Kuşlarda siyah dişki

mustafacetin

Yeni Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ÇETİN
Herkese merhaba .Kuşlarimdan bitanesi 2 gundur kabararak koseye cekilmisti. Bugun karantina kafesine alarak  gozleme basladim.siyah zift seklinde civik(ishal) diski oldugunu gördüm .hangi tedaviye baslamaliyim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
kuslardaki, siyah diski sebepleri, 1.sebep koksidiyoz,ikinci sebep iç parazitlerin bagırsakta yarattigi tahribatlar, 3. sebep ise ic mantardir.. kusunuzun resim ve diskilarını eklermisiniz..

mustafacetin

Yeni Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ÇETİN
Tesekkurler behzat bey. Ķuşlar üretim hanede olduklari icin yarin gonderebilirim.ama kusun tadi yok.kabarip yatiyor.

mustafacetin

Yeni Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ÇETİN
Evet arkadaşlar sabah üretim haneye gittiğimde kuş ölmüştü iç kanama olabilir.bilemiyorum ama bulaşıcı galiba eşide kuyruk sallamaya başladı.Korkum diğer kuşlara bulaşması.Saygılar.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
mustafa bey birkac kusun resmini uretimhane ortamını, dıskı resimlerini ekleyin, bulasıcı bir hastalık olabilir.. onlem almanız gerekebilir yardımcı olalım.. ayrıca kumesinizde iyi bir havalandırmanız varmı?

mustafacetin

Yeni Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ÇETİN
Behzat bey kuşları kendi üretim haneme taşıdıktan  sonra  ölümler başladı. Dünde aynı salma kafes içinde 2 kuş kaybettim.salmadan şüpheleniyorum Hemen salmalari
boşaltip kafesleri dışarı aldim.havalanndirmam yeterli.bol oksijen var .her türlü ihtimali göz önüne aliyorum.bu salma kafesleri nasıl desenfekte edebilirim .kuş resimlerini çekip diski resimlerini çekip en kisa zamanda yayinlamaya çalişacağim.saygilar

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
O zaman acil sekilde virkon s dezenfekten alin, cakma olmamasina dikkat edin, hastanede tanidiginiz varsa hastane ameliyathanelerini dezenfekte etmek icin kullanirlar