Kuşlarım Çifleşiyor, Ama ürün yok !!!!-YARDIM-!!!

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Herkese Merhaba,
Şu üretim olayındaki sabır faktöründen bıktım.Sizlere bir şey sormak istiyorum.2 yaşında erkek ve 1 yaşına yakın dişi çiftim var.2 aydır beraberler.Şuana kadar 4-5 defa çiftleştiklerini gördüm ama dişi hiç yumurtlamadı.

Çevre faktörleri uygun.

Kafes geniş, çifthane kullanıyorum orta ızgarayı da kaldırdım (geniş yani).

tünekler dal ve sağlam.

Yuva var.

Yemler sular taze.

Şöyle bir şey de var : erkeğin ölen eski eşi yumurtlamıştı 4-5 defa ,ama onlardan da yavru çıkmamıştı.Sorun erkekte midir acaba ,kafes düzenini tüneklerin yuvanın yerleşimini ve çifthanenin orta ızgarasını nasıl kullanmalıyım , sorun ne olabilir ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Berkan VALER' Alıntı:
Herkese Merhaba,
Şu üretim olayındaki sabır faktöründen bıktım.Sizlere bir şey sormak istiyorum.2 yaşında erkek ve 1 yaşına yakın dişi çiftim var.2 aydır beraberler.Şuana kadar 4-5 defa çiftleştiklerini gördüm ama dişi hiç yumurtlamadı.

Çevre faktörleri uygun.

Kafes geniş, çifthane kullanıyorum orta ızgarayı da kaldırdım (geniş yani).

tünekler dal ve sağlam.

Yuva var.

Yemler sular taze.

Şöyle bir şey de var : erkeğin ölen eski eşi yumurtlamıştı 4-5 defa ,ama onlardan da yavru çıkmamıştı.Sorun erkekte midir acaba ,kafes düzenini tüneklerin yuvanın yerleşimini ve çifthanenin orta ızgarasını nasıl kullanmalıyım , sorun ne olabilir ?
2 ay kısa bir süre çiftleşiyorlarsa iyi. dişi daha kızışmamış olabilir.Bu yüzden yumurtlamıyordur. Ölen eşi de kızışmamış olabilir. Erkeği suçlamamak lazım

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Erkekte sorun var gibi de . ben olsam önce kuşun poposundaki tüyleri biraz kırpardım genelde kanaryalar için yapılır çok tüylü oldukları için belki muhabbetlerindede öyle bir sorun vardır ama çok az kırpmalı . 1 ay daha beklerdim .

daha sonra ise mamalarını eksik etmezdim havuç marul elma bebe bisküvisi arada birde nijer  ve mürekkep balığı kemiği eksik olmamalı .

ve 1 ay daha beklerdim :) yani 2 ay bu işlemlerden sonra beklerdim . beklemek zor biliyorum .

sonra ise bir çift yumurtalı kuş alırdım :) beklememk için :)

Tüyleri kadar yavru almanız dileğiyle 

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Kuşlarıma mamayı bir türlü alıştıramadım :)
Nijer ve mürekkep kemiğide var.

İlginiz için Teşekkür Ederim.
Hayırlı Üretimler

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
siz sabredin onlar bakımınızın karşılığını verecektir.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Berkan VALER' Alıntı:
Kuşlarıma mamayı bir türlü alıştıramadım :)
Nijer ve mürekkep kemiğide var.

İlginiz için Teşekkür Ederim.
Hayırlı Üretimler
Bende şuanda mama hazırlayıp verdim hazır kuru mama benim ki . içinde biraz yem at hocam mamasına sonra ne koymak istiyorsanız koyun .  ve yemlikleri çıkarın 4-5 saat bakın nasıl yiyorlar :)

Nijer kullanımınada dikkat edin . genelde pek kızıştırmaz pek işe yaramaz abartıyorlar bazıları .

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Barış URGEN' Alıntı:
Bende şuanda mama hazırlayıp verdim hazır kuru mama benim ki . içinde biraz yem at hocam mamasına sonra ne koymak istiyorsanız koyun .  ve yemlikleri çıkarın 4-5 saat bakın nasıl yiyorlar :)

Nijer kullanımınada dikkat edin . genelde pek kızıştırmaz pek işe yaramaz abartıyorlar bazıları .
kuru mamaya yem değil haşlanmış yumurta rendesi katılıp nemlendirilirse daha sağlıklı ve kuşların ilgisini çeken bir mama var

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
hocam ne koyup koymaması ona kalmış . önemli olan yemliği çıkartması ki farklı bişiler yesinler . ordada belirttim zaten ne isterseniz kuşlar için uygun olan :) 

birçok mama çeşidi vardır ögrenir zaten arkadaşımız .