Kuşlarım mama yemiyor.(Acil Yardım)

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Abilerim herkeze hayırlı ramazanlar. Kuşlarım mama yemiyor. Onlara haşlanmış yumurta havuç irmik etimekten oluşan bir karışım yaptım. verdikten sonra dikkat ettim kuşlarım mamaya dokunmamışlar bile. Sizce nasıl alıştırabilirim.
Teşekkür ederim herkeze.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Bebek bisküvisiyle deneyin daha güzel koku veriyor :)

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
hemen pes etmeyin benimkilerde başta yemiyordu onlar yemesede siz ısrarla mamayı dayayın elbet alışıp yemeye başlıycaklardır.benimkiler yemliklerin dibini sıyırıyor resmen smileki

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Yarın bebe bisküvüsüde denicem bakalım. Pes etmemek konusunda haklısınız yarından itibaren biraz yükleniyim bakim ne olucak.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Benim kuşlarımda mama yemiyordu sonradan fark ettim sorun kıvamındaymış. Mama kesinlikle kuru olmalı lapa olmayacak. Havuçların suyunu peçeteyle al. İlk verişinde tüneklerin bitişigine koy görsünler.

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
bazı üreticilere yanlış geliyor ama ben yemeyen kuşun önünden yemini alıyorum aç kalıyo ve ister iistemez belli bi zaman sora yemeye alışıyo

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Bugun Gine Hazırladım ve verdim vereli 3 saat oldu ve hala dokunmadılar mamaya beklemekteyim iftara kadar bekleticem bakalım inşallah yerler çok ugrasıyorum çok güzel bir mama hazırlıyorum ama yemiyorlar...

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
önce sadece cok haşlanmış yumurta koy onu yerler sade yumurtaya ılıstır sonra mama ya alıstır derım  confusedtw

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
haslanmış yumurtada var abi içinde bakalım karınları acıkınca inip yicekler mi ? bekliyorum sabırsızlıkla. Yemliklere mama koysam yem yerine acaba acıktıkları zaman mecburen yerler mi ? Sonra alışırlar heralde ne dersiniz ?

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
sen sade yumurtayı haşla soy tumuyle rendeleme yerler daha sonra mamaya alıstırırsın.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Tamam abi öle yapıy
Faruk ŞANLI' Alıntı:
sen sade yumurtayı haşla soy tumuyle rendeleme yerler daha sonra mamaya alıstırırsın.
Abi öle yaparım ölede yemezlerse son çare olarak yemliklerin içindeki yemi boşaltıp yerine yumurta koyup mu versem ne dersin.?

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Mamayı sabah erken saatlerde ver, yemlikleri bir saat önceden çıkar ve hazırladığın mamanın üzerine yem serpiştir... zamanla alışırlar

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Ferhat HAN' Alıntı:
Mamayı sabah erken saatlerde ver, yemlikleri bir saat önceden çıkar ve hazırladığın mamanın üzerine yem serpiştir... zamanla alışırlar
Ferhat bey teşekkür ederim sabah erken saatte vericem mamayı az biraz yem serpiştiririm 2 3 gün böle yaparım inşallah yerler yaaa bakımsız kalmalarını istemiyorum

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Rica ederim ben öyle alıştırdım umarım sizde de işe yarar bu arada yemi  az serpiştir yoksa yemi yerler mamayı bırakırlar pasta süslemek gibi düşün.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Ferhat HAN' Alıntı:
Rica ederim ben öyle alıştırdım umarım sizde de işe yarar bu arada yemi  az serpiştir yoksa yemi yerler mamayı bırakırlar pasta süslemek gibi düşün.
Anladım ferhat bey 8 10 tane koyarım üstüne ben onlar içinden yesinler zaten sabah saat 5 bucuk gibi asıcam mamalıgı. onların karnı illaki acıkıcak o zaman mecburen yiyicekler.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
KUŞLARINIZ İLK DEFA MAMA İLE TANIŞIYOR İSE YEMEMELERİ NORMALDİR
ZAMANLA ALIŞACAKLARDIR AMA SİZ YİNEDE KARIŞIMA MUZ AROMASI VEYA ŞEKER VEYA BAL ATIN SÜRECİ BİRAZ DAHA KISALTMIŞ OLURSUNUZ

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Orçun AST' Alıntı:
KUŞLARINIZ İLK DEFA MAMA İLE TANIŞIYOR İSE YEMEMELERİ NORMALDİR
ZAMANLA ALIŞACAKLARDIR AMA SİZ YİNEDE KARIŞIMA MUZ AROMASI VEYA ŞEKER VEYA BAL ATIN SÜRECİ BİRAZ DAHA KISALTMIŞ OLURSUNUZ
Orçun bey arı mamanın muzlusundan aldım. yarın vericegim mamaya ondan da eklicem bakalım ne olucak. yemligi sokucem sadece mamalık kalıcak mecburen yicekler bir iki gün uygulucam bu dedigimi alıştıkları zaman zaten vazgecmezler diye tahmin ediyorum.

tolga1292

Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
bingöl
benim kuşlarımda yemiyor iki gündür ısrarla veriyorum bitirmeseler bile az da olsa yiyorlar bakalım ne zamana alışacaklar:D

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Tolga BİNGÖL' Alıntı:
benim kuşlarımda yemiyor iki gündür ısrarla veriyorum bitirmeseler bile az da olsa yiyorlar bakalım ne zamana alışacaklar:D
Senin kuşların alışmış mamaya kardeşim benden sölemesi az az yiyorlarsa ne güzel. Ben bugün bir sürü şey aldım bakalım hayırlısıyla yarından itibaren başlıcaklar yemeye.