kusan kuşa baytril max verilir mi

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
kuşumun kusması üzerine veterine gittim baytril max verdı kullanmalımıyım

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
DOgru vermis baytril kusmaya etkilidirde.. Kusmanın bir cok sebebi olabilir.. Kursak mantarı olursa kusar.. sindirim sisteminde sorun varsa kusar.. yemler eskiyse kusar..  baya kızışmıssa vve eşe gelmisse yine.. kusar.. vs sebep cok... Kusun bi videosunu cekip koyarmısınız..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
DOgru vermis baytril kusmaya etkilidirde.. Kusmanın bir cok sebebi olabilir.. Kursak mantarı olursa kusar.. sindirim sisteminde sorun varsa kusar.. yemler eskiyse kusar..  baya kızışmıssa vve eşe gelmisse yine.. kusar.. vs sebep cok... Kusun bi videosunu cekip koyarmısınız..
+1  HAKLISIN ÜSTAD SİZ İSTERSENİZ  DIŞKISI  İLE BİR FOTO EKLEYİN YANLIŞ  BİR  HAREKET YAPMAYIN.. VE  VERECEKSENİZ  BİLE  DOZU  COK ONEMLİ  AŞIM YAPMAYINIZ

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla

aksırarak kusan kuşumun dışkısı
yediğini çıkarıyor

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
sıla hanım dışkı normal video cekip koyarsanız sağlıklı bir yorum yapabilecegim
Sıla hanım Behsat beyin istediği dışkının videosu değil kuşun videosu.Dışkının resmini zaten göndermişsiniz ve o da yorumunu yapmış.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
sıla hanım..Kusu elinize aldıgınızda nefesinde bir hırıltı veya ses varmı..biraz solunum yolu sıkıntısı var gibi geldi bana.. ama video cok net değil..  cektiginiz videonun kalitesinde  gordugum kadariyla kusunuzda baska problem  gozukmuyor.. bence yeminizi değiştirseniz kusması kesilecektir.. kus kumunuzda yoksa kus kumu kullanın ilacı kesebilirsiniz..  ek olarakta bi tavsiyede bulunayım.. yogurt suyundan sulugunun yarısına kadar doldurup kusunuza verebilirsiniz..yanlız hazır yogurt olmayacak.. gecmis olsun

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlar çiftl olacaksa bu kadar küçük bir kafes yeterli değil ve aynayı çıkartın. Kuşunuzda hiçbir sorun yok

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
sıla hanım..Kusu elinize aldıgınızda nefesinde bir hırıltı veya ses varmı..biraz solunum yolu sıkıntısı var gibi geldi bana.. ama video cok net değil..  cektiginiz videonun kalitesinde  gordugum kadariyla kusunuzda baska problem  gozukmuyor.. bence yeminizi değiştirseniz kusması kesilecektir.. kus kumunuzda yoksa kus kumu kullanın ilacı kesebilirsiniz..  ek olarakta bi tavsiyede bulunayım.. yogurt suyundan sulugunun yarısına kadar doldurup kusunuza verebilirsiniz..yanlız hazır yogurt olmayacak.. gecmis olsun
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim astımı yok o diğer kuşumda var:( ama gece gündüz özelliklede gece farketmeden öksüre öksüre yediği yemi kusuyor:(
ve kuşcudan aldığım açık yemi çoktan bonnie ile değistirdim kuş kumu aldığımızdan beri var gagası için taşı  var kumlu tünek aldım
durumu gerçekten kötü dışkı koyuydu ama elma sirkesi(çok daha kötü yaptı kursağını boşalttı) verdikten sonra yeşile döndü 
yem yemek istiyor ama ardından hepsini kusuyor baytril(dediğiniz gibi) alıcam 2.5 olanını max kuş için çok ağırmış yoğurt suyu da verdim ama fayda etmedi bu kusma nasıl
durdurulur kusma başlayınca sesi diğer odadan bile duyuluyor iyice hareketsizleşti
doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama eti cicibebe  vitaminli kızarmış ekmek verdim onu da kustu öksüre öksüre ne yese farketmiyor resmen kriz geçiriyor

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Kuşlar çiftl olacaksa bu kadar küçük bir kafes yeterli değil ve aynayı çıkartın. Kuşunuzda hiçbir sorun yok
kafesim çin evi şeklinde olan kafeslerden aldığım yerde en büyüğü buydu
kuşum da ciddi sorun var be yanına geldiğim de kusmayı kestiği için iyi çekemedim sorunu gözükmüyor

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
kuşum için yaardım etcek biri yok mu yediği  yemi kustuğu için aç kalıyor

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
her yediğini kusan kuşuma ve astımı olan diğer kuşuma baytril 2.5 sprey şeklinde ilaç aldım 100ml  lik suluğun içine sprey altıyla zar zor 2 damla damlattım doğru uyguladım mı yardımlarınızı bekliyorum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Şimdi yapabileceniz birkaç öneride bulunmak istiyorum. Öncelikle sitemizde üye olan Alpay Bilir abimizi arayın ve durumu izah edin, telefonu 0532 343 27 41. Size birkaç ilaç önerecektir, muhtemelen bunlar OrniMIX + Tylan (astım-öksürük için) ve TrikoMIX + SalMIX (mantar ve bakteryel enfeksyonlara karşı). Bu ilaçları Alpay abimizden temin edebileceksiniz, size telefonda izah edeceği şekilde kullanın.

İlaçlarınızın elinize ulaşmasını beklerken yapabileceğiniz bir işlem, kuşların bulunduğu kafesi ve tüm ekipmanlarını iyice temizleyip sıcak su ile (kaynar değil, sıcak) yıkamanız ve ardından çamaşır sulu su ile dezenfekte etmeniz. Kafes, yemlikler, suluk, kumluk, mamalık, tünekler ve kafes tülü gibi tüm ekipmanları A-Z iyice yıkayın ve dezenfekte edin. Çamaşır sulu su hazırlamak çok kolay, bir kovaya veya çamaşıl leyenine yarıya kadar ılık su doldurun ve içine 1 çorba kaşığı kadar çamaşır suyu ilave edin (Domestos çok iyi iş görür). Bu işlem kafes ve ekipmanlarınızda bulunan olası bakterileri uzaklaştıracaktır. Dezenfekte işleminden sonra kafes ve ekipmanları kurulamayın, brakın kendi hallerine kurusunlar, ondan sonra kuşlarınızı tekrar kafese alabilirsiniz. Bu uyugulamayı 10 günde 1 kez uygulayın ve kendinize alışkanlık edinin...temiz görünen bir kafes ve ekipman herzaman steril değildir, bu nedenle zaman-zaman dezenfeksyon şart. Özellikle kuşlarınızın suluğuna dikkat edin, her gün mutlaka iyice yıkayın.

Hazır paketlenmiş markalı yemlerden uzak durun, hepsinin ambalajları çok cici gözükür ama içlerindeki yem genellikle bayat olur ve normal gözle farkedilemeyen bakteri ve mantar türevi zararlı organizmalar içerebilir. Yine açık yem tercih edebilirsiniz ama yemlerinizi petşopdan değil de yemcilerden tedarik etmeye çalışın. Yemcilerde evcil hayvan beslenmez, bu nedenle hastalık riskleri daha azdır. Ballı kraker gibi hazır yemler kullanıyorsanız artık kullanmayın, kafesinizden bu tarz yiyecekleri çıkarıp atın ve birdaha almayın. Ballı diye satılan krakerler aslında glükoz ile üretilir ve glükoz çok zararlıdır.

İlaçlarınız elinize ulaştıktan sonra tarif edilen şekilde kullanın. Bir petlopdan ayrıca kuşlar için olan multivitamin de alın, ilaçları uyguladıktan sonra (tedavi süreci bittikten sonra) multivitamin vermeniz gerekecek. Üzerinde yazdığı gibi kullanın.

10 günde 1 kez sularına elma sirkesi verin, yarım su dolu suluğa 4-5 damla damlatın ve karıştırıp verin.

İyileşme sürecinden sonra kuşların diyetini yavaş-yavaş zenginleştirin, sitede bununla ilgili çok fazla bilgi mevcut, bunları araştırıp öğrenin. İlk fırsatta kuşlarınıza daha konforlu yaşam olanağı sunmak için daha büyük bir kafes alın, örneğin buradaki kafes gibi - http://www.naturbird.com/?newUrun=1&Id=483982&CatId=bs328392&Fstate=&/32x64-AYAKLI-%C3%87%C4%B0FTEHANE

Umarım kuşları iyileştirmek için fazla geç kalmamışızdır ve bir an önce eski sağlıklarına kavuşurlar.