Kuşlarıma Youtube dan üretimhanelerdeki toplu kuş sesi dinletme???

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Evimde 2 çift kuşum var. Su an çiftleşmelerini bekliyorum. Mubişlerin üretimhanelerde toplu olarak bulundukları ortamlarda daha hızlı ve verimli çiftleşme yaptıklarını kabul edersek, Youtube'dan açabileceğim üretimhanelerde bulunan mubişlerin sesini dinletsem, çiftleşmen kuşların sesini dinletsem faydalı olur mu yoksa strese mi sokarım???

Bu sesleri ne kadar süreli dinletmemi önerirsiniz?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Faydalı olur. Bunu çoğu kişi yapar zaten. Ne kadar uzun dinlerse o kadar iyi.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
bence bu sesleri açmak yerine kuşlarına müzik dinlet.
videodaki sesler çok aşırı rahatsız edecegi için kuşların bu seslere alışık olmadıgı için strese girebilirler

Mehmet Kurtt

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kurt
Yukarıda Faruk beyin'de belirttiği gibi müzik dinletilmesi taraftarıyım.Bende yaklaşık 1 ay kadar bu kuş sesi dinletme olayını kendimce uygulamaya çalıştım ama bir faydasını göremedim.Bana göre müzik dinletmek daha yararlı...

xxcadde1907xx

Üyemiz
Adı
Oğuz
Soyadı
Bıyıklı
benle kuşlarım nerdeyse hergün en az 4 5 saat müzik dinliyo ve şmdi yuvalıka girmeye başladı sizde isterseniz dinletin müzik şuana kadar faydasını gördüm ben  :D

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Her zaman çalınması taraftarıysanız müzik daha iyi tabii. Ancak kuş sesi kuşları aşırı coşturur. Gerekli mi derseniz bence müzik olması yeter.

eskici

Takipçi Üyemiz
kuşlarımın kızışma dönemine girmeden önce sürekli olarak sabah erken saatlerden itibaren müzik dinletirdim akşam karanlığına kadar neredeyse.dişi kızışmaya başladığından itibaren youtube den muhabbet kuşlarının çiftleşme videolarını indirip mp3 formatına attım ve bir ses cd yaptım.sabahları gün ağarmaya yakınken cd yi açıyordum..çok çok farklılık gösterdiler..ilerleyen zamanlar da çiftleştiler zaten..şimdilik 2 yumurtaları var :) şahsen ben fayda gördüm..

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
bende yakşalaşık 1 2 ay denedim . ama 1 2 saat acıyordum günde ortalama . ses kesildiginde onlarda durgunlaşıyorlardı . açacaksan sürekli aç dene benim öyle bir imkanım olmadı ev ortamı malum  ve  yine yavru alamadım :D. ses kesilince o sesi arıyorlar o kuşları arıyor gibiler seslerini duymak istiyorlar ve başka yerlere odaklanıyorlar aç kapa aç kapa olmuyor bencede müzik daha iyi hem sizde rahatsız olmazsınız . önemli olan onları hareketlendirmek . oda müziklede oluyor bence .

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
bir çiçekle bahar olmaz...
BU NASIL BİR YORUMDUR GERÇEKTEN TEBRİK EDERİM BİN YIL DÜŞÜNSEM AKLIMA GELMEZDİ

BENCEDE ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ MÜZİK DİNLETMENİZ DAHA İYİ AMA İLLA DİNLETECEKSENİZDE ARADA BİR DİNLETEBİLİRSİNİZ HER KUŞ FARKLI BİR SES SEVER BENDE BİR TEPELİ TAKIM VARDI MESELA SÜPÜRGE MAKİNASINI ÇALIŞTIRDIĞIM ZAMAN ÇİFTLEŞMEYE BAŞLIYORDULAR :)

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
bir çiçekle bahar olmaz...
Üstad bizde 2 çiçekler baharı bulmaya gayret ediyoruz, daha fazla çiçek evde yazın dahi kış havası estiriyor.

Tüm yorumlara teşekkür ederim.

Bugün sabah itibariyle müziklerini açtım arada reklam da dinliyorlardır.

Hayırlısı bakalım.

Biz çiftleşsinler dile her türlü hareketi yapıyoruz dün youtube'dan izledim kuşlar bir arkadaşımızın avucunun içinde çiftleşiyorlar maşallah.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Evren İŞERİ' Alıntı:
Üstad bizde 2 çiçekler baharı bulmaya gayret ediyoruz, daha fazla çiçek evde yazın dahi kış havası estiriyor.

Tüm yorumlara teşekkür ederim.

Bugün sabah itibariyle müziklerini açtım arada reklam da dinliyorlardır.

Hayırlısı bakalım.

Biz çiftleşsinler dile her türlü hareketi yapıyoruz dün youtube'dan izledim kuşlar bir arkadaşımızın avucunun içinde çiftleşiyorlar maşallah.
yavru almanın 1 numaralı kuralı ve olmazsa olmazı kuşları rahatsız etmemektir başında durup izlememektir bunları yaptıktan sonra yavru alamama diye bişey yok müzik ve kuş sesi bir nebze yararlı olur ama dediğim gibi rahatsız etmeyin gerisini onlara bırakın.

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
yavru almanın 1 numaralı kuralı ve olmazsa olmazı kuşları rahatsız etmemektir başında durup izlememektir bunları yaptıktan sonra yavru alamama diye bişey yok müzik ve kuş sesi bir nebze yararlı olur ama dediğim gibi rahatsız etmeyin gerisini onlara bırakın.
Hocam zaten evden sabah 7'de cikiyoruz aksam 7'de ancak eve geliyoruz yani tum gun evde kimse rahatsiz etmiyor, sabah bir sularini degistiriyorum birde yem degisikligi, aksam da arada mama veriyorum. Ev ortamin da ancak bu kadar yani .. Kendilerine kocaman bir odalari bile var, daha ne olsun:))

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Evren İŞERİ' Alıntı:
Hocam zaten evden sabah 7'de cikiyoruz aksam 7'de ancak eve geliyoruz yani tum gun evde kimse rahatsiz etmiyor, sabah bir sularini degistiriyorum birde yem degisikligi, aksam da arada mama veriyorum. Ev ortamin da ancak bu kadar yani .. Kendilerine kocaman bir odalari bile var, daha ne olsun:))
hocam işte sorun orada yem ve su değişikliğini hergün yapmayacaksın 2 günde 1 yapacaksın ayrıca mamayıda haftada 1 verin bakın ozaman nasıl yavru alıyorsunuz

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
hocam işte sorun orada yem ve su değişikliğini hergün yapmayacaksın 2 günde 1 yapacaksın ayrıca mamayıda haftada 1 verin bakın ozaman nasıl yavru alıyorsunuz
Yemleri günlük değiştirmemin sebebi taze yem yesinler diye düşündüğüm içindi açıkcası.

ardaatalay

Yeni Üyemiz
Adı
arda
Soyadı
atalay
Benimde 2 çift mubişim var. Bendeki kuşlarda durgun duruyorlardı. Bir akşam radyo dinlerken kuşlarinda ayni şekilde eşlik eder gibi hareketlendiler.Bende her aksam dinletiyorum ayni havadan tabiki :D kuşlar eşleşmeye başladılar. farkli bisi dinlediklerinde ona tepki vermiyolar ayni seyleri dinletmekte fayda var sanki ayni ses ayni ritim kuşlarda da fark ettiriyor..