Kuşlarım

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Temenni ve beğenileriniz beni çok mutlu etti. Allah dahada iyilerini gönlünüzdekileri sizlere veya henüz edinmeyenlere nasip etsin.

Bu arada çeşit olarak aklımda daha çok şey var pırıltı kumrusu, beyaz büyük kumru, jumbo, tepeli, kınalı zebra, java, kesikboyun, mavi ispinoz, çilek, star finch, gökkuşağı ispinozu, sultan papağanı, almozaik kanarya, bakıri, gloster, parizyen,  gibi ama Maalesef görüldüğü üzere yerim çok kısıtlı. BANA DÜKKAN LAZIM HATTA ZEMİNDEN ÇATIYA APARTMAN, Hiçbir konuda açgözlü değilimdir ama başka renk, başka tür kuş gördümü gözüm dönüyor resmen. Birşey değil moralim bozuluyor alamayınca takıyorum resmen. Sanırım Bunun adı TUTKU. Ve sanırım ileride inşallah Allah nasip ederse bu tutkumu ilerleteceğim.

Serkan ÖZKAN' Alıntı:
Maşallah çok güzel kuşlarınızda baktığınız alanda.. bengaller ve diğer finchler için dışardan asılan minik plastik yuvalardan kullanabilirsiniz. Altlarına keçe ve hindistan cevizi lifi ile yuvayı önceden siz hazırlayıp bir miktar yuva mazemesini dışarı koyarak kuşlarınıza kolaylık saglayabilirsiniz. dışardan takılılan yuvalıklarlada muhabbet kuşlarında olduğu gibi yumurta kontrolü daha kolay olacaktır. ayrıca yavruların arasındaki gün farkınıda giderebilrsiniz. kolay gelsin...
Evet güzel fikir ancak sepeti çok seviyorlar ve yanlarda alanım yok takmaya.
Açıkçası çok bildiğimden değil ama işi kuşlara bıraktım desem yeridir. Hiçbir müdahalede bulunmadım. Güvercinlere kullanılan süpürge sapına ölüyorlar. Kıl malzemesi, keten, kuru yaprak, peçete attım malzeme olarak. Peçeteyi ve keten ipi tercih ettiler özellikle süpürge sapının yerine diğer kıl malzeme ve kuru yaprakla çok ilgilenmediler tek tük aldılar yuvaya.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ayrıca işi kuşlara bıraktım demişim devamını getirmemişim ilaveten 5 yumurta 5 civciv her iki çiftimdede aynı gün çıktı ve aynı gün uçurdular yuvadan.

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Canan NUMAN' Alıntı:
Çok sağolun değerli yorumlarınız için çok mutlu oldum. Acaba ırkları yaşları konusundada yorum alabilirmiyim bu resimler ile mümkünmü?

Kışın 10 derecelere düştü ama zebralar kuluçka yaptı yavrularda MAAŞALLAh zımba gibiler 5 te 5 yavru çıkardılar. Bengal 4-5 derece daha ısınınca kuluçka yaptı sonu ne olur bilmiyorum.
Ancak Mubişlerim Tüye girdi Maalesef ama cıgır cıgır sesleri kesilmiyor özellikle son 1 veya 1.5 haftadır. Sanırım havalar ısınınca daha mutlu oldular. Ama çok şükür bir rahatsızlıkları yok tabi kafes altlarını silerken tepeme dökülen tüyleri saymazsak.

Özel ısıtıcı yok fakat kombi ve içeriye giden sıcak borular cidden çok kırıyor balkonun ısısını.
aslında benimde kombinin oldugu pakbenli balkonum var ancak camda menfez oldugu için balkon soğuk oluyor.