kuşlarda kuruma hakkında yardım

ferhat2000

Yeni Üyemiz
Adı
FERHAT
Soyadı
KAYA
Selamlar! Ben yaklaşık 2000 yılından bu yana üretim yapmaktayım ama kuruma sorununa bir çözüm bulamadım. bu konu hakkında bana yardımcı olabilirmisiniz?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
öncelikle hoşgeldiniz.. anaç kuşlarınız mı kurumaya yakalanıyor yavrular mı? ölüm sekilleri cift sayısı hakkında bilgi verirmisiniz.. mümkünse hasta olan kusların resimlerini koyarsanız.. değerli insanlardan degerli yorumlar elbet gelecektir. gecmis olsun saygılar..

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
değişik yorumlar ve her üretimci ve hobicinin kolay ulaşamayacağı ulaşsada temininde zorlanacağı ilaç isimleri telaffuz edilmiş megabakterioz komplex bir sorun sonucu meydana geliyor en başta kursak mantarları nedeni ile kuşun yeterli besin alamadığı için bir zayıflama sonucu bu belirtiler meydana gelebiliyor bazende bir bakteriyel hastalık, ki çoğu kişi hesap etmemiş olabilir iç ve dış parazitlerde bünyesi bir sebepten hassaslaşmış bir kuşa aynı  belirtileri verdirtebiliyor bu yüzden zincirleme bir tedavi uygulamak gerekebilir ve her uygulama sonunda en az birer hafta sadece mutivitamin takviyesi yapılması uygundur suluğuna ve ek besin olmamalı sade yem uygundur yemi yemekte zorlanan kuşlar için yumuşatılmış irmik ve iyi haşlanmış yumurta karışımı da iyi gelecektir  benim önerim  iç ve dış parazit için ivermectin enseye bir damla ardından bunu takiben beklemeye gerek kalmaksızın suluğuna flagyl tableti 4 e bölerek eritip vermek hayvanı susatıp yani suyunu bi gün boyunca alıp karışımlı suyu içmeye mecbur bırakabilirsiniz,içirdikten sonra bu su en fazla 2 gün kalmalıdır sulukta mümkün ise günlük karışım uygulanmalıdır bunun yanı sıra ağızdan bir damla baytril-k%5  kullanılması 3 gun ard arda 3. veya 4. günün sonunda baytril kesilip,flagyl de 5. günde kesilip bir hafta ara verildikten sonra ki bu arada su multivitaminle desteklenirse yararlı olacaktır ortam dezenfektesini mutlaka iyi yapmalısınız bu zaman içerisinde bulunduğu ortamın sıcaklıgıda 20 derecenın altına düşmez ise çok büyük bir sorun çıkmadığı taktirde veya çok geç kalınmamış ise kuş 2 haftada kendisini toparlayacaktır eğer veteriner ilaçları satan bir yerden lincho-spectin(çok dikkatli ve veteriner tavsiyesi ile kullanılmasını öneriyorum)benim kullandığım ölçü ağıza insülin enjektörü ile günde bir kez  aşağı yukarı bir muhabbet kuşunu enfekte edebilecek % 60lık mantaral %100 e yakın bakteriyel ve bazı virutik enfeksiyonlarıda yok ettiği bilinmektedir...kolay gelsin.