KUŞDA KARACİĞER RAHATSIZLIĞIMI VAR

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Ark Bu Kuşda Karaciğer Rahatszlığımı Var Forumda Araştırdığım Gördüğüm Kadarıyla Yeşil Renk Karaciğer Rahatszlığı Demek Yardımcı olurmunuz öylesye ne yapmam grekk

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşlarınızın sindiriminde sorun var. Herhangi bir durgunluk yoksa düzelinceye kadar aspur(kanarya yemi) verin. Kumlarınıda ayrı kapta vermeniz daha iyi olur

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Kuşlarınızın sindiriminde sorun var. Herhangi bir durgunluk yoksa düzelinceye kadar aspur(kanarya yemi) verin. Kumlarınıda ayrı kapta vermeniz daha iyi olur
düzelene kadar sadece o yemdenmı verım ıkısndendemı verım

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
altına gzete serdığım zaman boyle olmuyr acaba bu kagıt nemı çokmu bellı edıyor nrmalde bışe yoktur belki yada gazete nemı çok emıp bellımı etmıyor kararsz kaldım yrdımcı olurmusunzz gazete serdıgım zaman nem ıslaklık yok

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
gazete koydugum zaman bişe yok... yağlı parlak kağıt koydugum zaman nemli oluyor kuşlarda hıç bır sorun yokk allaha şükürr

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Büyük ihtimalle dışkılarından oluyordur veya ortam çok fazla nemliyse o yüzdende oluyor olabilir.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Mamalarına 1 çay kaşığı kadar tarçın karıştırabilirsin yeşillik veriyorsan birsüre verme.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Mamalarına 1 çay kaşığı kadar tarçın karıştırabilirsin yeşillik veriyorsan birsüre verme.
verıyrumda şelillikle araları yok yemıyorlar... mama kullanmıyurz yavru yada yumurta yok dıye nrmal yeme karıştırsam sakıncası olurmu normal bır yemlığe nekdr uygulamam grek?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Yeme karıştırılırmı bilmiyorum sadece mamaya karıştırıldığını biliyorum.

cetinky

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
KAYA
Büyük ihtimalle dışkılarından oluyordur veya ortam çok fazla nemliyse o yüzdende oluyor olabilir. kanarya yemi  önere bilirim ...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Nasıl insanlarda her burun akması yada ateşlenme grip olduğunu göstermiyorsa kuşlarda da görülen her yeşil dışkı karaciğer rahatsızlığı olduğunu göstermez. Bunun içinde her ilaç tavsiyesi vs. uygulanmaz. Öncelikle doğal yollara başvurmak en önemlisidir.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Şahin beye katılıyorum ama yine de şunlara bir göz at derim.

Tahir usta, gazetenin üstünü görünce hemen anlaşılıyor...diğer arkadaşların saydıklarının hiç biri değil...hepsi yanılıyor. Endişelenmene gerek yok, büyük ihtimal kuşlarında PMW (paramixovirus) denilen bir rahatsızlık sözkonusu + adenocoli ve muhtemelen e-coli. Bu üçlüye müdahale edilmezse ilerde çok ciddi sağlik sıkıntıları olabiliyor. Bundan bukadar emin olmamın nedeni şu an benim kuşlarda da bu sorunun olması. Eminim bu dışkılar yetişkinlerin dışkılarıdır ve üretimden randıman alamıyorsundur...muhtemelen yavruların da tüylenmeden ölüyorlar...veya tüylenseler bile 3 aylıkı olmadan ölüyorlar...tüm bunlar bu hastalığın nedenlerinden kaynaklanıyor.

Şu anda bir ilaç kullanıyoruz adı 4 in 1 MIX ve kullanmaya başladığımız 2nci gün dışkılardaka aşırı su, ylilimsi renk ve lapa şeklinde dışkı kayboldu. Tedavinin 6ncı günündeyiz ve dışkıların şekiller ve renkleri normale dönüyor, kuşlar daha canlı ve neşeli.

İstersen bu ilaca bu bağlantıdan bir göz at http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,11527 ...biz bu ilacı kullanıyoruz. Belirtileri iyi okuyup kuşlarındaki belirtilerle kıyasla. Ama yine de rahatsızlık ne olursa olsun, mutlaka tedaviye başlamadan önce Elektrolit kullan...bu kuşlarını tedaviye daha iyi cevap vermelerini sağlar. Gerekirse Alpay ustaya telefon açıp ilaç ve elektrolit konularında ayrıntılı bilgi alabilirsin.

tahir.özsoy

Uzman Üyemiz
Adı
TAHİR
Soyadı
ÖZSOY
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Şahin beye katılıyorum ama yine de şunlara bir göz at derim.

Tahir usta, gazetenin üstünü görünce hemen anlaşılıyor...diğer arkadaşların saydıklarının hiç biri değil...hepsi yanılıyor. Endişelenmene gerek yok, büyük ihtimal kuşlarında PMW (paramixovirus) denilen bir rahatsızlık sözkonusu + adenocoli ve muhtemelen e-coli. Bu üçlüye müdahale edilmezse ilerde çok ciddi sağlik sıkıntıları olabiliyor. Bundan bukadar emin olmamın nedeni şu an benim kuşlarda da bu sorunun olması. Eminim bu dışkılar yetişkinlerin dışkılarıdır ve üretimden randıman alamıyorsundur...muhtemelen yavruların da tüylenmeden ölüyorlar...veya tüylenseler bile 3 aylıkı olmadan ölüyorlar...tüm bunlar bu hastalığın nedenlerinden kaynaklanıyor.

Şu anda bir ilaç kullanıyoruz adı 4 in 1 MIX ve kullanmaya başladığımız 2nci gün dışkılardaka aşırı su, ylilimsi renk ve lapa şeklinde dışkı kayboldu. Tedavinin 6ncı günündeyiz ve dışkıların şekiller ve renkleri normale dönüyor, kuşlar daha canlı ve neşeli.

İstersen bu ilaca bu bağlantıdan bir göz at http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,11527 ...biz bu ilacı kullanıyoruz. Belirtileri iyi okuyup kuşlarındaki belirtilerle kıyasla. Ama yine de rahatsızlık ne olursa olsun, mutlaka tedaviye başlamadan önce Elektrolit kullan...bu kuşlarını tedaviye daha iyi cevap vermelerini sağlar. Gerekirse Alpay ustaya telefon açıp ilaç ve elektrolit konularında ayrıntılı bilgi alabilirsin.
kuşlarda herhangıbı bır durgunluk yok hayet ıyıler neşeleri yerınde.. bnım erkek yenı yanı yavru almadım hıç dışı hıç yavru vermdım yavruykn almıştm bn ama hıç eş tutmadım erkek yenı geldı 2haftalık ama çok ıyı anlaşıyorr bılmıyr ılaç konusunda kullanıp kullanmamakta karasızım yardımın için tşk.