kuslar kuluckadayken tatile gitmek

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Merhaba arkadaslar.Benim kuslar kulickada.Disi evcil erkek yabani.Ben on-on iki gunluk tatile gitmeliyim.Kuslarin kafe uc katli tahtadan el isi apartman kafes.Yuvalik kafesin icinden cikmiyor.Yani kuslaru yuva ile aparamiyorum.Anlayacaginiz ya kuslari kuluckadan ayirmaliyim dort yumurta bozulmali.Ya da kuslar evde kalmali.İki suluk su bir buyuk kab yem koysam Yasarlarmi lutfen yardim

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
Üzücü ve düşündürücü bir durum. Keşke böyle bir mecburiyet olmasaydı ama madem var, kendimce birkaç öneride bulunmaya çalışayım.

Aslında güvenilebilecek bir arkadaştan yardım istemek en iyisi. Her gün ya da en az iki günde bir evi kuşları dolaşması, ortamın en az yarım saat havalandırması, yemleri temizlemesi ya da değiştirmesi, sulukları mutlaka tazelemesi gerekir.

Bu sağlanamıyorsa, kafesi güvenebileceğiniz birine götürüp yapılacak işleri listeleyebilirsiniz.

Bu da mümkün olmuyorsa, dönüşünüzde kötü bir manzaraya ya da kalıcı sağlık sorunları olan kuşlara hazırlamalısınız.

10/12 gün fazlaca uzun bir süre, açlıkla başedecek kadar yem koysanız bile, özellikle SU ve TEMİZ HAVA ihtiyacını karşılamanız kolay görünmüyor.  Mutlaka bir arkadaşınızın desteğini isteyin.

(EKSİ verene kadar, kendinizce bir iki cümle yazaydınız? Kuşlar EKSİ'den anlarlar mı ya da onlara faydası olur mu dersiniz? Belli ki bir mecburiyet var, her ne kadar hoşumuza gitmese de... )

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Serkan ALTIN.' Alıntı:
Üzücü ve düşündürücü bir durum. Keşke böyle bir mecburiyet olmasaydı ama madem var, kendimce birkaç öneride bulunmaya çalışayım.

Aslında güvenilebilecek bir arkadaştan yardım istemek en iyisi. Her gün ya da en az iki günde bir evi kuşları dolaşması, ortamın en az yarım saat havalandırması, yemleri temizlemesi ya da değiştirmesi, sulukları mutlaka tazelemesi gerekir.

Bu sağlanamıyorsa, kafesi güvenebileceğiniz birine götürüp yapılacak işleri listeleyebilirsiniz.

Bu da mümkün olmuyorsa, dönüşünüzde kötü bir manzaraya ya da kalıcı sağlık sorunları olan kuşlara hazırlamalısınız.

10/12 gün fazlaca uzun bir süre, açlıkla başedecek kadar yem koysanız bile, özellikle SU ve TEMİZ HAVA ihtiyacını karşılamanız kolay görünmüyor.  Mutlaka bir arkadaşınızın desteğini isteyin.

(EKSİ verene kadar, kendinizce bir iki cümle yazaydınız? Kuşlar EKSİ'den anlarlar mı ya da onlara faydası olur mu dersiniz? Belli ki bir mecburiyet var, her ne kadar hoşumuza gitmese de... )
Dogru diyosun  abicim.Ama kafesi hic bir yere götüremiyorum.Bakacak arkadas da yok yakinlarda.Sülünlere komşu bakacak ama eve girmegine guvenemiyorum.Kuslarin kafesini bos odaya koyup kapisini acsam eve de buyuk kaoda yem su koysam olurmu acaba.Yem yemek icin kafesten cikib kuluckaya yatarken done bilirmi

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
daha once kuslari on gun evde koydugum olmustu.Ama o zaman kuluckada degildi ve bu kadar su tuketmiyodu

raifmeric

Takipçi Üyemiz
Adı
Raif
Soyadı
Meriç
Arkadaş gerekeni söylemiş. Destek alın. Ben de aynı durumdayım. Ama dört akıllı yemlik üç tane yarım litrelik suluğa rağmen birine emanet ettim

Mehmet guducu

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Güdücü
10 veya 12 gün süre çok uzun biri bakmıyorsa birakicak yerin yoksa bence kuluckayi boz yazık hayvanciklara ya yanında götür yada sat kuşları ölmesinden iyidir bence hem o sürede yavruları olsa bile hepsi ölme ihtimali var ben olsam riske girmezdim sonuçta onlarda can taşıyor ve havalar çok sıcak su değişimi yapılmalı ortam havalandirilmali vs.

Antalya ingiliz kırığı muhabbet kuşu üreticisi (1 yıl)

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
Mehmet GÜDÜCÜ' Alıntı:
10 veya 12 gün süre çok uzun biri bakmıyorsa birakicak yerin yoksa bence kuluckayi boz yazık hayvanciklara ya yanında götür yada sat kuşları ölmesinden iyidir bence hem o sürede yavruları olsa bile hepsi ölme ihtimali var ben olsam riske girmezdim sonuçta onlarda can taşıyor ve havalar çok sıcak su değişimi yapılmalı ortam havalandirilmali vs.

Antalya ingiliz kırığı muhabbet kuşu üreticisi (1 yıl)
abicim iki gün sonra tatile gidice.Dört güne de yavrular çıkıyor.Ben onların yumurtada ölmesini istemiyorum.Daha önce böyle koyduğum olmusyu baska kuslari.Onlar 2 yavruyu saglikli büyütmüşdü.Ben geldigimde kuslar beş günlükdü.