Kuşlarım Niçin Durgun

carpediem_4255

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
Sezek
Arkadaşlar size bir sorum olacak. Yaklaşık 1 ay önce bir çift muhabbet kuşu aldım. Bana satan kişi yeni üretimhaneden geldi ve bir kez yumurta alındı diye sattı. Ancak sorun şu ki aradan bir ay geçmesine rağmen kuşlar çok durgunlar...Gün içerisinde sadece yem yemek için kıpırdıyorlar..Bir de sabah saatlerinde bir kaç cik sesi...Eş oldukları halde kur zaten yok...Aynı tünekte yanyana oldukça uyumlu duruyorlar ve çok fazla uyuyorlar...Bu durumda bir anormallik mi var acaba? Neden kuşlar bu kadar hantal? Bizim evin iki yanından cadde geçiyor ve dolayısıyla çok fazla trafik ve gürültü var...Acaba bu gürültü onları yoruyor olabilir mi? Bunlardan önce iki çift kuşum daha vardı pencereden kaçırtmadan önce...Onlar çok hareketlilerdi.Ama bunlar onların tam tersi...Kuşları hareketlendirmek ve ötmelerini sağlamak için neler yapmalıyım?

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
kuşlar bulundukları ortama en az 3 ayda adapte olurlar diyebiliriz.ortamda cok önemli gürültülü ortam kuşları rahatsız edebilir.birde kafesin yüksekte olmasının yararlı olduğu söyleniyor.biraz sabretmeniz lazım ve cok sık oda içerinde olsa bile yer değiştirmemenizi tavsiye ederim.

carpediem_4255

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
Sezek
Yaklaşık 1.5 metrelik masa üzerindeler sürekli..Yer konusunda sıkıntı yok. Ancak 10 günlük bayram tatiline çıkarken komuşuya bırakmıştık. Sanırım bununda büyük payı var bu durgunlukta... Bir de gürültü eklenince normalmiş gibi geliyor... Yine de bilmediğim başka bir neden olabilir mi diye fikir almak istedim...Teşekkürler.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Zaten daha bir aydır sizdelermiş ve komşuya verdiğinizde yer değişikliği olmuş alışma süreçleri uzamış. Koyduğunuz kasanın üzernden alıp yere hemen yanına bir koysanız yer değişikliği oluyor hayvanlar için. Bencede siz yemini suyunu vitaminini mamasını verin gerisi yoluna girer mutlaka. Dışkılarınıda kontrol edin isal filan varsa bir rahatsızlıkları var demektir.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Zaten daha bir aydır sizdelermiş ve komşuya verdiğinizde yer değişikliği olmuş alışma süreçleri uzamış. Koyduğunuz kasanın üzernden alıp yere hemen yanına bir koysanız yer değişikliği oluyor hayvanlar için. Bencede siz yemini suyunu vitaminini mamasını verin gerisi yoluna girer mutlaka. Dışkılarınıda kontrol edin isal filan varsa bir rahatsızlıkları var demektir.
+ 1 :) güzel bir acıklama katılıyorum..

carpediem_4255

Yeni Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
Sezek
Gelişmelerden bahsedeyim arkadaşlar...1 çift hint bülbülü aldım ve muhabbet kuşlarıyla yanyana farklı kafeslere koydum. Hint bülbülleri çok hareketli oldukları için muhabbet kuşlarını da canlandırdı...