Kuşlarım ve Malzemeler

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hepinize iyi forumlar,
Hayırlı Üretimler...
Sizlerle kuşlarıma uyguladığım bakımda kullandığım malzemeleri paylaşacağım. Maşallahlarınızı esirgemeyin. İşte resimler:
Bu 20kg'lik Max yem kampanyasından kazandığım yem çuvalı. Henüz kullanmaya başlamadım;

Bu şişeye, yemleri koyuyordum. Ama içindekiler bitince çuvaldan kullanmaya başlayacağım:

Bunlar da fazla kullanmasam da arada bir yemlerine karıştırdığım tohumlar. Şu aralar bende olduklarından bile haberim yoktu :D :

Şimdilerde yemlerine karıştırdığım yulaflar:

Bu da yeni aldığım CeDe Mama. Günay abimin tavsiyesi üzerine Deli Nature alacaktım. Ama bizim burada sadece CeDe vardı ben de ondan aldım. Bir de bunu denemiş olurum. Denemekten zarar gelmez :) :

Günay abimden aldığım Eucalyptus Premium Mineral Bloklar. Taktığım gün kafeste kemirmeye başladılar. Bu mineral bloklardan öncekilere kuşlar ilgi duymuyorlardı:

Bunlar da yemlik, suluk, banyoluk, tünek, kalamar kemiği gibi bazı ekipmanlar ve bazı ekipmanların yedekleri:

Bunlar da elenecek yemler:

Bu da fazla etkili olmasa da haftada bir verdiğim vitaminim. Fazla etkili değil ama en azından hasta olmalarına engel oluyor. Zaten vitamine fazla ihtiyaç duymuyorum:

Bunlar da bıldırcın yumurtaları. Mama yaparken 1 çift için 1 bıldırcın yumurtası yeterli oluyor. (Havuçla beraber) Tavuk yumurtasının yarısını kullanıyordum. Eğer diğer yarısını yemezsem ziyan oluyordu. Bıldırcın yumurtası sayesinde hem ölçek ayarlanıyor, hem de normal yumurtadan daha çok protein içeriyor:

Bunlar da 2-3 günde bir bir tel koparıp verdiğim yem filizleri. Bu saksıdakiler az, diğer saksıdakileri kökledim; babamın çiçeklerine yer açılsın diye:

Bu da Wittle Molen taban kumum. Böyle 5 kiloluk 3 paket daha kaldı:

Ee bir de ekipmanların asıl sahipleri var. Kuşlarım. İşte onlardan da birkaç resim:

Bu da kafesin görünümü:

Bazı gerekli malzemeler daha alacağım. Onları da aldığımda paylaşmaya çalışırım.

koraykan

Üyemiz
Adı
Ali Osman
Soyadı
AKTAŞ
Maşallah,sabır ve özen takdir edilmeye değer gerçekten.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
maşallah kuşların ve malzemer ne güzel. kuşların çok şanslı :) o çuval yem 2-3 sene gider heralde sana  alkisd

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi o kadar uzun süre bende kalırsa hediye ederim. Hemen tüketebilecek birine.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Efekanın kuşları çok çok yavru yapacaklar yemide yiyip bitirecekler :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Efekanın kuşları çok çok yavru yapacaklar yemide yiyip bitirecekler :)
İnşallah. Yavrular dışında 1 çift daha almaya çalışıyorum. Alırsam Show alacağım. Çift dediğim çift olarak değil yavrudan kendim bakacağım. Ama iyi kanı olan kuşlar alacağım. O zaman derneğe üye olup yarışmalara da katılmaya çalışırım. Bu arada çok teşekkür ederim Mehtap abla :)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Maaşallah teçhizatlar, erzaklar savaş çıksa aç kalmaz bu minnoşlar. Şanslılar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Canan NUMAN' Alıntı:
Maaşallah teçhizatlar, erzaklar savaş çıksa aç kalmaz bu minnoşlar. Şanslılar.
:) Aslında o kadar fazla almayı kendim istemedim. Yem zaten sitemizden hediye, gaga taşları almışken tam alayım dedim, taban kumu da sitemizin geçen sene yazında yaptığı çekilişten. Diğer malzemeler de eski kafesimden kalma. İşte bir şeyler yapıyoruz kuşlarımız için abla. İnşallah karşılığını verirler güveniyorum. Bu arada teşekkürler.