Kuşlarda "BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI)" kullanımı:

Adı
Çağrı
Soyadı
Karabaş
Kuşlarda "BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI)" kullanımı:

BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI)

Kimyasaldır. Suda tamamen ve kolay çözünür. Mavi renktedir.

BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM, YÜKSEK DOZAJDA KULLANMAYIN...

DOĞRU KULLANIM DOZAJI:

5 LİTRE SUYUN İÇİNE TIRNAK UCU KADAR, PİRİNÇ TANESİ KADAR KOYMANIZ YETERLİDİR.

Banyo suyuna konulduğunda ayaklardaki ve gagadaki mantarı yok ediyor. Kuşların ayak ve tırnak sağlığı için mükemmel bir üründür, daha iyisi yoktur. Tırnağın dayanıklılığını artırmak ve ayak hastalıklarını (en başta mantarı) tedavi etmek amacı ile kullanılır.

Ayrıca kelliğe de iyi geliyor. Kuşun herhangi bir bölgesinde tüyü çıkmıyorsa BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI) sayesinde tüylerin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Şahsen ben French Molt tedavisinde de kullandım. Artık kelliğe, tüy çıkmamasına son veriyoruz.

BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI) ayda 1 kere kullanmak da fayda var.

Ayrıca dezenfektan olarak da kullanabilirsiniz. Yöntem yine aynı... 5 LİTRE SUYUN İÇİNE TIRNAK UCU KADAR, PİRİNÇ TANESİ KADAR KOYMANIZ YETERLİDİR.

5 litre suyun içine 1 tutam, pirinç tanesi kadar BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI) konulur. Bu suyun içine bütün suluklar, yemlikler, kumluklar, tüm kafes ekipmanları konulur . Plastik malzemelerde yosunlaşmayı ve yosun tutmayı engeller.

Esherichia Coli (hepinizin E.coli olarak bildiği) bakterilerin büyümesini engellemede oldukça etkilidir. E.coli'nin çoğalmasını engeller. Ayrıca kuştaki İç parazitleri döker.

İç parazit tedavisinde kullanmak isteyenler için:

5 litre suyun içine 1 tutam, pirinç tanesi kadar BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI) konulur Kuşlara 2 gün üst üste BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI) verilir. Arkasından 3 gün ise PROBİYOTİK verilmelidir. Hemen arkasından 2 gün ise vitamin verilmelidir.

ÜREME ZAMANLARINDA VE TÜY DEĞİŞİMİ (DÖKÜMÜ) ZAMANINDA KUŞLARIN SUYUNA BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI) KONULMAZ. AMA BANYOLUKLARINDA, BANYO SUYUNDA BAKIR (II) SÜLFAT (GÖZ TAŞI) KULLANABİLİRSİNİZ.

Aktarlardan alabilirsiniz. İnternette de satılıyor.

DOĞRU KULLANIM DOZAJI:

5 LİTRE SUYUN İÇİNE TIRNAK UCU KADAR, PİRİNÇ TANESİ KADAR KOYMANIZ YETERLİDİR.
1 LİTRE SUYA NE KADAR KOYACAĞIM, 2 LİTREYE NE KADAR KOYACAĞIM GİBİ SORULAR SORMAYIN ! ZATEN 5 LİTREYE PİRİNÇ TANESİ KADAR KOYUYORUZ. 5 LİTRELİK SUYA KOYUN FAZLASINI DÖKERSİNİZ.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
İlginç bir yazı.
French Moltta kullandım yazmışsınız sonuç alabildiniz mi?
Bu kimyasal bizim bölgemizde Üzüm, Zeytin ve meyvecilikte çok yaygın kullanılır. Mantari hastalıklara etkisi çok net bilinir. Ama içirmek? bilemiyorum.
Yazı için teşekkürler.

Adı
Çağrı
Soyadı
Karabaş
Sevgili Ayhan Otçuoğlu Bey, French Molt da nasıl sonuç aldım? Tüylerin çıkmasını sağladım ama kuş/kuşlar yine de uçamadı. French tedavisinde sadece göz taşı kullanılmadı. Tedavi süresinde bu sadece ufak bir detayı idi.

Benim paylaştığım konu kuşlar ile alakalı olan kısımdı. Bitkiler üzerindeki faydasını/faydalarını yazmadım. 5 litre suya pirinç tanesi kadar, bir tutam atıp, karıştırıp gönül rahatlığı ile içirebilirsiniz. İç parazit için ayrıca bir ürün, ilaç kullanmanıza gerek yoktur. Banyo sularına da koyabilirsiniz. Hazırlanışı yine aynı; 5 litre suya pirinç tanesi kadar, bir tutam atıp, karıştırıp bu karışımı kuşların banyo sularına dağıtabilirsiniz.

Sevgiler, saygılar
Çağrı KARABAŞ