KUŞLAR MAMA YEMİYORLAR NEDEN OLABİLİR?

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
merhaba arkadaşlar... bir çift muhabbet kuşum var 7 aylık civarındalar... şimdiye kadar hep yem yediler sularına da vitamin koydum... Bugün kendimce mama yaptım... Biraz yediler sonra yemeyi bıraktılar uzun süredir yemiyolar... Acaba tarifimde bir sıkıntımı var...

2 tane muhabbet kuşu olduğu için sitedeki tariflerden veya başka yerlerden baktığım tariflerden yararlanarak şöyle bir tarif hazırladım.

3 5 bebe bisküvisini mikserde çektim içine bir 2 kaşık irmik ekledim bir çay kaşığıda bal karışıtırdım... Sizce nasıl bir mama hazırlamalıyım içinde illa yumurta olmalımı?? yardımlarınızı bekliyorum

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
merhaba dostum..
yapmış olduğun mamadan öncelikle balı çıkar girmiş olduğumuz yaz ayınıda değerlendirirsek..onlara fazlaca ağır gelir..1 çift kuşun olduğuna göre yarım haşlanmış yumurta 1 adet etimek.4 adet petibör büsk.bunların içine nemlendirmek için havuç rendele..mamalığa az az koy günde 2 yada 3 defa..mutlaka faydasını göreceksin....

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Teşekkür ederim peki bu mamayı yemden ayrı mı vermeliyim... Günde bir kaç defa demişsiniz yemeyi bıraktıklarında geri alıp tekrar koymayımı kastettiniz. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yemleri kafeste kalsın haftada 2 defa verirseniz yeterli fazlası yağlandırır yumurtayı eklemeyi unutmayın ana madde yumurta

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
daha önce mama yemedilerse hazır mama da alsan mama yemeye alışmaları biraz zaman alabilir

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
daha önce mama yemediler malesef, gerekli protein,vitamin ve mineralleri alsınlar ve çiftleşme olasılıkları  artsın diye mama vermek isityorum (dişi kuşu alalı 10 gün oldu)... arkadaşların verdiği tarifleri deneyeceğim artık...
Erkek dişiyi besliyor,nadir kavga ediyorlar erkek oyuna alışık olduğu için dişiyle oynamaya çalışıyor, dişi de haliyle fazla oyuna sinirleniyor, ilerde çiftleşme olasılıkları var diye düşünüyorum çünkü erkeği kafesten tek aldığımda dişi başlıyor bağırmaya....

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mama sadece ek gıda takviyesidir. Özellikle yavru döneminde yavruları besleme konusunda zorluk çektikleri için aşırı gereklilik olur. Yavru dönemi dışında hafta bir iki defa vermeniz yeterli olur. Mama yememelerine gelince uzunca bir zaman yemedikleri için yabancılık çekmişlerdir. Birde mamaya bal karıştırmayın. Yumurta protein bakımından mamaların olmazsa olmazlarından biridir