kuşları uzun yolculuklara çıkarırken...

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Öncelikle iyi günler bu işte çok yeniyim ama kuşlar hakkında herşey beni mutlu ediyor, Sizlere sormak istediğim;
Uzun yolculuklarda (örneğin gece yolculukları 12-14 saat) kuşlarımızın naklini gerçekleştirirken vereceğiniz yardımcı bilgiler var mıdır örneğin nakli yapan kendimiz isek arkada oturmak rüzgar almaması açısından mantıklı geldi bana, kutu içinde mi götürmek daha iyi yoksa kafes mi tercih edilmeli bu konularda bilgi almak istiyorum şimdiden teşekkürler... bu konuda aklınıza başka bilgiler gelirse paylaşırsanız sevinirim.. pray

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Kendi aracınızla götürüyorsanız kafeste olmaları yem yiyebilmeleri, su içebilmeleri ve strese girmemeleri açısından tabii ki daha iyi olur. Ancak arabanıza yerleştirme yada durduğunuz yerlerde kapıları açıp kapatma esnasında üşütmemeye yada rüzgar aldırmamaya dikkat etmelisiniz :)

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Mehmet UYAR.' Alıntı:
Kendi aracınızla götürüyorsanız kafeste olmaları yem yiyebilmeleri, su içebilmeleri ve strese girmemeleri açısından tabii ki daha iyi olur. Ancak arabanıza yerleştirme yada durduğunuz yerlerde kapıları açıp kapatma esnasında üşütmemeye yada rüzgar aldırmamaya dikkat etmelisiniz :)
teşekkürler ama malesef otobus yolculugu bende  ruzgar almamaları için en arkada gıtmeyı dusunuyorum  henuz yeni yavruları almadım ama şimdiden bilgim olsun ki ona göre hazırlıklı davranmak istedim  rotfl birde allah güzel  kuşlar nasip ederse inşallah....

caliskan4036

Üyemiz
Adı
rahmi
Soyadı
çalışkan
bence üzerini tamamen kapat geceleri sovuk yada kutuya koyabileceğin küçük bi kafese koy sonra kutuya koy ben böyle taşıdım. hava deliklerinide unutma

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kafeste girmeleri korku ve beslenme açısından en iyisi kafesin etrafını güzelce kapatın sorun olmayacaktır

FATÜH ÖZDEMÜR

Takipçi Üyemiz
Adı
FATIH
Soyadı
ÖZDEMIR
kafesın olculerınde bır kutunun ıcıne kafesle bırlıkte koyarsanız bı sıkıntı olmaz.kutunun sadece ust tarafıda acık olsa iyi olur bence.üşütmez hayvanlar yolculukta.

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Rahmi ÇALIŞ' Alıntı:
bence üzerini tamamen kapat geceleri sovuk yada kutuya koyabileceğin küçük bi kafese koy sonra kutuya koy ben böyle taşıdım. hava deliklerinide unutma
mantıklı rahmı bey yorumunuz için teşekkürler  ;D

Halil ELÜŞ

Yeni Üyemiz
Adı
Halil
Soyadı
ELİŞ
Eger kutu icerisinde tasima yapacaksaniz soguk havalarda kutu tabanina hamster talasi koymanizi tavsiye ederim. Yaz aylarinda ise kutu tabanina serin olmasi acisindan kum koymanizi tavsiye ederim.

Konu disi soru: Otobus firmalarindan sorun cikarmayanlar var mi ?

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Halil ELİŞ' Alıntı:
Eger kutu icerisinde tasima yapacaksaniz soguk havalarda kutu tabanina hamster talasi koymanizi tavsiye ederim. Yaz aylarinda ise kutu tabanina serin olmasi acisindan kum koymanizi tavsiye ederim.

Konu disi soru: Otobus firmalarindan sorun cikarmayanlar var mi ?
öncelikle yorumunuz için teşekkürler benim gideceğim firma sahipleri tanıdık o yuzden kuslarses falan yapsalar dahı sorun cıkarmayacaklardır. fakat eğer başka bir firma ile gitseydim bile kuşlar 2 kuş taşıyacağım ve gece yolculuğu olacakları için bir problem olacağını zannetmem fakat fazla sayıda kuş taşımak nasıl olurdu bılmıorum  :-\

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben kafesi poşete geçirip üzerine de dışardayken hırkamı atıp otobüste hırkayı almıştım sorunsuz yolculuk yaptık. İnşallah sizde sıkıntı yaşamadan yaparsınız yolculuğunuzu. Biz bir ara fıstığımla baya dolaştık :)

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Ben kafesi poşete geçirip üzerine de dışardayken hırkamı atıp otobüste hırkayı almıştım sorunsuz yolculuk yaptık. İnşallah sizde sıkıntı yaşamadan yaparsınız yolculuğunuzu. Biz bir ara fıstığımla baya dolaştık :)
mehtap hanım benim evdeki kızımın adı da fıstık :) kızım yeni anne adayı olma hazır eve donunce onada eş alacam ama yavru versede vermesede onu asla değişmem  squint obenim artık evimden biri gibi şimdi yavruları alıp buyutmek damızlık yapmak istiyorum  rotfl

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Seher ÜN' Alıntı:
mehtap hanım benim evdeki kızımın adı da fıstık :) kızım yeni anne adayı olma hazır eve donunce onada eş alacam ama yavru versede vermesede onu asla değişmem  squint obenim artık evimden biri gibi şimdi yavruları alıp buyutmek damızlık yapmak istiyorum  rotfl
Benim fıstığım erkek oda benim için değerli ilk kuşum sonra ona eş alacağım diye çoğalttım kuşları şimdi 3 çiftim var :) Ama henüz yavru alamadım hayırlısı.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Diğer arkadaşlar zaten çok mantıklı önerilerde bulunmuşlar, ama diyelim ki otobüse yanınıza alma fırsatınız yok ve karton kutu içinde bagajda yolculuk yapmaları gerek, o zaman kutu içerisine 1-2 havuç da brakabilirsiniz. Havuç kuşlar için hem besin hem de su kaynağı olacaktır, ve bu şekilde yolculukları boyunca su ihtiyacı duyduklarında havuçtan tüketeceklerdir.

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Benim fıstığım erkek oda benim için değerli ilk kuşum sonra ona eş alacağım diye çoğalttım kuşları şimdi 3 çiftim var :) Ama henüz yavru alamadım hayırlısı.
çok teşekkürler ben daha yeni çiftlerialmadım mehtap hanım onları almadan önce kendimi yetiştirmem gerektiğini düşünüyorum ve bildiğim ne çok yanlış şey varmış görüyorum  :mad:  ondan sonra hayırlısıyla alıcam yavru 2 çift zaten en az sekiz ay beklemeliyim  smileki

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Diğer arkadaşlar zaten çok mantıklı önerilerde bulunmuşlar, ama diyelim ki otobüse yanınıza alma fırsatınız yok ve karton kutu içinde bagajda yolculuk yapmaları gerek, o zaman kutu içerisine 1-2 havuç da brakabilirsiniz. Havuç kuşlar için hem besin hem de su kaynağı olacaktır, ve bu şekilde yolculukları boyunca su ihtiyacı duyduklarında havuçtan tüketeceklerdir.
gunay usta cevabınız için çok teşekkürler  :) her zamanki gibi bilmediğimiz sıra dışı bilgiyi bizimle paylaştınız  alkisd

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Nereden nereye gidecekler acaba? Belki memleket belirtirseniz henüz almadıysanız orada da yetiştirici vardır burdan belki.

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
Canan NUMAN' Alıntı:
Nereden nereye gidecekler acaba? Belki memleket belirtirseniz henüz almadıysanız orada da yetiştirici vardır burdan belki.
canan hanım antalya tokat arası  gıdeceklerdı ama henuz almadım ben tokatda oturuyuyorum  ve uretıcı bayagı aradım bulamadım  :( petşoptanda kuş almam  :-[

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Foruma TOKAT'TA  üretici varmı? diye bir başlık açın istersiniz. Bizler bilmeyebiliriz ama birbirini tanıyan var sitede değişik yerlerden. NASİP.