Kuşlar çiftleşmiyor

mehmet gündoğdu

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gündoğdu
Erkek kuşum ve dişi uzun zamandır beraberler 1 yılı aşkın. bazen öpüşüp bazen kavga ediyorlar dişi baskın biraz cüsseli erkek üstüne ayak attığı zaman gagalayıp itiyor ikiside kızışkın ama iş yok dişi kuşun erkekten cüsseli olması sorun olabilirmi?

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Bu konu cüsseyle ilgili birkonu değil. Dişinin ve erkeğin eşe gelmesi, kızgınlaşmasıyla ilgili bir konu. Eminim dişi kuşunuz yeterince kızgın olsa bu hareketleri yapmazdı.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
dişi kuşun cüssesi yağlanmadan kaynaklanıyorsa tabiki çiftleşmez ve yumurtlamaz dişi kuşu elinize alın göğsüne dokunun dokunduğunuz zaman size yağlanmış hissi veriyorsa ve kuşu saldğınızda kısa aralıklarla uçuyor yada uçamıyorsa kuşunuz yağlanmıştır, yağlanmayı geçirmek için ise bolbol yeşillik verin ve sularınada birkaç damla elma sirkesi veya limon damlatın tabi bunları yağlanmış ise yapın, ama size en önemli tavsiyem şuan yaz ayındayız mama ve vitamini kesin ekim ayına kadar sadece yem ve su verin.

mehmet gündoğdu

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gündoğdu
Dişi kuş aldığımdada iriydi cinsiyle alakalı biraz erkek kuş yerli kuş ufak ama f16 gibi uçuyor :D hergün saatlerce uçuyorlar serbestler ondada sorun yok dişi uzun zamandır kızışkın ceresi kahverengi bildiğiniz ama çiftleşmeye izin vermiyor koyduğum yuvalığa arada girip çıkıyor ama umudum yok artık bacı kardeş geçinip gidiyorlar  C:)

mehmet gündoğdu

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gündoğdu
birde dişinin yumurta yapmaması sağlığını etkilermi ilerde sorun yaşarmı acaba?

Murat ÖZYÜREK

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Murat
Soyadı
ÖZYÜREK
hiç uğraşma mehmet kardeş...ben daha önce güvercin besledim,yeni erkek ve dişiyi aynı kafeste 1 hafta bekletirdik,birbirlerine alışınca 10 gün içinde hemen çiftleşirlerdi...bu muhabbet kuşlarının dişilerine akıl sır ermiyor...çok nazlılar...benim çiftimde 1 senedir beraberler...ama beklenen olmadı...kuş beslemekten bıktırdılar...yemi,suyu,tozu,tüyü,sabahları çığlıkları...bezirdi beni...2 çiftim var bırakacam bu işleri...benden pes ! üstelik evde hanım ve çocuklarda alerji yaptı...öksürükten,tıksırıktan ,alerjiden mahvolduk...:)

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mehmet GÜNDOĞDU' Alıntı:
Dişi kuş aldığımdada iriydi cinsiyle alakalı biraz erkek kuş yerli kuş ufak ama f16 gibi uçuyor :D hergün saatlerce uçuyorlar serbestler ondada sorun yok dişi uzun zamandır kızışkın ceresi kahverengi bildiğiniz ama çiftleşmeye izin vermiyor koyduğum yuvalığa arada girip çıkıyor ama umudum yok artık bacı kardeş geçinip gidiyorlar  C:)
kardeş eğer yağlanma gibi bir sorunları yoksa sen kuşları dışarı salma, uçmasınlar kafese koy ve kafesi yüksek bir yere as kuşları sadece yemlerini sularını tazelemek için rahatsız et gerisi gelir

mehmet gündoğdu

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gündoğdu
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
kardeş eğer yağlanma gibi bir sorunları yoksa sen kuşları dışarı salma, uçmasınlar kafese koy ve kafesi yüksek bir yere as kuşları sadece yemlerini sularını tazelemek için rahatsız et gerisi gelir
o zaman acıyorum onlara çıksın uçsunlar istiyorum butları yorulmasın ayakta durmaktan  smileki

mehmet gündoğdu

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gündoğdu
Murat ÖZYÜREK' Alıntı:
hiç uğraşma mehmet kardeş...ben daha önce güvercin besledim,yeni erkek ve dişiyi aynı kafeste 1 hafta bekletirdik,birbirlerine alışınca 10 gün içinde hemen çiftleşirlerdi...bu muhabbet kuşlarının dişilerine akıl sır ermiyor...çok nazlılar...benim çiftimde 1 senedir beraberler...ama beklenen olmadı...kuş beslemekten bıktırdılar...yemi,suyu,tozu,tüyü,sabahları çığlıkları...bezirdi beni...2 çiftim var bırakacam bu işleri...benden pes ! üstelik evde hanım ve çocuklarda alerji yaptı...öksürükten,tıksırıktan ,alerjiden mahvolduk... :)
evet bazı kişilerde rahatsızlık veriyor eve gelenlerde kümeste hissediyor kendini ama ben vazgeçemem onlardan alıştım artık  8)

efe09x

Üyemiz
Adı
Efeoglu
Soyadı
Aydın
Erkek kuşuma dişi kuş aldım  2 ay oldu daha eş tutmadılar erkek çok kızışmış durumda dişi yanına yaklaştırmıyor, birbirini kaşımıyorlar, arasıra erkek ağzına yem kusuyor. Dişi kuşun cereside kahverengi yuva taktım yuvayada ilgisiz ne yapmalıyım?? Yoksa dişi daha küçükmü?

Ekli dosyalar

efe09x

Üyemiz
Adı
Efeoglu
Soyadı
Aydın
Nijer tohumunda fayda etmiyor galiba fotoda görüldüğü dişinin cereside kahverengi
Birbirlerini kaşıyorlar yem veriyor ama çiftleşme yok dişi yuvaya girmiyor kaç ay oldu sanırım dişiyi değiştirmek zorundayım

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
KUşları eşe attıktan sonra dışarı salıyormusunuz.

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
SA DOSTUM ÖNCELİKLE KUŞLARINIIZI ÖYLE ODADA SALIP DURMAYIN KAFESE KOYUN SAKİN SESSİZ Bİ OADAYA ALIN CERYAN OLMASIN FAZLADA İLGİLENMEYİN SİZ ELLEMEKTEN HAYVANLAR KENDİLERİNİ RAHATSIZ EDİLMEKTEN HOŞLANMIOLAR YUMURTA İSTİOSAN KUŞLARI KAFESİNDEN ÇIKARMAYIN VE GÜNEŞ GÖRMESİN TÜY DÖKMÜNE GİRER O SEBEPLE DEDİGİMİ YAP FAYDASINI GÖRÜCEKSİN :) bye

efe09x

Üyemiz
Adı
Efeoglu
Soyadı
Aydın
Yok salmıyorum diğer odada yalnızlar yemini suyunu veriyorum o kadar yaklaşık yarım sene geçti anlaşmalarından ama dişi yuvaya ilgisiz eşleşme istegi yok
Kısırmı acaba?