana göre 30cm lik alan yetersiz.Karahan UZUN.' Alıntı:SORUN OLMAZ DOĞADA GRUPLAR HALİNDE YAŞAYAN SOSYAL KUŞLARDIR.. DAHA SAĞLIKLI OLUR ORTADAN BÖLME YAPIN YALNIZ KUŞKAR BİRBİRİNİ GÖRMESİN ZAMAN ZAMAN EŞLER YANDAKİ KUŞLARLA İLGİLENİP KENDİ İŞLERİNİ BIRAKIR DİĞERİNE KUR YAPAR....
ŞUAN BİR YAKINIM KUŞUNU GETİRDİ ERKEK HAZIR BİR KUŞ YANINA GÜZEL BİR GELİN BULUCAM ARDINDAN BEKLİYCEM EĞER BU ŞEKİLDE SONUÇ ALAMAZSAM ÇİFT TE DÖNECEĞİM VE BU YÖNTEM KESİN SONUÇ VERİR GENELDE.... EĞER EŞLERDE BİR HAREKETLENME GÖRMEZSEM BU KEZ EŞ DEĞİŞİMİNE GİDERİM..... LAKİN BUNLAR ZAMAN ALICAK VE KISMETSE ŞUANKİ ERKEKLE YAVRU ALIRIM TEK ÇİFTLE...
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:bence kuşlar kafeste ne kadar çok rahat ediyorsa okadar çok verim alınır 60lık çifthaneyi ortadan bölme ile ayırırsanız kuşa 30cm alan kalır ve bana göre 30cm lik alan yetersiz.