kuşlar cok bagırıyo birşeydenmi korkuyorlar yardımcı olurmusunuz?

Alp Eren

Üyemiz
1 yasında erkek ve yaklasık 6 7 aylık dişi çek çiftim var oturdugumuz odada kafeste kitaplıgın üstünde duruyorlar pencereye yakın noktada.erkek baya kızgın dişiye kur yapıyo öpüşüyolar erkek yem de yediriyo dişiye yuvalıkta taktım 1 ay oldu takalı ama dişi henuz hazır degil galiba gagasıda beyazımsı siyahlaşmamıs daha. henüz çiftleşmediler.odada tv de var konuşurken felan bazen çıglık atar gibi ciyak ciyak bagırıyorlar.özelliklede odada 3 4 kişi olunca fazla konusma sesleri olunca baya bi ciyaklıyolar :) ben korkuyolar diye düşündüm acaba ne yapmayılım oda değiştirmeyilim diye düşündüm fakat alışltılar odaya çiftleşmeye yakınlar erkek baya bi bastırıyo :) cevaplarsanız sevinirim...

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Muhabbetler sosyal hayvanlardır, onlar sessizken müzik açtığımda bağırışıyorlar yani mutlu oluyorlar... Ama çiftleşmelerini istiyorsan daha sakin bir yerde kalmalı kafes

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
muhabbet kuşu tek beslendiğinde insan sevgisine ve bir sürüye ihtiyaç duyar bunu siz sağlarsınız ama eşe atılmış bir kuş insan sevgisinden çok eşiyle vakit geçilir ve sisin bu ortamda ses yapmanız onları sinirlendirip daha yüksek bir tonda karşılık vermesine yol açıyor. Eğer üremelerini istiyorsan sakin bir odaya almalısın böylece hem artık bağırmazlar hemde üreme şansları artar.