Kuşlarım Hakkında Yardımcı Olur Musunuz ?...

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
Merhaba ben Fatih Seyhan... Bir kaç sorum olucaktı sizlere...  ahaaa

sizce kuşlarım kaç aylık... 2side erkek diğe biliyorum.Yeşile dişi alıp hobi amaçlı üretmek istiyorum fakat yaşını(ayını) tam bilmiyorum sizce üretime uygunmu daha büyümesi gerekirmi ?
Diğer bir sorum taze sebze meyve olarak sadece marulu çok seviyorlar fakat internette okuduğum bilgilere göre hep havuç,brokoli,maydanoz,ıspanak vs. denmiş fakat marul denmemiş fazla vermiyorum marulu o yüzden fakat az da yeseler dışkıları ishale doğru meğilleniyor ve ishal olmasından korkuyorum sizce ne verip ne vermemeliyim ve ne miktarda vermem gerekir...
ayrıca resmini koyduğum mavi kafes yeşil kuşuma dişi alırsam üretim için uygun bir kafesmi genelde gördüğüm üretim kafesleri  dik parmaklıklı  kafes kullanıyor fakat benim kafesin arkası ve önü yatay parmaklıklı sizce değiştirmem gerekiyormu ? Kafesim ==

Fotoğrafların tarihi yanıltmasın hepsi güncel 2 gün içinde çekilmiştir...Okudunuz için ve  Yorumlarınız için Teşekkürler...

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
yardımcı olucak kimse yokmu ? sizce kafesim üretime uygunmu ?
Sebze Meyve Hakkında marul vermek zarar verirmi ? sizce nelerden ne kadar vermeliyim ?
kuşlarımın cinsiyetleri 2side kesin erkekmi ?
Kaç Aylıklar?

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
kuşların erkek . ikiside çok genç bir süre daha beklemen gerekiyor . yeşil kuşuna dişi aldığında maviyi ayır . kafesinde güzel . maviyi o kafese koyarsan aynayı çıkar ki senle ilgilensin .aynada kendini gören kuşa zor eş tuutturursun . üretim yapacaksan dikdörtgen daha geniş bir kafes almalısın . yuvada takacağın için en az çift kapılı olmalı . yeşile dişi aldığında ikisini bir araya koy . birbirlerine alışşın . dişide 3 aylıktan büyük olmasın .

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
Teşekkürler zaten üretim için 80x37x32lik kafeslerden almayı düşünüyorum sizce 80x37x32lik kafesi bölmesini kullanarak 2 çifte yeterlimi yoksa bölmeden tek çift içinmi kullanayım...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
KUŞLARIN 4-5 AYLIK
KAFESİN İÇİNDE SALINCAK,AYNA  BUNLARI ÇIKART
SULUK İÇERİDEN TAKILMIŞ SANIRIM BU ŞEKLİDE KULLANILMAZ HEM DEĞİŞTİRMESİ ZOR HEMDE DEĞİŞİM YAPRKEN KUŞLARI SÜREKLİ RAHATSIZ ETMİŞ OLURSUN.
SÖYLEDİĞİN ÖLÇÜDE ÇİFT KAPILI İSE BİR PROBLEM YAŞAMASSIN...

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
ben yerli üretiminde 40 * 32  tek kafes kullanıyorum . çift kapılı ayriyeten giyotin kapı diye tabir ettiğimiz kapısıda var ; orayada akıllı yemlik takıyorum . salma tipi çift haneli kafes yerine önerdiğim boyutlara yaklaşık dikdörtgen kafes al . yuvalıkta büyük olsun . dişi erkekten bir iki ay küçük olursa iyi olur . fazla marul bağırsaklarını bozabilir . kum bazı kuşlar ister bazıları istemez . bulundurmakta bir zarar olmaz . ihtiyacı varsa yiyecektir .

Jumbooo

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Seyhan
çok teşkkürler  cümleten...
Suyunu Hergün kuşlarımı henüz tek olduklarından saldığımda değiştiriyorum ama dışarı almayı düşünüyordum bende...
80x37x32lik salma kafes bölmesi kullanılarak 2çift için uygunmudur.. (zaten dikdörtgen kafes)
Birde bu işe yeni giricem çok fazla takip ediyorum farklı forumları ve sitemizin forumunu ve önerilerinizi...
Üretim kafeslerini Dik parmaklıklı olmasının sebebi çiftlerin birbiriyle ilgilenmesi içinmi ?
Yatay parmaklıklı kafes kullanılmasının sakıncaları neler ?
Cümleten Hayırlı Ramazanlar...  squint

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
kuşların erkek . ikiside çok genç bir süre daha beklemen gerekiyor . yeşil kuşuna dişi aldığında maviyi ayır . kafesinde güzel . maviyi o kafese koyarsan aynayı çıkar ki senle ilgilensin .aynada kendini gören kuşa zor eş tuutturursun . üretim yapacaksan dikdörtgen daha geniş bir kafes almalısın . yuvada takacağın için en az çift kapılı olmalı . yeşile dişi aldığında ikisini bir araya koy . birbirlerine alışşın . dişide 3 aylıktan büyük olmasın .