kusan kuşa baytril max verilir mi

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
http://tinypic.com/r/25s0ei8/6

http://tinypic.com/r/sg0sus/6
http://tinypic.com/r/a59soz/6
günay bey ilginize teşekkür ederim daha detaylı görmeniz için resim paylaştım kuşun dişi olduğunu söylediler ama bilmiyorum
dışkısı normal peçeteye dışıyı ezince siyah nokta gibi şeyler var bu tüm kuşlarda olan bişey midir
her yediğin akırarak kafa geri hareketleriyle kusuyor sesi diğer odadan duyuluyor
çok hareketsiz ilgisiz diğer kuşa bile ilgisiz  sabit duruyor yem yemiyor su içmiyor eti cici bebe vitaminli kızarmış ekmeği ufalayıp yada suda yumaşatıp önüne koyuyorum  yaptığım uygulama doğru mudur
1 yıl daha mecburen burdayım tahlil vb şeyleri geçtim kuştan anlayan veteriner bile yok astım diyorum aynı ilaç kusma diyorum aynı ilacı veriyor ilaçlarda ishal ilacı benim kuşlarım da ishal yok
2.veteriner çok ağır ilaç verdi kullanmadım
3.veteriner kendi dahil burda kimsenin kuştan anlamdığını ama baytril kullancaksam 2.5 kullan 5 gün bitmeden tedaviyi kesme sonra ilaca bağısıklık kazanırlar dedi aldığım 2.5 baytril sprey şeklinde altındaki borudan zar zor 1ooml suluga 3 damla uyguluyorum yeterli midir yada doğru mudur tedavi de 3.günüm sizin önerdiğiniz ilaçlara başlamak için tedavinin bitmesini beklemelimiyim yoksa hemen tedarik edip başlamalımıyım
2-3 gün önce elma sirkesi verdim durmadan kusmaya başladı kursakta ne varsa gitti
bir bakterinin neden olduğu kuruma mıdır hastalığının ne olduğunu anlayamdım
forumda konuları inceliyorum sizin yazdığınız chevite.com da kusmanın nedeni olarak kurt istilası ,candida ,zehirlenme,genç kuş hastalığı, hastalıklar var hangisi benım kuşumda var onu bi anlasam
araştırıken kekik çayıının kuşlarda mideye iyi geldiğini gördüm suyla seyreltip içirdim dün bugün yine denicem yaptığım uygulama doğrumur
tuzsuz kabak çekirdeğinin de iyi geldiğini de duydum 3. veteriner bu kuşlar hassas ilaça başvurma öldürürsün dedi bende doğal yöntemleri de araştırmaya başladım her duyduğumu uygulamıyorum iyice araştırıyorum kuşcudan aldığım yemi(zaten tek çeşit olan açık naylon ambalajda) ilk kusmayı gördğümde internetten bonnie aldım ama kusma devam ediyor kuş kumu var acaba sorun kumda mı (vitaking) diyerek  lora kuş kumu sipariş ettim vitamin olarak avisol acde kullanıyodum bi fark yoktu ben de doğal diye
Sera Vitamin Plus V 15 ml  Mıllet Sprays Darı Dalı 150 gr  diğer kuşum için Sera Bronchipur W Bitkisel Enerji İçeceği 50 ml  sipariş ettim henüz elime ulaşmadı ama bunları nasıl içircem bilmiyorum forumda bi arkadaşımızn fungzine flokan ,flagyl kusma için bazı yazılarını gördüm kuşun hastalığını bilmediğim için havadan kullanmak istemedim bu ilaçları önerirmisiniz
alpay beye ben bu hastalığa nasıl anlatcam keşke resimlere bakma fırsatı olsa alpay beyin siz resimlere bakıp yardımcı olur musun

su içmiyo bende feding tube vs ,enjektor ile  verebileceğimi zannetmiyorum zarar vermekte istemem
yem yemiyo ne verebilirim kabuksuz yem alsam bile elime 5 günde anca gelir
unutmadan dışkıda sindirilememiş yem yok
kuşumda bir bakterinin neden olduğumu kuruma mı var ?
başınızı ağrıttım kusura bakmayın yardımlarınızı bekliyorum
onlar küçük ama onlarında canı tatlı umarım en kısa zaman da iyileşirler

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
tek istediğim kusmanın durması bu dediğiniz ilaçları alayım mı ekleyeceğiniz başka bi ilaç var mı

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kafasını geriye doğru atıyorsa muhtemel 2 hastalık var, Salmonella veya PMV (paramixovirus)...bunlar kafasını geriye doğru atıyorsa ilk araştırılan muhtemel hastalıklar oluyor. Chevita sitesini ziyaret edip incelemeniz iyi olmuş, orada da yazdığı gibi belirtileri karşılaştırdığınızda karşınıza çıkan olası sonuçlardan ne gibi tedaviler uygulayabileceğiniz yazıyor. Kuşlarımda ishal yok demişsiniz, bu Salmonella olasılığını eliyor ama yine de temkinli davranmanız gerek. Geçen yıl kuşlarımdaki hastalıklardan bir yazımda bahsetmiştim, bizdeki durum 3-4 hastalığın ayni anda seyretmesi ile sonuçlandı...belki sizdeki durum da benzer bir şekilde birden fazla hastalığı işaret ediyor olabilir. Bu durumda en iyi yapılacak şey tüm olasılıkları gözönünde bulundurarak tedavi uygulamak. Toparlamak gerekirse bunları şu şekilde sıralayabiliriz - Salmonella, E-coli, PMV (paramixovirus sendromu), Adenovirus (adeno-coli sendromu, genç kuş hastalığı), İç Parazit (kurtlar), Candidiasis (candida, kursak mantarı), Trichomoniasis ve Hexamitiasis. Tarif ettiklerinizden yola çıkarsak bence Candida olasılığı çok büyük gözüküyor. Onu takip eden en olası rahatsızlık da iç parazit. Bence bu ikisi ile başlayın derim. Bu hastalıklara karşı ilaçlar yine Alpay Bilir abimizden temin edebilirsiniz, size nasıl kullanacağınızı tarif edecektir. Bunları kullandıktan sonra eğer hala bir sonuç alamadıysanız yukarda sıraladığım diğer ihtimaller üzerine gidebilirsiniz.

şunu da eklemek istedim belki yardımı olur - http://www.chevita.com/en/pigeons/treatment-plan/information-candida.php ...burayı incelediğinizde candida tedavisi hakkında bazı ipuçları bulabilirsiniz. Örneğin tedavisi Nystatin etken maddesi ile mümkün olduğu yazıyor ve ayrıca da A vitamini ağırlıklı yiyecekler verilmesi (veya A vitamini) tavsiye ediliyor. Şimdi Nystatini araştırdığımızda buradaki gibi sonuçlar çıkıyor - http://www.1ilac.com/Etken.Madde/N/Nistatin.htm ... bunlardan Mikostatin ilacı kuşlarda başarı ile kullanıldığını biliyoruz - http://www.1ilac.com/ilaclar/Bristol-Ms/mikostatin.suspansiyon.icin.toz.htm. Bu ilaç toz halindedir ve tüm eczanelerde satılır, şişenin içerisine bir miktar su ilave edilip iyice çalkalanıyor. Kuşlara verilme şekline gelince, elde edilen karışımdan yarım su dolu suluğa şişenin kendi kapağı ile 1 kapak ilaç ilave edin ve karıştırın. İlacı sabah verip 6 saat sonra kaldırın ve taze içme suyu verin. Bunu hergün tekrarlayın, ta ki kuş iyileşene kadar. İyleştikten sonra da en az 1 gün daha devam edin.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
günay ben çok güzel açıklamış ama bir de ben bir iki şey yazmak istedim.kafasını geriye atıp kıh kıh kıh diye ses çıkarıyorsa candida olma olasılığı çok yüksek.kursakdaki deformasyondan dolayı ses çıkarır ve solunum yolu hastalığıyla bu sebeple karıştırılabilir.bunun tedavisi 5 gün baytril %2.5,15 gün de nistatin içeren antifungal  günlük 0.2 ml kadar oral olarak uygulamak ve ilaveten a ve b vitamini takviyesi.kusmayı bir kaç güne keser hastalık da iyileşme evresine çabucak girer.tabi şu an kuşların durumu ne bilgilendirirseniz daha iyi olur.flukanazol de işe yarayabiliyor fakat en etkili nystatin

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kuş bugün ne durumda acaba, inşallah tedavisi başarılı geçmiştir.

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
ilgileriniz için tesekkur ederim
5 gündür mikostatin kullanıyorum 7 gün devam edicem ama değişme yok :(
mikostatinden önce flagly kullanmıstım sanki biraz azalmıştı bırakınca yine başladı bende önerileriniz üzerine mikostatine başladım
vitamin olarak sera vitamin var onu veriyorum birde evde avisol var
diazem 256 almak istyorum ama bulamıyorum :(
kuşun durumu malesef aynı

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
videosunu izledim. eşini beslemeye çalışan kuş gibi başını sallayıp ağzındakini çıkarıyor.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
sıla hanım mikostatin yerine fungostatin kullanmak daha iyi gelebilir.fungostatin hem antibiyotik özelliğine sahip hem de hiç şeker içermiyor.mikostatinde prospektüsünde çok az şeker içerdiği ve şekere karşı duyarlılığı olanların kullanmaması yazıyor.kuşun şekerli şeylerden uzak durması gerekiyor olabilir.
tabi hala kuşun net ne rahatsızlığı var onu bilmiyoruz ama yapıcak bir şey yok.umarım düzelir

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
İsa YILMAZ.' Alıntı:
videosunu izledim. eşini beslemeye çalışan kuş gibi başını sallayıp ağzındakini çıkarıyor.
hayır eşini beslemiyor yem yedikten sonra öksürür gibi kusmaya çalısıyor ve sonunda kusuyor

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
sıla hanım mikostatin yerine fungostatin kullanmak daha iyi gelebilir.fungostatin hem antibiyotik özelliğine sahip hem de hiç şeker içermiyor.mikostatinde prospektüsünde çok az şeker içerdiği ve şekere karşı duyarlılığı olanların kullanmaması yazıyor.kuşun şekerli şeylerden uzak durması gerekiyor olabilir.
tabi hala kuşun net ne rahatsızlığı var onu bilmiyoruz ama yapıcak bir şey yok.umarım düzelir
tesekkur ederim .fungostatin alıcam
diazem 256 almak istiyorum önerebileceğiniz satan bi yer var mı?

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
Sıla ERDEMLİ' Alıntı:
tesekkur ederim .fungostatin alıcam
diazem 256 almak istiyorum önerebileceğiniz satan bi yer var mı?
diazyme 256 önerebiliceğim bir yer yok ama internette bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
eğer elinizde probiyotik yoksa probiyotik alana kadar yoğurt suyu da kullanabilirsiniz.
Yoğurdun kendini değil beklediğinde ortaya çıkan sudan bir çorba kaşığı alıp bir suluk suya 1 kaşık yoğurt suyunu döküp iyice karıştırıp kuşlara verirseniz o da iş görür.

poine88

Üyemiz
Adı
sıla
Soyadı
sıla
Sidar SARIKAYA' Alıntı:
diazyme 256 önerebiliceğim bir yer yok ama internette bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
eğer elinizde probiyotik yoksa probiyotik alana kadar yoğurt suyu da kullanabilirsiniz.
Yoğurdun kendini değil beklediğinde ortaya çıkan sudan bir çorba kaşığı alıp bir suluk suya 1 kaşık yoğurt suyunu döküp iyice karıştırıp kuşlara verirseniz o da iş görür.
teşekkür ederim saolun