kuslari ayirmam mi lazim?

mvolkan

Üyemiz
Adı
volkan
Soyadı
hacıoglu
Bende bir kizgin disi birde tik olmayan erkek var ilk baslarda disi kus erkegi kasiyor kur yapiyordu ama artik aksam eve gelince yanlarinda oturup biraz ilgilenince erkek kus kur yaparcasina otuyor disi opmeye calisiyor erkek olan yuz vermeyince gagalayip kovalamaya basliyor sizce ne yapmaliyim.

berkaykismali

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Kısmalı
merhaba bu tip bir durumdan bende muzdaripim. bilen birisi konuya açıklık getirirse sevinirim. erkek kuşu kızıştırmak için ne yapmak lazım. dişi tek başına eş olmak için uğraşıyor resmen. bir de dikkat ettim dişinin kafa tüylerinde yeni yeni tüyler çıkıyor acaba tüye mi girecek?

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Volkan HACIOĞLU' Alıntı:
Bende bir kizgin disi birde tik olmayan erkek var ilk baslarda disi kus erkegi kasiyor kur yapiyordu ama artik aksam eve gelince yanlarinda oturup biraz ilgilenince erkek kus kur yaparcasina otuyor disi opmeye calisiyor erkek olan yuz vermeyince gagalayip kovalamaya basliyor sizce ne yapmaliyim.
Çiftaheyi tavsiye ederim, aralarında tel olsun ama yuvalık varsa kafeste erkeğin tarafında olsun.
Üretim yaşı önemli belki de erkeğin yaşı uygun olmaya bilir , düzenli beslemeye devam edin,

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Berkay KISMALI' Alıntı:
merhaba bu tip bir durumdan bende muzdaripim. bilen birisi konuya açıklık getirirse sevinirim. erkek kuşu kızıştırmak için ne yapmak lazım. dişi tek başına eş olmak için uğraşıyor resmen. bir de dikkat ettim dişinin kafa tüylerinde yeni yeni tüyler çıkıyor acaba tüye mi girecek?
Dişi büyük ihtimalle tüye girecek, ya da yuvayla fazla haşır neşir ise yuvaya girme sıklığından dolayı dişilerde tüy dökümü olabiliyor.
Böyle durumlarda ben, bölmeli çifthane de kuşları birbirini görecek şekilde ayırıp, erkeklere vitamin ( düzenli ama aşırıya kaçmadan, nijer tohumu ( 3 gün ara ile haftada iki gün nijer tohumu veriyorum.)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
İlginçtir ki bizde de tam tersi erkek deli gibi dişinin peşinde dişide ilgisiz sayılmasa da çokta karşılık vermiyor erkek kuşa. Genelde erkek daha kolay kızışıyor dişi geç sizde tersi olmuş.

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
İlginçtir ki bizde de tam tersi erkek deli gibi dişinin peşinde dişide ilgisiz sayılmasa da çokta karşılık vermiyor erkek kuşa. Genelde erkek daha kolay kızışıyor dişi geç sizde tersi olmuş.
Arkadaşa katılıyorum, bende de erkek kızıştı, dişi de tık yok :D
Gerekli şartları sağlayın ve benim gibi bekleyin.
Eğer elinizde ek kafes varsa 1 2 gün ayırın bazı üreticiler bunu yapıyorlar ve sonra tekrar aynı kafese koyduklarında çiftleştiklerini söylüyorlar. Denenmiş bir şey yani.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ali ÖZEN' Alıntı:
Çiftaheyi tavsiye ederim, aralarında tel olsun ama yuvalık varsa kafeste erkeğin tarafında olsun.
Üretim yaşı önemli belki de erkeğin yaşı uygun olmaya bilir , düzenli beslemeye devam edin,
+1