kuşlarım ölüyor

oya

Yeni Üyemiz
Adı
oya
Soyadı
korkmaz
gayet sağlıklı görünen kuşlarım tek tek ölüyor. onlara mamalar yapıyorum hazır mamalar alıyorum vitamin veriyorum sabit sıcaklıkta tutuyorum ama ölüyorlar. dün yuvadaki anne kuş öldü yavrularını başka yavrulu yuvalara dağıttım umarım doğru yapmışımdır. bir de ara sıra polen veriyorum kuşlarıma poleni eritip bıldırcın yumurtasıyla ve mamayla karıştırıp veriyorum acaba bu mu dokunuyor kuşlara? 

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Zor bir durum, kuşlar ölmeden önce halleri nasıl,bir kaç saat içinde mi öldü, yoksa bir kaç günlük bir durum mu , tam olarak anlatırsanız cevap alabilirsiniz.

zeemzeem

Üyemiz
Adı
şaban
Soyadı
yavuz
Oya hanım 1 bıldırcın yumurtasında 5 normal yumurtaya eşdeğer protein vardır.Belkide kuşlarınıza protein fazla gelmiş olabilir.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Son günlerde beslenme konusunda yaptığınız değişiklikler varsa bunları  şimdilik bırakın  artı kuşlarda ne  gibi belirtileri görüyorsunuz. dışkı  ve resimlerini eklerseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

emgeomap

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Axadi
Bence kuşlara aşırı vitaminler,proteinler,mamalar vermek çok yalnış.Ben 2 yıldır muhabbet kuşu besliyorum normal karışık tohum,1 haftata bir falan vitamin olarak sebze ve meyve veririm.Mamayı da yavrusu olan kuşuma verirdim 2 günden bir.Zaten bir kere yavru ala bildim :).

oya

Yeni Üyemiz
Adı
oya
Soyadı
korkmaz
yanıtlarınız için teşekkür ederim. birkaç tane durgun görünen kuşum var ama onlara şimdilik bişey olmadı. bir tane de nefes alırken kuyruğu ve göğsü inip kalkan kuşum var onu ayrı kafese aldım.  ölenler sağlıklı görünüyordu resimleri elimde yok ama bundan sonra çekicem. bir de büyük yuvalıklar almama rağmen yeni yavrular ölüyor. 6 yavrudan 3ü yada4ü yaşıyor sanırım eziliyorlar bunun için yapılabilecek bişey var mı acaba

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
aşırı nem olmayan sigara dumanına maruz kalmayacakları ve sularının sulukları kimyasal maddeler kullanılmadan temizlendiği bir kafeste bakın öncelikle bu şartları uyguladıkdan sonra ortam sıcaklıgı 25 derece gerekli olan metabolizma hızını destekleyecektir 20 dereceye kadar kış şartlarında problem olmaz kaliteli olmayan veterinerde temin etmediğiniz hiç bir besin vitamin ve katkı maddesi kullanmayın bir süre meyve sebze vs gibi ek besinlerdende uzak durun sadece taze su ve yem olarak bakımlarını yapın bu tarz ölümler genelde ilk olarak akla öncelikle aldıkları besin ve dışardan aldıkları sudan ve yedikleri bişeyden olabilir ama ölmeden kuşlarınızı iyi takip etmenizi ve herhangi bir belirti varsa yazarak buradan veya profesyonel yardım almak içinde bir veterinere başvurmanızı tavsiye ediyorum  kolay gelsin.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ÖLEN YAVRULARINIZA BİR BAKIN KURSAKLARI BOŞMU POPOSUNUN ALTINDA SİYAHLIKVARMI YUVALIĞINIZ KÜÇÜKMÜ NORMAL BİR VİTAMİN 5 ÇAY KAŞIĞI 20 LT SUYA KOYUYORUZ SEN POLEN VE BILDIRCIN YUMURTASI VEREREK KUŞLARI ZEHİRLEMİŞSİN GİBİ GELİYOR NORMAL 80 90 KG İNSANA POLEN DOKUNUYOR KUŞ KAÇ GRAM SABIR YEM DEĞİŞTİRECEĞİNİZDE YAVAŞ YAVAŞ AZAR AZAR DEĞİŞTİRME YOLUNA GİDİN SLM