kuşlarım yumurtladı.

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
merhabalar
kuşlarım ctesi günü ilk yumurtalarını  yumurtladılar. uzun süredir bekliyordum. çok güzel bir duyguymuş. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
bir konuda sizden yardım istiyorum. yumurtaların üzerine sırasına göre numaralarını yazsam bir sıkıntı olurmu. ilerde eger 21 günde yumurta çatlamazsa ben onları sıralarına göre çatlatmak istiyorum.dişinin yumurtaları dışlamasından çekiniyorum. yardımınızı rica ediyorum.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Alaaddin ATALAY' Alıntı:
merhabalar
kuşlarım ctesi günü ilk yumurtalarını  yumurtladılar. uzun süredir bekliyordum. çok güzel bir duyguymuş. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
bir konuda sizden yardım istiyorum. yumurtaların üzerine sırasına göre numaralarını yazsam bir sıkıntı olurmu. ilerde eger 21 günde yumurta çatlamazsa ben onları sıralarına göre çatlatmak istiyorum.dişinin yumurtaları dışlamasından çekiniyorum. yardımınızı rica ediyorum.
ben sansen boyle birseyi dogru bulmam .  heyecandan bisiler yapmak istiyorsunuz galiba . bence birakin cikartsin yavrulari sevinciniz kotu sonuclanmasin

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Alaaddin ATALAY' Alıntı:
merhabalar
dikkatlice yazarsanız doğru bir uygulamadır bu...

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
Barış URGEN' Alıntı:
ben sansen boyle birseyi dogru bulmam .  heyecandan bisiler yapmak istiyorsunuz galiba . bence birakin cikartsin yavrulari sevinciniz kotu sonuclanmasin
aslında bende bütün herşeyi onlara bırakmak istiyorum. ama çok önceleri başka kuşlarım vardı. onlarda yumurtlamıştı.bazı yumurtalardan yavru çıkmadı.sonra atmadan yumurtaları kırıp içlerine baktım. yavru galiba yumurtayı kıramadıgı için yumurtanın içinde ölmuştü.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Alaaddin ATALAY' Alıntı:
aslında bende bütün herşeyi onlara bırakmak istiyorum. ama çok önceleri başka kuşlarım vardı. onlarda yumurtlamıştı.bazı yumurtalardan yavru çıkmadı.sonra atmadan yumurtaları kırıp içlerine baktım. yavru galiba yumurtayı kıramadıgı için yumurtanın içinde ölmuştü.
Varsayalım haklısınız ama sizin müdahale ettiginiz yani catlattiginiz yumurtadaki yavru yasayacak mı çok tecrübe isteyen bı durum onca üretici var cogu böyle bir uygulama yapmaz benim gibi akısına bırakın herseyi anne gerekeni yapar kuşları rahatsız etmemeniz iyi olur  nacizane fikrim

slaguter

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
söğütçü
tehlikeli yaptığın iş huyu belli olmaz kırabilirler veya atabilirler bence karışma.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Hamdi KALİ' Alıntı:
Varsayalım haklısınız ama sizin müdahale ettiginiz yani catlattiginiz yumurtadaki yavru yasayacak mı çok tecrübe isteyen bı durum onca üretici var cogu böyle bir uygulama yapmaz benim gibi akısına bırakın herseyi anne gerekeni yapar kuşları rahatsız etmemeniz iyi olur  nacizane fikrim

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yumurtaları numaralandırmasanız daha iyi olur bazı dişiler rahatsız olunca yumurtaları kıra bilir yuvalığada fazla bakmayın yumurtalı kuş fazla rahatsız edilmemesi lazım

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
HERHANGİ BİR SORUN OLMAZ BEN BÜTÜN ÇİFTLERİMİN YUMURTALARIN NUMARALANDIRIYORUM HERHANGİ BİR SIKINTI OLMUYOR AKSİNE FAYDASI OLUYOR BOŞ OLNA YUMURTALARI AYIRT EDEBİLKİYORUM EN KISA SÜRE İÇİNDE

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
bence kuşlarını hiç rahatsız etme bi tedirgin olursalar bi daha çok zor yatarlar yumurtladıgı yumurtalarıda kırar dışarı atar

redkit

Yeni Üyemiz
Adı
ALAADDİN
Soyadı
ATALAY
muhabbet kuşları hakkında fazla bilgim yok. en iyisi onlara hiç karışmamak olacak galiba. kuşlara iyilik yapayım derken daha kötü bir sonuca neden olmamak istemiyorum.
akışına bırakmak en iyisi.cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.herkese bol yavrulu üretimler.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
bence  gerek  yok  ilk yumurtının tarihini  bir yere  yazın  ortalama  25  günü bekleyin hava sogudugundan gec  cıkanlarda olabilir  lakın ev  üretimi sanırım  o yuzden sıcak soguk sıkıntı olmamalı...yani  yazmaya gerek yok birinci  yumurtayı yazın yeterli..daha sonra  IŞIK VE SU kontrollerini  yaparak yumurtanın  dolu bosunu ayırırsınız sitemiz topiclerinde hepsi mevcut