Umut Ergün
Uzman Üyemiz
Merhaba Üretime yeni başlamıştım 3 çift kuşla yalnız 2 çifti petshoptan aldım fakat kuslar cok sessiz hiç öttüklerını duymadım ve çiflerımden birtane dişisi ıssırgan bu çiftlerden verım alabılırmıyım yardımlarınızı beklıyorum
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:Üreyecek kuşlarda erkeğin devamlı dişiye kur yapması şakıması tıklaması gerekli. Çoğu kişi ortama alışmaları gerkektiğini söyler ancak hazır bir çift yeni ama uygun bir ortama getirildiğinde icraata başlar Kuşlar sağlıklıysa zamanla kızışıp kuluçkaya yatarlar dişim ısırgan demişsiniz ele aldığınızda ısırıyorsa bu bir ölçüt değildir ama kafes tellerinden kekmeye çalışıyorsa kızgın bir dişiniz var ve erkeğinizin pasif olmaması gerek aksi halde dişi kızgın erkek pasif kalırsa erkeği parçalar.
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:O zaman erkeği muakka değiştirin. Dişi kızgın ve bu kızgınlığı erkek devamlı öpüp ,tıklayıp, yem kusarak tatmin etmek zorundadır. Aksi halde dişi erkeğe yaklaşır erkek kaçarsa dişi erkeği yakalar ve bildiğiniz köpek gibi dalar iki kat güçlü gagasıyla ceresini gagasını koparır. Ya erkeği ayırın ayrı kafeste güzelce beslensin kondisyon kazansın mamasını vitamini verin yemine az bişey nijer ekleyebilirsiniz iyice şakıyıp dişiye baskın gelsin yada değiştirip hazır bir erkek alın.