Kuşlarımda mantar :/

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Merhabalar, geçen ay aldığım dişi kuşta 1 hafta önce mantar çıktığını farkettim. Vazelin sürmeye çalıştım fakat ele gelmiyor kuş, karanlıkta da yakalatmıyor. Bugün erkek kuşada bulaştırdığını farkettim onu vazelinledim. Biraz zorladım dişi kuşuda yakaladım fakat elime aldığım zaman kafasını içeri gömüyor hiç bir şekilde dokundurtmuyor. Bu kuşu nasıl iyileştirebilirim? Erkek kuş ile dişi kuşu ayırmalı mıyım?

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Bulaşan bulaşmış zaten vazaline devam edin ve kafesinizi dezenfekte etmelisiniz...Geçmiş olsun......

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Kafesi dezenfekte ettim. Dişi kuş için çözüm yolu yok mudur? Gaga taşı ve tüneklere vazelin sürsem faydası olur mu?

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Kendisine de sürmelisiniz...Yakınlarınız dan birinden yardım alın....

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Aviastımla hiç bir sonuç elde edemezsiniz.. Arkadaşında belirttiği gibi mantarlı bölgeye vazelin uygulamalısınız bunun başka çaresi yok.. Kuşu tutamadığınızı belirtmişsiniz bence kuş besliyorsanız bir an önce öğrenmelisiniz :)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Aviastım mantarla alakalı bi ilaç değildir solunum yolu hastalıkları içindir.Mantar daha fazla yayılmadan tedaviye başlamalısınız gaga taşı tüneğe felan sürmeyin sadece kuşun martarlı bölgesine uygulayın Geçmiş olsun

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Vedat ŞEN' Alıntı:
Aviastımla hiç bir sonuç elde edemezsiniz.. Arkadaşında belirttiği gibi mantarlı bölgeye vazelin uygulamalısınız bunun başka çaresi yok.. Kuşu tutamadığınızı belirtmişsiniz bence kuş besliyorsanız bir an önce öğrenmelisiniz :)
+1

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Kuşumun göz altlarında tüy dökümü başladı. O kısımlara da vazelin veya anti mantar adı altında satılan kremden sürmeli miyim?

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Alican BAYRAK' Alıntı:
Kuşumun göz altlarında tüy dökümü başladı. O kısımlara da vazelin veya anti mantar adı altında satılan kremden sürmeli miyim?
Bilgi verebilecek yok mu acaba?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Muhabbet kuşlarındaki göz altındsaki tüyler tüy dökümündede dökülebilir mantar olduğuna eminmisiniz ?

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Evet eminim, gagasının yanlarında açılmalar vardı. Vazelin ve anti mantar kullanımından sonra düzeldi. Fakat göz altlarında boşalmalar oluyor şuan.