Kuşlarım ve Mamaları...

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
  Kuşlarım hazırladığım mamaları afiyetle yediler :) Artık erkek de alıştı hemen bitiyor mamalığı... bye_happy rotfl thumbsupbo alkisd

Not: Fotograflar pek net değil çünkü mamalarını yerlerken hiç rahat durmuyorlar hep kıpır kıpır hareketleri bunları bile zor çektim ... :) :D

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
mamayı şöle ayrıntılı yazsanda bizde faydalansak üstad...

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Teşekkürler Arkadaşlar ....

Mamanın içinde ... şöy sıralıyım haşlanmış yumurta, havuç, irmik hazır mama( kurutulmuş ekmek , etimek, bebe bisküvisi nijer kurutulmuş meyve parçaları ...) ,biraz bal koyuyorum hepsinden kararınca karıştıp kıvamına getiriyorum veriyorum ertesi sabah bomboş mamalıklar hepsini yiyorlar .. :D 

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yemeyen kuşları bu mamaya nasıl alıştıracağız bende yapıyorum yemiyorlar hatta bugün yaptım tekrar denemek için :(

Alp Türker

Yeni Üyemiz
Adı
Alp
Soyadı
Türker
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Yemeyen kuşları bu mamaya nasıl alıştıracağız bende yapıyorum yemiyorlar hatta bugün yaptım tekrar denemek için :(
Önceden Benimkilerde Yemiyordu Fakat su an yaptıım mamyı yiyorlar

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ne yaptınız yemeleri için bir yönteminiz var mı yoksa sürekli mama yapıp denemeye devammı ettiniz?

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Benim alıştırma gibi bir problemim olmadı çünkü ilk yaptığım da bu mamayı hemen yemişlerdi yani mamayı daha önceden yemişler gibiydi bn de bunu suna bağladım aldığım petshop kuşları üretimhaneden  alıyordu üretimhanede  kuşlara bolca mama verirler zaten .. yani alışık geldi bana kuş ama alıştırma hususunda mamanın üstüne yem taneleri serpiştirin ve yemlikleri çıkartın mamayı yemezlerse yemlikleri yine koyun ama mamayı yemezlerse .. hayvan aç kalmasın..:D

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bugün bende aynı dediklerinizi yaptım yem tanelerini seçmeye çalışıyorlardı mamanın içinden ara ara deneyeceğim belki alışırlar. Yapacak başka birşey yok sanırım.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Bugün bende aynı dediklerinizi yaptım yem tanelerini seçmeye çalışıyorlardı mamanın içinden ara ara deneyeceğim belki alışırlar. Yapacak başka birşey yok sanırım.
Bu yöntemi bir kaç defa denetim bn böyle bu yöntemle kuşlara kum yedirmeyi alıştırdım...

seanpaul24

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Kürüm
Benim kuşlarda mamanın yarısını yere döküyor, yarısını yiyor kafes ızgaralı olduğundan yapacak bişey de yok :D

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
seanpaul24' Alıntı:
Benim kuşlarda mamanın yarısını yere döküyor, yarısını yiyor kafes ızgaralı olduğundan yapacak bişey de yok :D
:D bnmkilerde aynı yerken mamanın birazını döküyorlar..